Szukaj w Portalu:

Menu główne
Start
Fryzury damskie
Fryzury męskie
Fryzury okazjonalne
Moda
Zdrowie
Uroda
Z życia gwiazd
Forum

Niepamietasz hasla ? 
Zostan naszym uzytkownikiem 

Typy bukmacherskie
Zaklady sportowe, typy

Zaklady sportowe

Zaklady bukmacherskie

Praca
Ciekawe oferty dla kazdego

Tworzenie stron www

Profesjonalnie i szybko

paznokcie sklep
Bardzo dobry sklep

Pielegnacja wlosów
Portal Ceneo

Salony piękności
Dla modnych kobiet

Klimatyzacja
Oraz wentylacja

Depilacja laserowa
Salon urody

Pozycjonowanie

Stron www

Menu górne
Fryzury
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.    Zapomniałeś hasło?
ccc azs Indywidualny kurs żeglarski. Czy to wszędzie tak wygląda? (1 wejść) (1) Gości
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: ccc azs Indywidualny kurs żeglarski. Czy to wszędzie tak wygląda?
Jarek Skórski (Gość)
Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Data urodzin:
ccc azs Indywidualny kurs żeglarski. Czy to wszędzie tak wygląda?  
Witam ! To mój pierwszy post na grupę. Czytuję was od jakiegoś czasu, ale jak do tej pory nie było okazji  żeby się odezwać. Będzie długo i może nudno. I właściwie nie wiem czy chciałem się wyżalić, czy pochwalić. Ale może w jakiś sposób pomożecie mi w moich rozterkach. I może to co poniżej będzie tez jakąś przestrogą dla innych... Ponieważ w Olsztynie (o zgrozo) nie znalazłem miejsca w którym mógłbym od początku poznać tajniki żeglarstwa, postanowiłem  zapisać się na kurs, normalnie zdać egzamin i normalnie zdobyć patent (niestety przy większości ofert czarterów na mazury.info patent jest wymagany). Ponieważ praca nie pozwala mi na uczęszczanie na kurs w systemie normalnym, postanowiłem zrobić go w tak zwanym toku indywidualnym . Ktoś dał mi namiar, zadzwoniłem, umówiłem się. Dowiedziałem się, iż taka indywidualność kosztuje 1000 zł plus opłaty związane z patentem. Na pytanie co oznacza indywidualny tok usłyszałem iż chodzi o to, że teorię poznajemy sami, konsultujemy się z instruktorem, a na pływanie umawiamy się tak, jak nam pasuje.  W sumie znalazło się nas 3 chętnych na taki kurs. 3 chcących nauczyć się pływać a nie szybko zdobyć patent. Człowiek nie przyszedł (chyba na szczęście bo nie wziął kasy). Przysłał za to instruktora. Instruktor od 9 do 16 prowadzi szkolenie w trybie normalnym, a po 16 ma pływać z nami. Był wtorek. Popływaliśmy może 30 minut - wiatr był za mocny. Pobawiliśmy się więc w klar portowy i rozeszliśmy się. Pod koniec usłyszeliśmy, iż w związku z tym, że jest to tryb indywidualny, to przez najbliższy tydzień nie będziemy się spotykać, bo on nie może. Ok. Przyszliśmy po tygodniu. Popływaliśmy 2,5 godziny. Następny dzień to środa. Podobno nie wieje. Fakt, łódek mało na jeziorze, ale jakieś są. No nic. Widać  pan instruktor nie ma czasu. Umawiamy sie na czwartek. W czwartek wieje tak samo. Ale wypływamy. Pyta się nas o kasę (ciekawe że jak do tej pory nikt nie wziął od nas nawet danych personalnych-podobno jesteśmy ubezpieczeni). Mówię że chcieliśmy  zapłacić, ale organizator dwa razy nie pojawił się umówionym spotkaniu. Szybki telefon. Organizator się pojawia. W związku z tym pływamy tylko 1,5 godziny. Jest 3 lipca. Egzamin ma odbyć się 12 lipca. My jak do tej pory jesteśmy po ok. sześciu godzinach pływania. W związku z tym, że nasz instruktor wciąż więcej nie może niż może i po 8 godzinach kursu porannego, przychodząc do nas wygląda raczej na zmęczonego, po raz kolejny próbujemy poruszyć kwestię tzw indywidualności. Znowu pada kwestia, że dogadujemy się jak chcemy i jak możemy pływać. Pytam się, czy nie ma jakichś wytycznych, zaleceń co do ilości godzin jakie powinniśmy wypływać. W odpowiedzi słyszę iż dla kursów indywidualnych takich zaleceń nie ma.(sic!) To instruktor ma ocenić czy już jesteśmy gotowi czy nie. Instruktor od razy wyskakuje z tekstem, że on nie widzi przeciwwskazań. I że już prawie jesteśmy gotowi. I że przez tydzień na pewno uda się nam nauczyć wszystkich potrzebnych manewrów. Godzin mamy mało, 3 nas się zgłosiło, próbujemy negocjować cenę. Wspaniałomyślnie opuszcza nam cenę o 50 zł. ( kurs w trybie normalnym kosztuje 500 plus administracja). Uczucia mamy mieszane. Burzliwie dyskutujemy między sobą. Dwóch z nas jest za tym, żeby podejść do egzaminu nie 12 tylko ok. 25 lipca i do tej pory pływać i pływać. Ja nie mogę. Od 14 lipca mam urlop. Pada kwestia że może teraz podejść, a potem ewentualnie umówić się i doszkolić. Pytamy instruktora w sobotę czy byłaby taka możliwość. Instruktor mówi - spox. Możemy później się umawiać i pływać. Nie ma problemu. Ale nikt nam tego na piśmie nie zagwarantuje. Możemy umówić się gębę.  Potem umawiamy się na pływanie w niedzielę na 16 . Niedziela jest dzisiaj. Pogoda jest fantastyczna. Koło 11 dostaję smsa. Sory, nie pływamy. Musze odpocząć od jeziora. Po tym smsie postanowiłem zrezygnować z tego kursu. Tak najprawdopodobniej zrobie. Ale pływać chciałbym się nauczyć. Macie może pomysł na jakąś alternatywę? Ktoś wie w jaki sposób można w Olsztynie nauczyć się pływać?  I ewentualnie zdobyć patent? BTW  Czy zawsze tak wyglądają kursy indywidualne? Czy naprawde chodzi w tym wszystkim tylko o to, żeby wyciągnąć kasę?

