|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ccc bank Finansowanie, źródła i metody. (1 wejść) (1) Gości
Ulubione: 0
|
|
|
TEMAT: ccc bank Finansowanie, źródła i metody.
|
|
|
|
ccc bank Finansowanie, źródła i metody.
|
|
Czasami czytuję to forum ale nigdy nie było okazji do napisania. Rozrastający się wątek o lubieniu lub nielubieniu bardzo dobrego konstruktora jakim jest p. Pieśniewski spowodował, że napiszę kilka słów o praktycznej stronie kredytowania zakupu. Chyba wcześniej powinienem się przedstawić? Mam na imię Lucjan, znajomi przezywają mnie Korab, jestem w takim wieku, że słabo już pamiętam mazurskie rejsy na słomkowych Omegach w czasie których można było przez tydzień nie spotkać innej żaglówki, od zawsze pływam na swoim i to chyba wszystko  Jesienią 2007 mój przyjaciel, tuż przed odbiorem ze stoczni, musiał zrezygnować z zakupu zamówionego Twistera 36. Świadomość utraty dużej części poniesionych przez przyjaciela nakładów oraz fakt, że nosiłem się już od kilku sezonów z pomysłem zmiany żaglówki spowodował, że przejąłem to zamówienie. Nie byłem jednak przygotowany na wydatek ponad 200 tys. nie licząc podatku VAT. Musiałem się lewarować kredytem. Mój doradca od ubezpieczeń radził mi aby skorzystać z kredytu w koncie osobistym jednak warunki finansowe (klub Aquarius w BRE Banku) zupełnie mi nie odpowiadały a dodatkowo zaczął mnie gonić czas. Ktoś poradził mi, żebym skontaktował się z dawnym Bankiem Zachodnim (BZWBK). Załatwiłem sprawę w ciągu jednego dnia. Nie chciałbym żeby mój post zabrzmiał jak reklama, ale naprawdę załatwiłem wszystko w ciągu jednego dnia. Rano zadzwoniłem do banku, przed południem zjawiłem się w oddziale na Mokotowie, wniosek kredytowy był już przygotowany, podpisałem i zanim dojechałem do Centrum miałem telefon z informacją, że wniosek został zaakceptowany. Obawiałem się biurokracji, wziąłem ze sobą nawet potwierdzony PIT z zeszłego roku a okazało się, że wszystko bardzo sprawnie zostało załatwione siłami banku. Nawet forma zabezpieczenia okazała się prostsza niż sądziłem. Chciałem zabezpieczać kredyt rachunkiem ubezpieczeniowym ale okazało się to nie potrzebne. We wniosku jest rubryka na jaki cel zaciągany jest kredyt. Wpisałem Zakup żaglówki . Konsultant w banku nie pytał się o ubezpieczenie jednostki ani o rejestrację. Z rozmowy wywnioskowałem, że ta informacja jest dla banku informacją statystyczną. Będąc pod wrażeniem jakości usług BZWBK gorąco polecam wszystkim starającym się o kredyty właśnie ten bank. Lucjan Jacht ONA
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
Rozrastający się wątek o lubieniu lub nielubieniu bardzo dobrego konstruktora jakim jest p. Pieśniewski spowodował, że napiszę kilka słów o praktycznej stronie kredytowania zakupu. Chyba wcześniej powinienem się przedstawić? Mam na imię Lucjan, znajomi przezywają mnie Korab, jestem w takim wieku, że słabo już pamiętam mazurskie rejsy na słomkowych Omegach w czasie których można było przez tydzień nie spotkać innej żaglówki, od zawsze pływam na swoim i to chyba wszystko Jesienią 2007 mój przyjaciel, tuż przed odbiorem ze stoczni, musiał zrezygnować z zakupu zamówionego Twistera 36. Świadomość utraty dużej części poniesionych przez przyjaciela nakładów oraz fakt, że nosiłem się już od kilku sezonów z pomysłem zmiany żaglówki spowodował, że przejąłem to zamówienie. Nie byłem jednak przygotowany na wydatek ponad 200 tys. nie licząc