|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
buty robocze Spotkalem plywajacego buta. Jak sadze. (1 wejść) (1) Gości
Ulubione: 0
|
|
|
TEMAT: buty robocze Spotkalem plywajacego buta. Jak sadze.
|
|
|
|
buty robocze Spotkalem plywajacego buta. Jak sadze.
|
|
Piatek rano, toaleta w marinie w Swinousjciu. rzut oka ponad budynkiem ooo zaglowiec dalej stoi. Fajny w sumie. Polski. 2 maszty, oba rejowe. Nazwe ma od jakiegos kompozytora czy cos. 13.00 mniej wiecej wyplywamy z marinki w Swinkowie. Becker 27 z silniczkiem - ufff cale 8 koni z jednego cylindra. 30 lat juz tak pyrka. Oszczedny ale narciarza nie pociagnie. To znaczy moze i pociagnie ale przyjemnosci to on z tego miec nie bedzie. Chyba. Wyplywamy, skrecamy w prawo, wiatr daje w morde, dosc silnawy. Motor dzielnie pracuje ale przy tym wietrze to i prad wychodzacy sie robi no i efekt - GPS pokazuje 2 knoty. Prawie  . Ale co tam,. wakacje Suniemy sobie dostojnie wzdluz nabrzeza. Mijamy Czeslawa. Nas mija inny jacht. Z naprzeciwka zasuwa pilotowka za nia holownik. W oddali obraca sie jakis Unity Line. Sielanka. Zblizamy sie do zaglowca, patrze sobie, zadzieram glowe, Ladny. Slysze glos z niebios - Ej no czekamy na ciebie . Na pokladzie krzata sie mlodziez, bandera z krzyzem i lilijka wisi pod salingiem. Na dziobie wzmozony ruch, na rufie takze. Po tym okrzyku, zniecierpliwionego glosu mlody czlowiek na rufie zaczyna szybsze ruchy wykonywac. Usmiecham sie pod nosem. Mijamy rufe, znowy glos mocno zniecierpliwiony Czekamy na ciebie spogladam w gore, i okazuje sie ze to do mnie. O kurka mysle se moze chca odbijac i chyba im przeszkadzam. Odpowiadam Co mam zrobic pletwy przyczepic? Slysze. Nie, idz na lewa strone bo chcemy odchodzic Nie odpowiadam. Pyrkam dalej i glowkuje. Minalem ich i dalej glowkuje. Odeszli stojac dziobem w kierunku Szczecina, prawa burta przy kei. Skrecali w lewo lukiem takim ze wyladowali na srodku toru. Jak ten kapitan to widzial? ze ja idac 2 knoty uciekam na lewa strone on w tym czasie sobie odchodzi. Ja lawiruje miedzy holownikiem a potem jego dziobem bo on zawrocil w kierunku na morze. A potem zwiewam przed promem znowu na prawa strone toru?? Nijak nie moge go rozgryzc. A poza tym za przeproszeniem kuzwa jego mac - co ja mam byc prorokiem ze ON wlasnie teraz chce odchodzic? I ja idac sobie boczkiem musze ustepowac odchodzecemu zaglowcowi bo kapitan mial kaprys akurat TERAZ odejsc. Bo poczekanie 1 minuty albo 2 (od momentu wyjscia z mariny) to bylo za duzo? I osobiscie uwazam ze ten facet to byl typowy but. Taki kmiot ktory uwaza ze nie liczy sie prawy tylko wiekszy i jesli ktos zechce mi powiedziec kto teraz dowodzi na Chopinie. To ja chetnie zapisze go na mojej prywatnej liscie palantow, z ktorymi plywac nie bede. I juz. No chyba ze nie mam racji. I to ja powinienem zrobic wszystko zeby mu umozliwic odejscie, posypie glowe popiolem. Moze powinienem przed wyplynieciem podskoczyc na Chopina i zapytac kiedy laskawie beda rzucac cumy i czy harcerze wszyscy na pokladzie. Pozdrawiam Robert Robaczewski
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
Mijamy rufe, znowy glos mocno zniecierpliwiony Czekamy na ciebie spogladam w gore, i okazuje sie ze to do mnie. O kurka mysle se moze chca odbijac i chyba im przeszkadzam. Odpowiadam Co mam zrobic pletwy przyczepic? Slysze. Nie, idz na lewa strone bo chcemy odchodzic Drogi Robercie w Twojej odpowiedzi zawarta jest cala niestosownosc takiego postepowania.  )) Trzeba bylo zastopowac i nie wylaczajac silnika grzecznie odkrzyknac: Prosze powtorzyc, nie slysze bo silnik chodzi . Mysle ze gdzies po 20 razie krzyczacy bylby juz przekonany ze wiesz kto dowodzi tym wspanialym statkiem sluzacym do przewozenia zagli. Choc musze przyznac ze z tymi pletwami tez bylo dobre.  ))
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
