|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ccc obuwie CCC reklamacja (1 wejść) (1) Gości
Ulubione: 0
|
|
|
TEMAT: ccc obuwie CCC reklamacja
|
|
|
|
ccc obuwie CCC reklamacja
|
|
Witam, Chce reklamować obuwie zakupione w sklepie CCC. Mam paragon, karton wszystko to co dostałem kupując poza butami z ktorych byłbym zadowolony. Koszt butów to 140 zł. Reklamować chcę bo w obu butach pękła podeszwa w poprzek na wysokości zginania stopy. Reklamację (na ulotce w kartonie ktora dostalem) rozpatruja na podstawie Ustawa o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego z dnia 27 lipca 2002 r. (Dz. U. 141 poz. 1176) . Buty zostały kupione w wrzesniu 2005. Chce je reklamować z 2 powodów. Pierwszy to taki ze choć buty kupione ponad rok temu zaczalem regularnie uzywac dopiero w tym roku od wrzesnia, drugi powod to taki ze poraz pierwszy zdazylo mi sie ze w butach popękały podeszwy. Generalnie jest tak ze buty nie nadaja sie do uzytku po 5 misiacach użytkowania. Według tej ustawy okres w ktorym moge reklamowac to 2 lata. Tylko nie bardzo wiem jak sie zabrac do tego. Czy pisac pismo po swojemu uwzgledniajac rzeczy istotne z mojego pkt widzenia czy zadzwonic do sklepu i zapytac sie ich czy maja procedure reklamcyjna (daja papier do wypelnienia, wypelniam i zostawiam buty a potem sie ze mna kontaktuja). Czy uzyc np http://www.um.warszawa.pl/v_syrenka/konsumenci/reklamacja.pdf i na mijescu w sklepie to wypelnic ?
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
w butach popękały podeszwy. Generalnie jest tak ze buty nie nadaja sie do uzytku po 5 misiacach użytkowania. Według tej ustawy okres w ktorym moge reklamowac to 2 lata. Tylko nie bardzo wiem jak sie zabrac do tego. Czy pisac pismo po swojemu uwzgledniajac rzeczy istotne z mojego pkt widzenia czy zadzwonic do sklepu i zapytac sie ich czy maja procedure reklamcyjna (daja papier do wypelnienia, wypelniam i zostawiam buty a potem sie ze mna kontaktuja). Czy uzyc np http://www.um.warszawa.pl/v_syrenka/konsumenci/reklamacja.pdf i na mijescu w sklepie to wypelnic ? Za te 140 zł moglem kupic 3-4 pary tanszych i bym lepiej na tym wyszedł.
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
Witam, Chce reklamować obuwie zakupione w sklepie CCC. bardzo wiem jak sie zabrac do tego. Czy pisac pismo po swojemu uwzgledniajac rzeczy istotne z mojego pkt widzenia czy zadzwonic do sklepu i zapytac sie ich czy maja procedure reklamcyjna Procedura zależy do sklepu, w moim spisują protokół i dostaję kopię. 2 razy pęknięta podeszwa i 2 razy reklamacja uznana. I najważniejsza rzecz, to pamiętaj że wada musi być zgłoszona najpóźniej do miesiąca od jej ujawnienia. W praktyce zawsze podaję że wadę zauważyłem wczoraj  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witam, Chce reklamować obuwie zakupione w sklepie CCC. bardzo wiem jak sie zabrac do tego. Czy pisac pismo po swojemu uwzgledniajac rzeczy istotne z mojego pkt widzenia czy zadzwonic do sklepu i zapytac sie ich czy maja procedure reklamcyjna Procedura zależy do sklepu, w moim spisują protokół i dostaję kopię. 2 razy pęknięta podeszwa i 2 razy reklamacja uznana. I najważniejsza rzecz, to pamiętaj że wada musi być zgłoszona najpóźniej do miesiąca od jej ujawnienia. W praktyce zawsze podaję że wadę zauważyłem wczoraj . To w takim razie najpierw do nich zadzwonie, a czy Ty reklamowales w CCC ? W moim przypadku mam 2 miesiace na reklamowanie jak to napisane jest w ustawie na ktorej opieraja procedure reklamacji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Procedura zależy do sklepu, w moim spisują protokół i dostaję kopię. 2 razy pęknięta podeszwa i 2 razy reklamacja uznana. I najważniejsza rzecz, to pamiętaj że wada musi być zgłoszona najpóźniej do miesiąca od jej ujawnienia. Miesiąc, to było przy rękojmi. Obecnie należy złożyć reklamację PRZED UPŁYWEM 2 miesięcy od momentu zauważenia wady. EWa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
To w takim razie najpierw do nich zadzwonie, a czy Ty reklamowales w CCC ? W moim przypadku mam 2 miesiace na reklamowanie jak to napisane jest w ustawie na ktorej opieraja procedure reklamacji. Tak, to było ccc, chyba macie rację z tymi 2 miesiącami.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
 Kinga Rusin wypuscila swoja pierwsza linie kosmetyków markowanych swoim nazwiskiem. Producenci zapewniaja, ze linia Pat&Rub by Kinga Rusin to nowoczesne kosmetyki produkowane wylacznie z surowców z upraw ekologicznych, wolnych od zanieczyszczen.  Od niedawna znana jest już płeć nienarodzonego jeszcze dziecka prezenterki telewizyjnej programu Automaniak - będzie to córeczka. Martyna pochwaliła się swoją wesołą nowiną na żywo w programie Dzień Dobry TVN. Martyna Wojciechowska jest już w szóstym miesiącu ciąży!  Z faktami nikt jeszcze nie wygrał... oprócz Chucka Norrisa. Znany aktor zaskarżył Penguin Group oraz Ian Spectora - autora sławnej książki o nim samym - The Truth About Chuck Norris o wykorzystywanie jego osoby jak i nieprawdziwych faktów na jego temat. Proces został wniesiony w amerykańskim Okręgowym Sądzie Stanowym Pierwszej Instancji w Manhattan. |
|
|
|
|
|
 |
Pomóz nam
rozwijac portal, wstaw obrazek na bloga kopiujac
znajdujacy sie pod nim kod:
|
|
 |
 |
Kliknij aby wstawic skrót najnowszych
artykulów na swoja strone. |
|
 |
|
|
|
Copyright
2005/2008 ModaiFryzury.org: fryzury,
moda, uroda, kosmetyki, fasion, trendy, bielizna, bizuteria Web Directory varllden hurtownia w rzeszowie gry Matsuo Basho wiersze darmowe forazajęcia muzyczne dla dzieci klipy pozycjonowanie Toto Mix maszyny rolnicze
|
|
|