Szukaj w Portalu:

Menu główne
Start
Fryzury damskie
Fryzury męskie
Fryzury okazjonalne
Moda
Zdrowie
Uroda
Z życia gwiazd
Forum

Niepamietasz hasla ? 
Zostan naszym uzytkownikiem 

Typy bukmacherskie
Zaklady sportowe, typy

Zaklady sportowe

Zaklady bukmacherskie

Praca
Ciekawe oferty dla kazdego

Tworzenie stron www

Profesjonalnie i szybko

paznokcie sklep
Bardzo dobry sklep

Pielegnacja wlosów
Portal Ceneo

Salony piękności
Dla modnych kobiet

Klimatyzacja
Oraz wentylacja

Depilacja laserowa
Salon urody

Pozycjonowanie

Stron www

Menu górne
Fryzury
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.    Zapomniałeś hasło?
ccc z czy dopływ/odpływ do Jeziora Popówka to kanał czy nie... (1 wejść) (1) Gości
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: ccc z czy dopływ/odpływ do Jeziora Popówka to kanał czy nie...
Paweł Gąska (Gość)
Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Data urodzin:
ccc z czy dopływ/odpływ do Jeziora Popówka to kanał czy nie...  
Witam, ... i jakie przepisy tam obowiązują? J. Popówka znajduje się między starym i nowym kanałem na północ od Giżycka tuż przed wejściem stoi znak koniec wód żeglownych Ustawa o żegludze śródlądowej: cyt. 1. Ustawa reguluje sprawy związane z uprawianiem żeglugi na wodach śródlądowych *uznanych za żeglowne* na podstawie przepisów Prawa wodnego, zwanych dalej „śródlądowymi drogami wodnymi . czy znak koniec wód żeglownych oznacza, że przepisy j.w. nie obowiązują? :] a zaczęło się od pytania: czy w tym dopływie/odpływie/kanale można stanąć ? :]

Report do moderatora   Loguj się Loguj się  
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Paweł ccc (Gość)
Data urodzin:
.... i jakie przepisy tam obowiÄ�zujÄ�? J. PopĂłwka znajduje siÄ� miÄ�dzy starym i nowym kanaĹ�em na pĂłĹ�noc od GiĹźyc ka tuĹź przed wejĹ�ciem stoi znak koniec wĂłd Ĺźeglownych Ustawa o Ĺźegludze Ĺ�rĂłdlÄ�dowej: cyt. 1. Ustawa reguluje sprawy zwiÄ�zane z uprawianiem Ĺźeglugi na wodach Ĺ�rĂłdlÄ�dowych *uznanych za Ĺźeglowne* na podstawie przepisĂłw Prawa wodnego, zwanych dalej â��Ĺ�rĂłdlÄ�dowymi drogami wodnymi . czy znak koniec wĂłd Ĺźeglownych oznacza, Ĺźe przepisy j.w. nie obowiÄ�zujÄ�? :] a zaczÄ�Ĺ�o siÄ� od pytania: czy w tym dopĹ�ywie/odpĹ�ywie/kanale moĹźna stanÄ�Ä� ? :] Popatrz np. na stronę: http://www.jezioro.com.pl/jeziora/jezioro.html?id=179 albo użyj google. jest sporo informacji na temat tego jeziorka.

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Paweł Gąska (Gość)
Data urodzin:
Popatrz np. na stronę: http://www.jezioro.com.pl/jeziora/jezioro.html?id=179 albo użyj google. jest sporo informacji na temat tego jeziorka. google nic nie mówią nt. przepisów tam obowiązujących, bo mamy dyskusję czy na tym kanaliku obowiązują przepisy żeglugowe czy nie :] są tacy co uważają, że tak, ja jestem w drugim obozie, bo skoro jest koniec wód żeglownych to trudno, żeby obowiązywały przepisy dotyczące wód żeglownych , ale może logika jest wbrew przepisom? w/w stronka podaje cyt. W kanaliku obowiązuje zakaz cumowania... a ja z uporem maniaka pytam: na podstawie jakich przepisów?