Report do moderatora   Loguj się Loguj się  
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Jerzy Makieła (Gość)
Data urodzin:
Czy naprawde chodzi w tym wszystkim tylko o to, żeby wyciągnąć kasę? Wężykiem Jarku, wężykiem... ((

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
tym wszystkim tylko o to, żeby wyciągnąć kasę? Brak elementarnych zasad prowadzenia tego business-u podważa prawdziwość Twojej tezy... Pozdrówka z Chocimsburga-Rudek

BTW  Czy zawsze tak wyglądają kursy indywidualne? Nie - trafiłEś na dyletanta, albo człowieka, który ma ze sobą spore problemy...  Czy naprawde chodzi w tym wszystkim tylko o to, żeby wyciągnąć kasę? Brak elementarnych zasad prowadzenia tego business-u podważa prawdziwość Twojej tezy... Pozdrówka z Chocimsburga-Rudek Sorry za literówkę R

BTW  Czy zawsze tak wyglądają kursy indywidualne? Czy naprawde chodzi w tym wszystkim tylko o to, żeby wyciągnąć kasę? Proponuje inne rozwiazanie - zdaj_na_patent, a_potem wyczarteruj jacht i wez do zalogi 'sternika do wynajecia' (jezeli bedziesz potrzebowal - moge podac namiar na rzetelnego czlowieka). W tydzien lub dwa pod okiem fachowca tylko_do_Twojej (Waszej, jezeli bedzie was wiecej) dyspozycji nauczysz sie PODSTAW zeglowania. Potem juz tylko praktyka, praktyka, jeszcze raz praktyka. Niestety taka opcja nie jest tania - wynagrodzenie sternika, to ok.150zl doba + wyzywienie. Chociaz, jezeli podzielic to na trzy osoby - wyjdzie taniej niz ta fikcja, ktora teraz uskuteczniacie. PS Pochwal sie na priv co to za firma - lubie byc zorientowany na rynku (Info tylko do mojej wiadomosci - zapewniam dyskrecje).

666 (Gość)
Data urodzin:
Wam na tych Mazurach to już zdecydowanie d.... powyzej uszu urosły. JaC

Idź do góry Odpowiedz
Polish Version by JoomlaPL.com Team