Ciach.... Jesli nic sie nie zmienilo to tym kapitanem jest Andrzej Mendygral, jesli sa tacy co Go znaja moze sie wypowiedza.Ja choc z Nim nie plywalem swoje zdanie mam. Co do reszty- jest to jednostronny opis sytuacji, wcale nie zakladam ze falszywy, chcialbym jednak poznac relacje drugiej strony. Manewrowanie zaglowcem to jednak nie to samo co Beckerem, warto o tym pamietac, a uwaga o tym ze skrecali w lewo lukiem takim ze wyladowali na srodku toru daje swiadectwo wiedzy zeglarskiej piszacego (  : ktoty jak wnioskuje nie zna glebokosci na zachodniej stronie Swiny ani zanurzenia Chopina , ktorego jak sie chce mozna obrocic prawie w miejscu. Na koniec, moze sie komus to przyda, jest takie cudowne urzadzenie zwane UKF, ono nie gryzie . Pzd. M@rek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jeszcze jedno, poniewaz Beckerow 27 w szczecinie sie namnozylo poprosze jesli mozna nazwe to beded szczegolnie uwazal (  : Pzd. M@rek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
No chyba ze nie mam racji. I to ja powinienem zrobic wszystko zeby mu umozliwic odejscie, posypie glowe popiolem. Moze powinienem przed wyplynieciem podskoczyc na Chopina i zapytac kiedy laskawie beda rzucac cumy i czy harcerze wszyscy na pokladzie. Pozdrawiam Robert Robaczewski Na plazach O. Spokojnego na wysokosci Vancouver znajdywane sa sotatnio buty, a wsrodku nich ludzkie stopy. Czytalem tez, ze taki but ze stopa w srodku znaleziono ostatnio takze u brzegow szwedzkich. Przeczytawszy tytul watku, pomyslalem w pierwszej chwili, ze tez znalazles cos podobnego. Na szczescie ten Twoj but byl od slowa butny, czyli tylko pospolite wazniactwo. W Encyklopedii staropolskiej Glogera czytamy: Szuchaleja – łódź obszerna w rodzaju batu, mogąca pomieścić kilkanaście do 30 osób, używana szczególniej na rzekach pińskich. Wydawane w Wilnie „Wiadomości brukowe” (z r. 1818) opisują humorystycznie, jak sprawnik ziemski lub asesor niższego sądu, nawykły do jeżdżenia lądem z dzwonkiem u hołobli, żeby mu wszyscy z drogi ustępowali, chcąc utrzymać powagę swoją i na wodzie, przenosi dzwonek i na szuchaleję, gdzie paląc lulkę trzyma za sznurek i sam dzwoni lub każe kluczwójtowi, by, słysząc go z daleka, wszelkie czółny przed nim umykały . Jak widac z tego historycznego przekazu, okazywanie, kto na wodzie woazneijszy ma w Polsce dluzsza tradycje niz jachting. Pozdrawiam Andrzej
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jesli nic sie nie zmienilo to tym kapitanem jest Andrzej Mendygral, jesli sa tacy co Go znaja moze sie wypowiedza.Ja choc z Nim nie plywalem swoje zdanie mam. Akurat Mendygrała o taki numer bym nie podejrzewał - a kilka razy z nim pływałem. Poza tym słyszałem, że etetowym kapitanem jest tam ktoś inny.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
 Kinga Rusin wypuscila swoja pierwsza linie kosmetyków markowanych swoim nazwiskiem. Producenci zapewniaja, ze linia Pat&Rub by Kinga Rusin to nowoczesne kosmetyki produkowane wylacznie z surowców z upraw ekologicznych, wolnych od zanieczyszczen.  Od niedawna znana jest już płeć nienarodzonego jeszcze dziecka prezenterki telewizyjnej programu Automaniak - będzie to córeczka. Martyna pochwaliła się swoją wesołą nowiną na żywo w programie Dzień Dobry TVN. Martyna Wojciechowska jest już w szóstym miesiącu ciąży!  Z faktami nikt jeszcze nie wygrał... oprócz Chucka Norrisa. Znany aktor zaskarżył Penguin Group oraz Ian Spectora - autora sławnej książki o nim samym - The Truth About Chuck Norris o wykorzystywanie jego osoby jak i nieprawdziwych faktów na jego temat. Proces został wniesiony w amerykańskim Okręgowym Sądzie Stanowym Pierwszej Instancji w Manhattan. |
|
|
|
|
|
 |
Pomóz nam
rozwijac portal, wstaw obrazek na bloga kopiujac
znajdujacy sie pod nim kod:
|
|
 |
 |
Kliknij aby wstawic skrót najnowszych
artykulów na swoja strone. |
|
 |
|
|
|
Copyright
2005/2008 ModaiFryzury.org: fryzury,
moda, uroda, kosmetyki, fasion, trendy, bielizna, bizuteria KomĂłrki macierzyste - Eva LongoriaPompy głębinowe kredyty bez bik Meble dziecięce Olsztyn szkolenia umowa zlecenie zakłady sportowepobierowo władysławowo katalog stron Biżuteria świnoujście
|
|
|