|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
buty rowerowe Kolizja z samochodem - likwidacja szkód (1 wejść) (1) Gości
Ulubione: 0
|
|
|
TEMAT: buty rowerowe Kolizja z samochodem - likwidacja szkód
|
|
|
|
buty rowerowe Kolizja z samochodem - likwidacja szkód
|
|
|
Miałem wczoraj wątpliwą przyjemność zostać zdjętym przez samochód z przejazdu rowerowego. Opis zdarzenia: Przejazd bez świateł, z bardzo dobrą widocznoscią. Samochód podjeżdza do przejscia dla pieszych przed przejazdem, zwalnia i zatrzymuje się. Ja wjeżdzam na przejazd, (przejazd jest rownolegle do głownej drogi, samochód wyjeżdza z podporządkowanej) Kierowca jak sie potem okazuje patrzy na główną drogę (chce skręcić w prawo) i nie widząc tam samochodów rusza nie zauważając mnie przed maską. Uderza mnie srodkiem zderzaka w lewą stopę i pedał. Zostaję wyrzucony z roweru, uderzam głową w asfalt, slizg na głowie, rekach i kolanach. Leże na asfalcie. Kierowca wzywa karetkę, zabierają mnie na sygnale z podejrzeniem urazu kręgosłupa. Na miejscu RTG kregosłupa i kolan, stwierdzenie skręcenia i naderwania odcinka szyjnego, prikaz noszenia kołnierza przez 14 dni, załozenie kilku szwów na kolanie. Policja zabiera rower. Kierowca (młody człowiek, nota bene sam rowerzysta) po wypadku zachował się w porządku, deklaruje pokrycie strat i pomoc.Żaden z nas nie jest zainteresowany robieniem drugiemu wiecej problemów niż już mamy. Moje straty to rozbity kask, rękawiczki, przetarta na łokciu bluza termoaktywna, wyrwany blok SPD z butów no i rower (Unibike Viper) - nie wiem jeszcze w jakim jest stanie, na razie leży na komendzie policji. Boczne uderzenie w ramę raczej nie wróży dobrze. Do tego koszty leków. Przede mną rozmowa z towarzystwem ubezpieczeniowym sprawcy. Oczywiscie chciałbym wyciągnąc z OC pełne pokrycie moich strat a niespecjalnie wierzę, żeby rzeczozanwcy samochodowi z TU byli kompetentni w kwestii rowerów. Zapewne kilka osób tutaj przechodziło podobny proces i może mi cos doradzić. Aha, czy fakt, że jechałem do pracy cokolwiek tu zmienia? pozdrawiam,
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
|
rozbity kask, rękawiczki możesz pstryknąć zdjęcia tego kasku i rękawiczek po wypadku?
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
Aha, czy fakt, że jechałem do pracy cokolwiek tu zmienia? Zapytaj Twojego BHPowca. Ja miałam wypadek w domu szykując się do pracy i byłam proszona o dokładne opisanie gdzie i kiedy. Niestety, wanna i szykowanie się do pracy nie zakwalifikowało się jako droga do pracy  Dorota
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ja miałam wypadek w domu szykując się do pracy i byłam proszona o dokładne opisanie gdzie i kiedy. Niestety, wanna i szykowanie się do pracy nie zakwalifikowało się jako droga do pracy posliznelas sie w wannie? kasku pewnie jeszcze nie wlozylas... ;o) a co do samej sprawy bylo juz tu wiele razy ale w skrocie zglaszasz szkode do ubezpieczyciela sprawcy mozesz to zrobic telefonicznie poprzez hotline podajesz okolicznosci wypadku uszkodzenia - swoje i sprzetu pozniej dajesz to rzeczoznawcy TU sprawcy do ogledzin przygotuj ksera katalogow z cenami uszkodzonych produktow kase za sprzet dostaniesz dosc szybko potem jeszcze za uszczerbek na zdrowiu za kolnierz placa ladnych pare zlotych
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
posliznelas sie w wannie? kasku pewnie jeszcze nie wlozylas... ;o) Uraz głowy to już chyba z dzieciństwa  A kask w przypadku tego wypadku niczego by nie zmienił... jestem inwallidką  Dorota
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aha, czy fakt, że jechałem do pracy cokolwiek tu zmienia? Niewiele, ale jeśli bhpowiec sporządzi katę wypaku to dostaniesz 100% wyngrodzenia za okres choroby - zgłoś to oddając zwolnienie. Pozdrowienia Szymek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
 Kinga Rusin wypuscila swoja pierwsza linie kosmetyków markowanych swoim nazwiskiem. Producenci zapewniaja, ze linia Pat&Rub by Kinga Rusin to nowoczesne kosmetyki produkowane wylacznie z surowców z upraw ekologicznych, wolnych od zanieczyszczen.  Od niedawna znana jest już płeć nienarodzonego jeszcze dziecka prezenterki telewizyjnej programu Automaniak - będzie to córeczka. Martyna pochwaliła się swoją wesołą nowiną na żywo w programie Dzień Dobry TVN. Martyna Wojciechowska jest już w szóstym miesiącu ciąży!  Z faktami nikt jeszcze nie wygrał... oprócz Chucka Norrisa. Znany aktor zaskarżył Penguin Group oraz Ian Spectora - autora sławnej książki o nim samym - The Truth About Chuck Norris o wykorzystywanie jego osoby jak i nieprawdziwych faktów na jego temat. Proces został wniesiony w amerykańskim Okręgowym Sądzie Stanowym Pierwszej Instancji w Manhattan. |
|
|
|
|
|
 |
Pomóz nam
rozwijac portal, wstaw obrazek na bloga kopiujac
znajdujacy sie pod nim kod:
|
|
 |
 |
Kliknij aby wstawic skrót najnowszych
artykulów na swoja strone. |
|
 |
|
|
|
Copyright
2005/2008 ModaiFryzury.org: fryzury,
moda, uroda, kosmetyki, fasion, trendy, bielizna, bizuteria E-handel - Hotele kielce cięcie layoutów wypadki poźyczka tłumacz języka angielskiego kraków bazanieruchomości szczecin nieruchomości Biała Podlaska łazy otris Online graphic design degree
|
|
|