Paweł ccc (Gość)
Data urodzin:
Witam, google nic nie mówią nt. przepisów tam obowiązujących, bo mamy dyskusję czy na tym kanaliku obowiązują przepisy żeglugowe czy nie :] są tacy co uważają, że tak, ja jestem w drugim obozie, bo skoro jest koniec wód żeglownych to trudno, żeby obowiązywały przepisy dotyczące wód żeglownych , ale może logika jest wbrew przepisom? w/w stronka podaje cyt. W kanaliku obowiązuje zakaz cumowania... a ja z uporem maniaka pytam: na podstawie jakich przepisów? .. Giżycko - nad kanałem łączącym jezioro Kisajno z jeziorem Popówka Duża (przystań wędkarska) - linia średniego napięcia na wysokości ok.10m nad wodą .. Zamierzasz cumować pod linią wysokiego napięcia czy pod mostem ? Kanał jest krótki a są na nim i mostek i linia wysokiego napięcia, więc gdzie chcesz cumować ? P.S. nie bardzo mamy dyskusję , gdyż nikomu nie chce się na temat tego duperela  dyskutować. Ciekawe kto tam pływa i po co ?  To jest przede wszystkim jezioro dla wędkarzy.

Paweł Gąska (Gość)
Data urodzin:
.. Giżycko - nad kanałem łączącym jezioro Kisajno z jeziorem Popówka Duża (przystań wędkarska) - linia średniego napięcia na wysokości ok.10m nad wodą .. Zamierzasz cumować pod linią wysokiego napięcia czy pod mostem ? Kanał jest krótki a są na nim i mostek i linia wysokiego napięcia, więc gdzie chcesz cumować ? P.S. nie bardzo mamy dyskusję , gdyż nikomu nie chce się na temat tego duperela  dyskutować. Ciekawe kto tam pływa i po co ?  To jest przede wszystkim jezioro dla wędkarzy. tu nie o miejsce chodzi tylko o przepisy, bo akurat tam jest miejsce znane wielu osobom, ale tylko takim co nie pędzą z Giża do Mikołajek tylko czasem staną w miejscach odludnych... Almatur zna każdy ;] a miejsce jest zdecydowanie przed linią i mostkiem, co więcej na tymże jeziorku pojawiła się marina gdzie nie tylko wędkarze cumują, ale i sporo żeglarzy zaraz za wejściem, jest mini zatoczka, miejsce na namiot, a nawet kilka, miejsce na ognisko i... cisza i spokój a ponieważ wynikł spór nt. przepisów, to miałem nadzieję, że ktoś wyjaśni co obowiązuje poza szlakiem , bo ja znam jeszcze kilka takich miejsc, gdzie szlak się kończy... dla niektórych :]

a ponieważ wynikł spór nt. przepisów, to miałem nadzieję, że ktoś wyjaśni co obowiązuje poza szlakiem , bo ja znam jeszcze kilka takich miejsc, gdzie szlak się kończy... dla niektórych :] To, że się szlak żeglowny kończy nie oznacza, że kończą się przepisy. Koniec szlaku oznacza jedynie koniec opieki UŻŚ nad pasem wody przeznaczonym do żeglugi tzn. obszarem wodnym odpowiednio oznakowanym i sklasyfikowanym Mało jest w Polsce wód niczyich a (zbójeckim) prawem właściciela jest możliwość stanowienia zasad postępowania na jego terenie. Jeżeli właściciel/zarządca kanału (pewnie w tym wypadku gmina) wymyślił sobie zakaz cumowania i ma narzędzia dyscyplinujące* to fakt, że wody leżą poza szlakiem nie ma znaczenia. [*] na przykład outsorcinguje usługę nakładanie mandatów od Urzędu Żeglugi Śródlądowej ps. Nie wiem jak jest w tym konkretnym kanale rozwiązana kwestia stania . Odnoszę się jedynie do tego, że zakaz stania może być egzekwowany na wodach poza szlakiem.

Idź do góry Odpowiedz
Polish Version by JoomlaPL.com Team