podatku VAT. Musiałem się lewarować kredytem. Mój doradca od ubezpieczeń radził mi aby skorzystać z kredytu w koncie osobistym jednak warunki finansowe (klub Aquarius w BRE Banku) zupełnie mi nie odpowiadały a dodatkowo zaczął mnie gonić czas. Ktoś poradził mi, żebym skontaktował się z dawnym Bankiem Zachodnim (BZWBK). Załatwiłem sprawę w ciągu jednego dnia. Nie chciałbym żeby mój post zabrzmiał jak reklama, ale naprawdę załatwiłem wszystko w ciągu jednego dnia. Rano zadzwoniłem do banku, przed południem zjawiłem się w oddziale na Mokotowie, wniosek kredytowy był już przygotowany, podpisałem i zanim dojechałem do Centrum miałem telefon z informacją, że wniosek został zaakceptowany. Obawiałem się biurokracji, wziąłem ze sobą nawet potwierdzony PIT z zeszłego roku a okazało się, że wszystko bardzo sprawnie zostało załatwione siłami banku. Nawet forma zabezpieczenia okazała się prostsza niż sądziłem. Chciałem zabezpieczać kredyt rachunkiem ubezpieczeniowym ale okazało się to nie potrzebne. We wniosku jest rubryka na jaki cel zaciągany jest kredyt. Wpisałem Zakup żaglówki . Konsultant w banku nie pytał się o ubezpieczenie jednostki ani o rejestrację. Z rozmowy wywnioskowałem, że ta informacja jest dla banku informacją statystyczną. Będąc pod wrażeniem jakości usług BZWBK gorąco polecam wszystkim starającym się o kredyty właśnie ten bank. Lucjan Jacht ONA Miło powitać  * Chyba właśnie o tym mówiliśmy a propos rejestrowania jachtów. Bank sobie poradzi na sto innych sposobów a akurat rejestracja mu w żaden sposób ani nie pomoże, ani zaszkodzi. A skoro tak, to akurat trudno ją kredytami uzasadniać. Ja się tam niczego innego sensownego nie doszukałam do jej uzasadnienia. Podkreślam słowo sensownego  *zwłaszcza kogoś, kto uważa że powinien się przedstawić. Bardzo nam miło, niestety coraz mniej takich osób..
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
Rozrastający się wątek o lubieniu lub nielubieniu bardzo dobrego konstruktora jakim jest p. Pieśniewski spowodował, że napiszę kilka słów o praktycznej stronie kredytowania zakupu. Chyba wcześniej powinienem się przedstawić? Mam na imię Lucjan, znajomi przezywają mnie Korab, jestem w takim wieku, że słabo już pamiętam mazurskie rejsy na słomkowych Omegach w czasie których można było przez tydzień nie spotkać innej żaglówki, od zawsze pływam na swoim i to chyba wszystko Jesienią 2007 mój przyjaciel, tuż przed odbiorem ze stoczni, musiał zrezygnować z zakupu zamówionego Twistera 36. Świadomość utraty dużej części poniesionych przez przyjaciela nakładów oraz fakt, że nosiłem się już od kilku sezonów z pomysłem zmiany żaglówki spowodował, że przejąłem to zamówienie. Nie byłem jednak przygotowany na wydatek ponad 200 tys. nie licząc podatku VAT. Musiałem się lewarować kredytem. Mój doradca od ubezpieczeń radził mi aby skorzystać z kredytu w koncie osobistym jednak warunki finansowe (klub Aquarius w BRE Banku) zupełnie mi nie odpowiadały a dodatkowo zaczął mnie gonić czas. Ktoś poradził mi, żebym skontaktował się z dawnym Bankiem Zachodnim (BZWBK). Załatwiłem sprawę w ciągu jednego dnia. Nie chciałbym żeby mój post zabrzmiał jak reklama, ale naprawdę załatwiłem wszystko w ciągu jednego dnia. Rano zadzwoniłem do banku, przed południem zjawiłem się w oddziale na Mokotowie, wniosek kredytowy był już przygotowany, podpisałem i zanim dojechałem do Centrum miałem telefon z informacją, że wniosek został