Szukaj w Portalu:

Menu główne
Start
Fryzury damskie
Fryzury męskie
Fryzury okazjonalne
Moda
Zdrowie
Uroda
Z życia gwiazd
Forum

Niepamietasz hasla ? 
Zostan naszym uzytkownikiem 

Typy bukmacherskie
Zaklady sportowe, typy

Zaklady sportowe

Zaklady bukmacherskie

Praca
Ciekawe oferty dla kazdego

Tworzenie stron www

Profesjonalnie i szybko

paznokcie sklep
Bardzo dobry sklep

Pielegnacja wlosów
Portal Ceneo

Salony piękności
Dla modnych kobiet

Klimatyzacja
Oraz wentylacja

Depilacja laserowa
Salon urody

Pozycjonowanie

Stron www

Menu górne
Fryzury
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.    Zapomniałeś hasło?
modne fryzury dla nastolatek taka mała refleksja :) (1 wejść) (1) Gości
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: modne fryzury dla nastolatek taka mała refleksja :)
Atlantis (Gość)
Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Data urodzin:
modne fryzury dla nastolatek taka mała refleksja :)  
Piszę tutaj, bo teraz to już raczej nie kwalifikuje się na pl.rec.muzyka.rock, a wielu z całą pewnością powie, że nie kwalifikowało się nigdy. O czym mówię? Kilka dni temu wszedłem sobie wieczorem na onet.pl, aby zgodnie z codziennym rytuałem sprawdzić czy przypadkiem minister edukacji czegoś ciekawego nie wymyślił, czy Polska przez ten dzień jeszcze bardziej nie stała się państwem wyznaniowym, albo żeby sprawdzić czego jeszcze chcą zakazać nam parlamentarzyści. Zamiast tego zobaczyłem na samej górze spore zdjęcie jakiejś blondynki w stylu Paris Hilton i zaraz potem rzucił mi się w oczy tytuł: Zobacz najnowszy teledysk Avril Lavigne ... Przyjrzałem się bardziej i faktycznie - to ona! Tutaj muszę dodać, że nigdy nie byłem fanem jej muzyki, śmieszą mnie wielkie rzesze kinderpunkowych fanów uważających, że jej twóczość zalicza się właśnie do tego nurtu (oj, jak oni muszą się teraz czuć zawiedzeni jej nowym wizerunkiem ). Z drugiej strony nigdy w życiu nie porównałbym jej np. do Tokio Hotel - w przeciwieństwie do nastolatków zza naszej zachodniej granicy ona przynajmniej nie ma sepleniącego wokalu, a wizerunek nie raził w oczy (czas przeszły). Do tego mimo wszystko widać było, że ma za sobą jakąś edukację muzyczną (gitara, pianino). Jeśli dodać fakt, że pochodzi z Kanady i sama pisze swoje teksty piosenek mimo wszystko logiczne wydawały się porównania do Alanis Morissette. Może przesadą byłoby nazywanie ją nową Alanis bo to sugerowałoby, że jest objawieniem na taką samą skalę... Jednak pewne podobieństwa chociażby w tematyce piosenek, pomijając mniejsze doświadczenia życiowe jednak widać... No cóż, od początku było wiadomo, że kiedyś będzie musiała zrzucić trampki, podarte spodnie i ten krawat. Nie przypuszczałem jednak, że zamieni to na plastikowe ciuchy z teledysków Paris Hilton rodem... No cóż, stało się - dziewczynie przybyło lat, przybyło też kasy na koncie, a więc zamieniła skate/_meta_l shopy na drogie butiki. Głupotą byłoby mieć do niej o to pretensje. Z drugiej jednak strony gorszego wizerunku nie mogła sobie chyba wybrać.   Plastikowe blondynki pojawiają się na scenie muzycznej na rok, czasem trochę dłużej, ciągną swoją karierę na skandalach obyczajowych i przepadają bez słuchu. Panna Lavigne pewnie skończy w ten sam sposób - jestem przekonany, że większa część jej starych fanów lubiących jej bardziej rockowe wcielenie zwyczajnie będzie miała jej dosyć. Pomijając kwestię image - teraz nawet gitar prawie u niej nie słychać, a jak słychać, to jakieś takie wytłumione. Zdobędzie pewnie sporo nowych fanów - kolejne rzesze nastolatków, którzy słuchaliby Britney, gdyby ta nie leczyła właśnie depresji... Potem przepadnie po niej słuch. Wygląda na to, że zajęli się nią tak samo krótkowzroczni spece od kreowania wizerunku, jak Ci, którzy jakiś czas temu próbowali wylansować Kaję Paschalską czy każdego z uczestników Idola z wyjątkiem Brodki, który wydał płytę. Bardziej na miejscu byłby IMHO Alanis _style_ Czy będzie mi jej brakowało? Nie... Większość jej piosenek była dla mnie neutralna (no może lekko w kierunku plusa) i tylko koncertowy cover Basket Case z repertuaru Green Daya bardziej mnie ruszył. Mimo wszystko szkoda.

