|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gazeta forum uroda Kosmetyki domowe (1 wejść) (1) Gości
Ulubione: 0
|
|
|
TEMAT: gazeta forum uroda Kosmetyki domowe
|
|
|
|
gazeta forum uroda Kosmetyki domowe
|
|
|
Od niedawna zaczęłam intresować się kosmetykami jak najbardziej naturalnymi, czyli tymi zrobionymi własnoręcznie. Np. - do mycia twarzy zaczęłam używać zmielonych płatków owsianych zalanych ciepłą wodą i wymieszanych na papkę, skóra naprawdę jest potem czysta i gładka, - do włosów - soku z cytryny rozcieñczonego wodą, kórym płuczę głowę, dzięki czemu moje średniodługie włosy bardzo dobrze się rozczesują, - wczoraj zrobiłam pierwszy w życiu własny dezodorant (woda destylowana, cukier i olejek różany - w przepisie był lawendowy, mam nadzieję, że to bez różnicy), ale na efekt trzeba czekać 2 tygodnie, bo tyle czasu potrzeba, aby z tych składników powstał naturalny dezodorant. Mam zamiar zrobić też własny krem do twarzy, do rąk oraz mleczko i tonik do zmywania twarzy. Czy możecie się podzielić własnymi doświadczeniami w robieniu domowych kosmetyków? Pozdrawiam, greta
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
zmywania twarzy. Czy możecie się podzielić własnymi doświadczeniami w robieniu domowych kosmetyków? Własnego doświadczenia nie mam, ale może ta dyskusja Ci się przyda: http://minilien.com/?n2trC113K6 pzdr Kasia
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
Czy możecie się podzielić własnymi doświadczeniami w robieniu domowych kosmetyków? Moge sie podzielic odnosnie wcielenia w zycie procedur wymyslonych przez innych: - tonik z kory debowej (kora debowa w mniejszym sezeniu niz zalecane + przegotowana woda) - stoi dobre kilka tygodni, potem trzeba zrobic nowy. Lagodzi skore, zwlaszcza podrazniona jak moja. -woda termalna (mineralna niegazowana + kilka kropel soku z cytryny) - pomysl fajny, tylko ja nie mam czasu na tyle specyfikow  nie mam kiedy stosowac. - dezodorant - mozna tak go okreslic - z olejkow kokosowego i bananowego + spirytus salicylowy. Wstrzasniety i zmieszany  Do uzycia zaraz po zrobieniu. Pachnie caly dzien, przynajmniej 8 godzin. Twojego sposobu nie znalam, musze nad nim pomyslec. Skad zdobyc wode destylowana? Kruszyna
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zmywania twarzy. Też sobie robię tonik czy maseczki. Ale na zrobienie kremu, nie porwałabym się. Nie byłabym w stanie, w warunkach domowych zachować warunków sterylnych niemalże (a przecież takie maziaje są świetną pozywką dla bakteri) a poza tym to takie kremy są mało trwałe (pomimo że trzyma sie w lodówce) - trzeba by było robic je często w małych ilościach - za duzy kłopot jak dla mnie  Ale używam płukanek do włosów, mieszanek ziołowych do kąpieli, papek myjacych itp 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Twojego sposobu nie znalam, musze nad nim pomyslec. Skad zdobyc wode destylowana? Ze stacji benzynowej? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Skad zdobyc wode destylowana? prawdopodobnie w kazdym wiekszym sklepie z chemia gospodarcza, moze w aptece. wody destylowanej uzywa sie np. do zelazek ze zraszaczem, wiec musi byc w miare latwo dostepna. afa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
 Kinga Rusin wypuscila swoja pierwsza linie kosmetyków markowanych swoim nazwiskiem. Producenci zapewniaja, ze linia Pat&Rub by Kinga Rusin to nowoczesne kosmetyki produkowane wylacznie z surowców z upraw ekologicznych, wolnych od zanieczyszczen.  Od niedawna znana jest już płeć nienarodzonego jeszcze dziecka prezenterki telewizyjnej programu Automaniak - będzie to córeczka. Martyna pochwaliła się swoją wesołą nowiną na żywo w programie Dzień Dobry TVN. Martyna Wojciechowska jest już w szóstym miesiącu ciąży!  Z faktami nikt jeszcze nie wygrał... oprócz Chucka Norrisa. Znany aktor zaskarżył Penguin Group oraz Ian Spectora - autora sławnej książki o nim samym - The Truth About Chuck Norris o wykorzystywanie jego osoby jak i nieprawdziwych faktów na jego temat. Proces został wniesiony w amerykańskim Okręgowym Sądzie Stanowym Pierwszej Instancji w Manhattan. |
|
|
|
|
|
 |
Pomóz nam
rozwijac portal, wstaw obrazek na bloga kopiujac
znajdujacy sie pod nim kod:
|
|
 |
 |
Kliknij aby wstawic skrót najnowszych
artykulów na swoja strone. |
|
 |
|
|
|
Copyright
2005/2008 ModaiFryzury.org: fryzury,
moda, uroda, kosmetyki, fasion, trendy, bielizna, bizuteria Darmowe gry pozycjonowanie Bluzki damskie oferty pracy Ciechanów tłumaczenia ksiaźkiLotnisko Stansted słownik fotograficzny zoologiczny Search Engine Optimization Company torby ekologiczne
|
|
|