zaakceptowany. Obawiałem się biurokracji, wziąłem ze sobą nawet potwierdzony PIT z zeszłego roku a okazało się, że wszystko bardzo sprawnie zostało załatwione siłami banku. Nawet forma zabezpieczenia okazała się prostsza niż sądziłem. Chciałem zabezpieczać kredyt rachunkiem ubezpieczeniowym ale okazało się to nie potrzebne. We wniosku jest rubryka na jaki cel zaciągany jest kredyt. Wpisałem Zakup żaglówki . Konsultant w banku nie pytał się o ubezpieczenie jednostki ani o rejestrację. Z rozmowy wywnioskowałem, że ta informacja jest dla banku informacją statystyczną. Będąc pod wrażeniem jakości usług BZWBK gorąco polecam wszystkim starającym się o kredyty właśnie ten bank. Lucjan Jacht ONA Lucjanie, nie rób ludziom wody z mózgu. Wziąłeś najzwyczajniej w świeci kredyt gotówkowy czyli konsumpcyjny na dowolny cel, a nie celowy, i wyłącznie z tego powodu mogłeś wpisac cokolwiek. Formalności w ciągu doby załatwia wiele banków, nie tylko WBK. WBK nie zainteresował się PITem albo zaświadczeniem o dochodach? To jakie materiały miał analityk banku do podjęcia decyzji, jak np. wyznaczył maksymalną wysokość kredytu? Bajki, bajki, bajki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wziąłeś najzwyczajniej w świeci kredyt gotówkowy czyli konsumpcyjny na dowolny cel, a nie celowy, i wyłącznie z tego powodu mogłeś wpisac cokolwiek. Praktycznie można wnikać lub nie, ale co bank sobie zażyczy, to jest sprawą banku i klienta. Jest parę osób, co każdy kredyt wezmą i nawet bez pytania się,,, Ale pozostają miliony żeglarzy lub prawie żeglarzy, którzy by ów kredyt chcieli ale niestety, obchodzą się,,, I to jest sedno problemu, bo to, że ja czy ktoś inny zmienia jachty jak rękawiczki, nie znaczy, że całe rzesze żeglarzy czynią tak samo. Dlatego, puszczając taką informację w świat, warto małym druczkiem napisać, na samym dole, oczywiście dla wiarygodności, że nasz autor nie musi zbyt mocno się uzewnętrzniać wystarczy, że pokaże,,, Oczywiście gratuluję udanego kredytu i jachtu. A swoją drogą, jak możesz to napisz na prywa podpowiedź,,, Zaznaczam, że też jestem klientem,,, który się zazwyczaj nigdy nie spowiada , a wręcz wykręca , jak może o dobroczyńców bankowych 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rozrastający się wątek o lubieniu lub nielubieniu bardzo dobrego konstruktora jakim jest p. Pieśniewski spowodował, że napiszę kilka słów o praktycznej stronie kredytowania zakupu. Chyba wcześniej powinienem się przedstawić? Mam na imię Lucjan, znajomi przezywają mnie Korab, jestem w takim wieku, że słabo już pamiętam mazurskie rejsy na słomkowych Omegach w czasie których można było przez tydzień nie spotkać innej żaglówki, od zawsze pływam na swoim i to chyba wszystko Jesienią 2007 mój przyjaciel, tuż przed odbiorem ze stoczni, musiał zrezygnować z zakupu zamówionego Twistera 36. Świadomość utraty dużej części poniesionych przez przyjaciela nakładów oraz fakt, że nosiłem się już od kilku sezonów z pomysłem zmiany żaglówki spowodował, że przejąłem to zamówienie. Nie byłem jednak przygotowany na wydatek ponad 200 tys. nie licząc podatku VAT. Musiałem się lewarować kredytem. Mój doradca od ubezpieczeń radził mi aby skorzystać z kredytu w koncie osobistym jednak warunki finansowe (klub Aquarius w BRE Banku) zupełnie mi nie odpowiadały a dodatkowo zaczął mnie gonić czas. Ktoś poradził mi, żebym skontaktował się z dawnym Bankiem Zachodnim (BZWBK). Załatwiłem sprawę w ciągu