|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aldo rossi fatalnie - sztuka, fotografia i grupowicze (1 wejść) (1) Gości
Ulubione: 0
|
|
|
TEMAT: aldo rossi fatalnie - sztuka, fotografia i grupowicze
|
|
|
|
aldo rossi fatalnie - sztuka, fotografia i grupowicze
|
|
|
Mysle, ze jest sztuka uzytkowa. W Poznaniu jest nawet takie muzeum - Muzeum Sztuk Uzytkowych Tu nie chodzi o zadne zdobnictwo, czyli zdobienie przedmiotow tylko tworzenie (wymyslanie, projektowanie) przedmiotow codziennego uzytku. Przedmioty takie jak: umywalki, krzesla, prysznice, klamki, lyzeczki, talerze, szklanki itp. Te trzy nazwiska, ktore przyszly mi na mysl: Ron Arad, Philip Starck, Aldo Rossi Nie neguje istnienia sztuki uzytkowej,ale ta nazwa mnie drazniChcialbym zarezerwowac slowko sztuka bardziej waskiej dziedzinie,w przeciwnym razie dochodzi do tego ,ze prawie wszystko staje sie sztuka...Moj monitor to tez jakas forma sztuki-tylko nie o to mi chodzi...
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
|
niektorzy mieszkaja w malych miasta, wsiach - tam nie ma galerii dokladnie. Juz ponad 6 lat mieszkam na koncu swiata i co o tym wiem... wolf barbarzynca Sadzisz,ze jak ich przeniesiemy do Warszawy to zaczna latac do galerii??? ......Ja tez mieszkam na wsi,to wszystko co czlowiek robi w zyciu jest kwestia wyboru......wybor pomiedzy przyslowiowym chlebem a np sztuka.........
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
Chodzi mi o rzecz bardzo prosta w sumie - skoro pisuar moze byc sztuka to po czym mam poznac ktory sztuka jest a ktory nie ? nie chial bym spaskudzic dziela sztuki - mimo iz jestem barbarzynca... Na pisuar w toalecie patrze jak na naczynie do ktorego mam oddac mocz,a na ten sam pisuar lezacy w galerii..hmmm..,. zaczynam dumac, co ten palant  ) artysta mial na mysli kladac pisuar na srodku galerii.....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
___________________________________________ BlackFish - blackf...@poczta.onet.pl Niczym nie mozna zastapic intuicji /P.Klee/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jest sztuka [nie mowilem ,ze nie],ale my sie nim niezgrabnie poslugujemy {przynajmniej jesli chodzi o mnie] myslalem o sztuce wizualnej opisywanej literkami......nie da sie opisac obrazka ......... Ja mysle, ze pisarz artysta potrafi ___________________________________________ BlackFish - blackf...@poczta.onet.pl Niczym nie mozna zastapic intuicji /P.Klee/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rossi Nie neguje istnienia sztuki uzytkowej,ale ta nazwa mnie drazniChcialbym zarezerwowac slowko sztuka bardziej waskiej dziedzinie,w przeciwnym razie dochodzi do tego ,ze prawie wszystko staje sie sztuka...Moj monitor to tez jakas forma sztuki-tylko nie o to mi chodzi... Niby tak, ale Ci ludzie to czasem tez artysci, nie mowie, ze kazdy monitor to dzielo sztuki uzytkowej, ale przeciez sa czasami na prawde piekne przedmioty: klamki, krzesla, czajniczki, wyciskacze do cytryn i in. Ci ludzie to sa mistrzowie swiata... a co najwazniejsze ta sztuka dociera czesciej do szarego czlowieka... a od sztuki uzytkowej do tej na sciany juz maly krok. ___________________________________________ BlackFish - blackf...@poczta.onet.pl Niczym nie mozna zastapic intuicji /P.Klee/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
 Kinga Rusin wypuscila swoja pierwsza linie kosmetyków markowanych swoim nazwiskiem. Producenci zapewniaja, ze linia Pat&Rub by Kinga Rusin to nowoczesne kosmetyki produkowane wylacznie z surowców z upraw ekologicznych, wolnych od zanieczyszczen.  Od niedawna znana jest już płeć nienarodzonego jeszcze dziecka prezenterki telewizyjnej programu Automaniak - będzie to córeczka. Martyna pochwaliła się swoją wesołą nowiną na żywo w programie Dzień Dobry TVN. Martyna Wojciechowska jest już w szóstym miesiącu ciąży!  Z faktami nikt jeszcze nie wygrał... oprócz Chucka Norrisa. Znany aktor zaskarżył Penguin Group oraz Ian Spectora - autora sławnej książki o nim samym - The Truth About Chuck Norris o wykorzystywanie jego osoby jak i nieprawdziwych faktów na jego temat. Proces został wniesiony w amerykańskim Okręgowym Sądzie Stanowym Pierwszej Instancji w Manhattan. |
|
|
|
|
|
 |
Pomóz nam
rozwijac portal, wstaw obrazek na bloga kopiujac
znajdujacy sie pod nim kod:
|
|
 |
 |
Kliknij aby wstawic skrót najnowszych
artykulów na swoja strone. |
|
 |
|
|
|
Copyright
2005/2008 ModaiFryzury.org: fryzury,
moda, uroda, kosmetyki, fasion, trendy, bielizna, bizuteria opony letnie zdrowie Katalog firm Gdańsk www.zumi.pl fotballpościel Malarstwo olejne nauka gry na gitarze nieruchomości Kielce paznokcie
|
|
|