Report do moderatora   Loguj się Loguj się  
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Peak (Gość)
Data urodzin:
Czy będzie mi jej brakowało? Nie... Większość jej piosenek była dla mnie neutralna (no może lekko w kierunku plusa) i tylko koncertowy cover Basket Case z repertuaru Green Daya bardziej mnie ruszył. Mimo wszystko szkoda. Ano szkoda... ona była fantastycznie naturalna na pierwszej płycie ,na koncertach z lat 2003-2004; nawet jeżeli dawałem się nabrać na produkcję to nic mnie to nie obchodzi przy jej mocno dziewczęcym jeszcze wtedy wyglądzie nawet jej naturszczykowy głos i fałsze nie przeszkadzały za bardzo - był w tej prostocie jakiś autentyzm, teksty takie jakie miała prawo napisać 17-latka, niezłe melodie... ogólnie bardzo sympatyczna całość. Nic wymagającego od odbiorcy ale podczas leniwych wakacji albo w nocy za kółkiem świetne. Potem albo jakiś doradca wizerunkowy jej zrobił krzywdę, albo jej odbiło po sukcesach... I nawet bym jej nie wstawiał do kinderpunku, mnie się najbardziej podobała w lekko folkowych, spokojnych numerach i w cięższym rockowym repertuarze. I wolałem ją jako muzykę dla nastolatków niż dzisiejsze pomysły w stylu Tokio Hotel, Blog27, The Rasmus (wrrr) i pewnie masa innych o których istnieniu nie mam na szczęście pojęcia - zespoły w których właściwie liczy się image, produkcja i jedyna słuszna płytowa wersja wykonania - a jej numery przynajmniej brzmiały jak skomponowane siedząc na kanapie z gitarą (co było widać na koncertach unplugged). No ale już po małej Avril:/ Dla przypomnienia... http://www.youtube.com/watch?v=CziL5v-ki_Y nie będę bronił wykonania, głosu, nie będę się sprzeczał na temat piosenki lepszej lub gorszej. ale tu jest po prostu dziewczynka, której właśnie umarł dziadek - i jest to autentyczne jak niewiele wykonań, niezależnie od tego, jak bardzo naiwne... BTW: nie uważacie że wiek targetu obniża się? Dwudziestolatki ; potem Dancing queen, only seventeen ; Lavigne będąca autorytetem dla 15,16-latek a teraz poskładane z 13-latków/latek TH i B27? Co będzie za chwilę?