jednego dnia. Nie chciałbym żeby mój post zabrzmiał jak reklama, ale naprawdę załatwiłem wszystko w ciągu jednego dnia. Rano zadzwoniłem do banku, przed południem zjawiłem się w oddziale na Mokotowie, wniosek kredytowy był już przygotowany, podpisałem i zanim dojechałem do Centrum miałem telefon z informacją, że wniosek został zaakceptowany. Obawiałem się biurokracji, wziąłem ze sobą nawet potwierdzony PIT z zeszłego roku a okazało się, że wszystko bardzo sprawnie zostało załatwione siłami banku. Nawet forma zabezpieczenia okazała się prostsza niż sądziłem. Chciałem zabezpieczać kredyt rachunkiem ubezpieczeniowym ale okazało się to nie potrzebne. We wniosku jest rubryka na jaki cel zaciągany jest kredyt. Wpisałem Zakup żaglówki . Konsultant w banku nie pytał się o ubezpieczenie jednostki ani o rejestrację. Z rozmowy wywnioskowałem, że ta informacja jest dla banku informacją statystyczną. Będąc pod wrażeniem jakości usług BZWBK gorąco polecam wszystkim starającym się o kredyty właśnie ten bank. Lucjan Jacht ONA Lucjanie, nie rób ludziom wody z mózgu. Wziąłeś najzwyczajniej w świeci kredyt gotówkowy czyli konsumpcyjny na dowolny cel, a nie celowy, i wyłącznie z tego powodu mogłeś wpisac cokolwiek. Formalności w ciągu doby załatwia wiele banków, nie tylko WBK. WBK nie zainteresował się PITem albo zaświadczeniem o dochodach? To jakie materiały miał analityk banku do podjęcia decyzji, jak np. wyznaczył maksymalną wysokość kredytu? Bajki, bajki, bajki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
konsumpcyjny, ale nie wiele dro=BFszy ni=BF standardowy na zakup pojazdu. Pozdrawiam, Lucjan. Jedno pytanie, gwoli wyjaśnienia. Czy zakupiony jacht stanowi jakiekolwiek zabezpieczenie kredytu ? Wydaje mi sie, że Pieśniewskiemu i kilku innym osobom chodziło o kredyt analogiczny jak przy zakupie samochodu. tj. że dopóki nie spłacisz ostatniej raty, samochód jest własnością kredytodawcy. Z Twojego opisu wnioskuje, że w przypadku opisanego przez Ciebie kredytu, takiego wymagania nie ma. Pozdrowienia Paweł
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
 Kinga Rusin wypuscila swoja pierwsza linie kosmetyków markowanych swoim nazwiskiem. Producenci zapewniaja, ze linia Pat&Rub by Kinga Rusin to nowoczesne kosmetyki produkowane wylacznie z surowców z upraw ekologicznych, wolnych od zanieczyszczen.  Od niedawna znana jest już płeć nienarodzonego jeszcze dziecka prezenterki telewizyjnej programu Automaniak - będzie to córeczka. Martyna pochwaliła się swoją wesołą nowiną na żywo w programie Dzień Dobry TVN. Martyna Wojciechowska jest już w szóstym miesiącu ciąży!  Z faktami nikt jeszcze nie wygrał... oprócz Chucka Norrisa. Znany aktor zaskarżył Penguin Group oraz Ian Spectora - autora sławnej książki o nim samym - The Truth About Chuck Norris o wykorzystywanie jego osoby jak i nieprawdziwych faktów na jego temat. Proces został wniesiony w amerykańskim Okręgowym Sądzie Stanowym Pierwszej Instancji w Manhattan. |
|
|
|
|
|
 |
Pomóz nam
rozwijac portal, wstaw obrazek na bloga kopiujac
znajdujacy sie pod nim kod:
|
|
 |
 |
Kliknij aby wstawic skrót najnowszych
artykulów na swoja strone. |
|
 |
|
|
|
Copyright
2005/2008 ModaiFryzury.org: fryzury,
moda, uroda, kosmetyki, fasion, trendy, bielizna, bizuteria Q5942A solarium ściany działowe szkolenia FightEagle Torrent darmowa muzaopryskiwacze mapa londynu aparaty słuchowe Kraków fordon galeria zoologiczny
|
|
|