|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ccc pack Odwołania do zewnętrznych funkcji (długie i nieco techniczne) (1 wejść) (1) Gości
Ulubione: 0
|
|
|
TEMAT: ccc pack Odwołania do zewnętrznych funkcji (długie i nieco techniczne)
|
|
|
|
ccc pack Odwołania do zewnętrznych funkcji (długie i nieco techniczne)
|
|
|
Witam Budując aplikacje w Accessie używam różnych w modułach VBA funkcji nie tylko z Access'a. Na przykład: OpenData_base_, które jest w DAO. Problem w tym, że np. na moim komputerze jest DAO 3.51. Inni mogą mieć wersję 3.50, inni: 3.60. Wystarczy, że wersja nie będzie się dokładnie zgadzała z moją, a baza przestanie działać na innym komputerze (w Narzędzia - Odwołania będzie pisało: BRAKUJE: Microsoft DAO 3.51 _object_ Library ). I to wszystko dzieje się pomimo tego, że DLL tak samo się nazywa, jest w tym samym katalogu, co oryginalny, i są w nim identyczne funkcje exportowane. Co robić ? Wygląda na to, że aby uruchomić mój projekt muszę razem z plikiem MDB przenieść na inny komputer także odpowiednie pliki DLL i je zarejestrować !!! O ile jeszcze w przypadku DAO jest mniejszy problem (bo można z powodzeniem stosować DAO 2.5/3.5 Compatibility Library), to problem staje się poważny z innymi bibliotekami. Przykład: ADO 2.1/2.0 (zdarzyło mi się dzisiaj). Cóż z tego, że moja baza gdzieś działa. Wystarczy, że M$oft wymyśli nowy Service Pack do NT/Office/MDAC (niepotrzebne skreślić). wierze zainstaluje 'poprawki' i baza przestanie mu działać. Co prawda przy uaktualnianiu _prawdopodobie_ zachowują się stare wpisy w rejestrach (a to od nich zależy rozpoznanie wersji), ale świeżo zainstalowany komputer z najnowszymi poprawkami nie będzie miał starszych wpisów. Nie mogę przecież żądać od użytkowników: Macie mieć wersję Office 'XXX' SP 'YYY' na NT Worstation z Service Pack 'ZZZ' z ODBC 'AAA.BBB.CCC' i nie wolno wam uaktualniać systemu !!! Czy ktoś ma może pomysły jak rozwiązać ten problem... Piotr.
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
ccc pack Odwołania do zewnętrznych funkcji (długie i nieco techniczne)
|
|
|
Piotr.
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
 |
 Kinga Rusin wypuscila swoja pierwsza linie kosmetyków markowanych swoim nazwiskiem. Producenci zapewniaja, ze linia Pat&Rub by Kinga Rusin to nowoczesne kosmetyki produkowane wylacznie z surowców z upraw ekologicznych, wolnych od zanieczyszczen.  Od niedawna znana jest już płeć nienarodzonego jeszcze dziecka prezenterki telewizyjnej programu Automaniak - będzie to córeczka. Martyna pochwaliła się swoją wesołą nowiną na żywo w programie Dzień Dobry TVN. Martyna Wojciechowska jest już w szóstym miesiącu ciąży!  Z faktami nikt jeszcze nie wygrał... oprócz Chucka Norrisa. Znany aktor zaskarżył Penguin Group oraz Ian Spectora - autora sławnej książki o nim samym - The Truth About Chuck Norris o wykorzystywanie jego osoby jak i nieprawdziwych faktów na jego temat. Proces został wniesiony w amerykańskim Okręgowym Sądzie Stanowym Pierwszej Instancji w Manhattan. |
|
|
|
|
|
 |
Pomóz nam
rozwijac portal, wstaw obrazek na bloga kopiujac
znajdujacy sie pod nim kod:
|
|
 |
 |
Kliknij aby wstawic skrót najnowszych
artykulów na swoja strone. |
|
 |
|
|
|
Copyright
2005/2008 ModaiFryzury.org: fryzury,
moda, uroda, kosmetyki, fasion, trendy, bielizna, bizuteria KolczykiDisco Polo Darmowe filmy z YouTube Matsuo Basho wiersze capoeira szczecin okna drewniane bóle krzyźaOczko kleje produkty Herbalife słownik fotograficzny Search Engine Optimization Company
|
|
|