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Mr.BLUE (Gość)
Data urodzin:
Ano szkoda... ona była fantastycznie naturalna na pierwszej płycie ,na koncertach z lat 2003-2004; nawet jeżeli dawałem się nabrać na produkcję to nic mnie to nie obchodzi przy jej mocno dziewczęcym jeszcze wtedy wyglądzie nawet jej naturszczykowy głos i fałsze nie przeszkadzały za bardzo - był w tej prostocie jakiś autentyzm, teksty takie jakie miała prawo napisać 17-latka, niezłe melodie... ogólnie bardzo sympatyczna całość. Nic wymagającego od odbiorcy ale podczas leniwych wakacji albo w nocy za kółkiem świetne. Potem albo jakiś doradca wizerunkowy jej zrobił krzywdę, albo jej odbiło po sukcesach... No właśnie DORADCA WIZERUNKOWY... Jak to sie dzieje że czasem ktoś nagrywa dobrą płytę, czasem dwie a następna niby ma byc lepsza a tu... zmiana stylui nie zawsze udana. Ma się wrażenie że dany artysta/artystka chce wiecej w sumie nie ma się co dziwić. Czasem wydaje mi sie że ktoś stoi im za plecami i podpowiada: zobaczysz będziesz sławna/sławny, sprzedaż więcej płyt, więcej ludzi przyjdzie na koncerty i oni ulegają. Nie wiem od czego to zależy. A przecież jakby nagral swoją kolejną płytę bez pomocy ludzi z zewnątrz z pewnością nie zmniejszyło by to ich popularności a fani z przyjemnością czekaliby na kolejne nagrania. Niech podam przykład Nelly Furtado. Ostania płyta LOOSE dla mnie porażka. A tak czekałem na trzecię płytę w jej dorobku. Czekałem i jak się dowiedziałem że płyta ma być wyprodukowana przez Timbalanda to się zaniepokoiłem. I miałem rację. Po pierwszej rewelacyjnej płycie przyszła druga bardziej folkowa, spokojniejsza, inna niż pierwsza ale taka po której czekałem na kolejną. I prosze Pan T. zrobił ją na własny styl. Nie wiem dlaczego zaprosiła go do wspólrpacy. Teraz wygląda i śpiewa jak setki innych wymodelowanych wykolorowanych piosenkarek. A piosenek ich nikt nie bedzie pamiętaj jak zejdą z list przebojów. Ja do płyty LOOSE raczej nie wrócę. Leży ona obok kastey whoa nelly i cd folklore . Za jedno należy się szacunek dla tej płyty ( LOOSE ): kosztowała mnie niecałe 30zeta wydana w akcji zagraniczna muzyka-polska cena. I to był jednyny plus. Jedyny i największy. pozdrawiam Mr.BLUE

Atlantis (Gość)
Data urodzin:
BTW: nie uważacie że wiek targetu obniża się? Dwudziestolatki ; potem Dancing queen, only seventeen ; Lavigne będąca autorytetem dla 15,16-latek a teraz poskładane z 13-latków/latek TH i B27? Co będzie za chwilę? Eee... Prussian Blue? Ostrzegam jeśli ktoś zechce sprawdzić ten dziecięcy zespół - grozi szokiem.

Atlantis (Gość)
Data urodzin:
Mam lepszy przykład - taka Gwen Stefani chociażby. Co z tego, że zanim zaczęła się udzielać przed kilku laty ludzie jej praktycznie nie znali, za to każdy kojarzył jej głos (i choćby nawet z jednej piosenki - za to jakiej, wręcz kultowej ). Dopiero potem wokalistka, nie pierwszej już przecież młodości stwierdziła, że spróbuje solowej kariery i zaczęła tworzyć... Coś na pograniczu R&B, HH czy dance... Fakt - na chwilę zrobiło się o niej głośno, ale przecież to do niej nie pasuje... Ja już wolałbym zapamiętać blondynkę z soft rockowego zespołu ubraną w niebieską sukienkę w grochy niż jodłującą zakonnicę - żenujące.

Peak (Gość)
Data urodzin:
BTW: nie uważacie że wiek targetu obniża się? Dwudziestolatki ; potem Dancing queen, only seventeen ; Lavigne będąca autorytetem dla 15,16-latek a teraz poskładane z 13-latków/latek TH i B27? Co będzie za chwilę? Eee... Prussian Blue? Ostrzegam jeśli ktoś zechce sprawdzić ten dziecięcy zespół - grozi szokiem. No, to przeżyłem szok. O Dżizas.

Idź do góry Odpowiedz
Polish Version by JoomlaPL.com Team