|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
moda lata 70 Hellraiser a moda (1 wejść) (1) Gości
Ulubione: 0
|
|
|
TEMAT: moda lata 70 Hellraiser a moda
|
|
|
|
moda lata 70 Hellraiser a moda
|
|
|
Tez bez sensu. Widywalem bardzo kobiece kobiety, ktore nie sa bardzo piekne. Teraz pisałeś o pięknie (zostało niewycięte). Przeciez nie napisalem, ze 'gruba / chuda kobieta jest piekna'. Może jednak przeczytaj, co napisałeś.
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
|
Wteyd bylo malo zarcia, wiec grube bylo piekne (bo zaradne). Teraz jest nadmiar zarcia, wiec grube nie jest piekne (bo ma problemy psychiczne lub fizyczne). Dosc to oczywiscie, nie? [...] Tez bez sensu. Widywalem bardzo kobiece kobiety, ktore nie sa bardzo piekne. Teraz pisałeś o pięknie (zostało niewycięte). Przeciez nie napisalem, ze 'gruba / chuda kobieta jest piekna'. Może jednak przeczytaj, co napisałeś. To w ktorym miejscu jest, ze taka kobieta jest piekna?
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
|
wszystkie sądy uzasadniane prawdopodobieństwem na podstawie doświadczenia. Swoich sadow nie opierasz na wlasnym doswiadczeniu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ale nawet jeśli, to chyba szczupłe modelki na pokazach od lat 60. były już normą? Tak, ale właśnie dopiero po Twiggy, którą przyjęto wręcz jako szok, a przełom dokonał się gdzieś w okolicach połowy dekady: With 31-22-32 measurements and barely ninety pounds on her 5' 6 _frame_, Twiggy in a lime-green mini and green tights [dodatkowo mam do niej też żal o wylansowanie rajstop kosztem pończoch] represented a bold departure from the softer, rounder shapes of '50s and early-'60s models dressed in sophisticated Chanel suits. It's not what you'd call a figure, is it?, she once said of her physique. A Newsweek cover story called it the frail torso of the teen-age choirboy, and four straight limbs in search of a body. (...) A glance at all the waifs in early and mid-'90s fashion magazines shows that she's still much imitated. Kate Moss is often referred to as the Twiggy of the '90s ? they're virtually the same height, and Kate has a similar figure at 33- 23-35. Twiggy's no longer the model, but the Twiggy look is still the _style_.. Tylko że między Moss a Twiggy jest całkiem sympatyczne intermezzo - w latach 70. mini gwałtownie wyszło z mody, pojawiły się disco i glam, a potem punk i nowa fala. Wszystkie te mody miały tę interesującą z punktu widzenia flejmów Małgorzaty cechę, że były znacznie bardziej tolerancyjne dla kobiet nie pasujących do aktualnych kanonów urody. O ile moda mini wymagała mieszczenia się w bardzo wąskich ramach tolerancji, jak ktoś jest choć trochę większy, to po prostu dev/spaduwa, to lata 70. to znowu okres dobry dla kobiet o urodzie takiej jak Diane Keaton, Jane Fonda czy z innej beczki Siouxsie Sioux - pięknych oczywiście, ale jednak na swój oryginalny sposób. A potem znowu Kate Moss cofnęła nas do epoki wieszaków. Którą, mam nadzieję, właśnie zamykamy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teraz jest nadmiar zarcia, wiec grube nie jest piekne (bo ma problemy psychiczne lub fizyczne). Dosc to oczywiscie, nie? [...] Tez bez sensu. Widywalem bardzo kobiece kobiety, ktore nie sa bardzo piekne. Teraz pisałeś o pięknie (zostało niewycięte). Przeciez nie napisalem, ze 'gruba / chuda kobieta jest piekna'. Może jednak przeczytaj, co napisałeś. To w ktorym miejscu jest, ze taka kobieta jest piekna? Chodzi Ci o czas przeszły?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
A nadwaga powodowala, ze przyjemnosc z jedzenia byla mniejsza. Ja będąc na diecie musiałem w miare sensownie dobierać proporcje BWT, a że jestem leniwa dupa, to zazwyczaj nie miałem dość siły na notoryczne przeglądanie jakiś produktów, przepisów. Zrobiłem sobie więc jakiś w miare wąski zestaw w grafiku, a jedynie czasami czymś tam urozmaicałem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
 Kinga Rusin wypuscila swoja pierwsza linie kosmetyków markowanych swoim nazwiskiem. Producenci zapewniaja, ze linia Pat&Rub by Kinga Rusin to nowoczesne kosmetyki produkowane wylacznie z surowców z upraw ekologicznych, wolnych od zanieczyszczen.  Od niedawna znana jest już płeć nienarodzonego jeszcze dziecka prezenterki telewizyjnej programu Automaniak - będzie to córeczka. Martyna pochwaliła się swoją wesołą nowiną na żywo w programie Dzień Dobry TVN. Martyna Wojciechowska jest już w szóstym miesiącu ciąży!  Z faktami nikt jeszcze nie wygrał... oprócz Chucka Norrisa. Znany aktor zaskarżył Penguin Group oraz Ian Spectora - autora sławnej książki o nim samym - The Truth About Chuck Norris o wykorzystywanie jego osoby jak i nieprawdziwych faktów na jego temat. Proces został wniesiony w amerykańskim Okręgowym Sądzie Stanowym Pierwszej Instancji w Manhattan. |
|
|
|
|
|
 |
Pomóz nam
rozwijac portal, wstaw obrazek na bloga kopiujac
znajdujacy sie pod nim kod:
|
|
 |
 |
Kliknij aby wstawic skrót najnowszych
artykulów na swoja strone. |
|
 |
|
|
|
Copyright
2005/2008 ModaiFryzury.org: fryzury,
moda, uroda, kosmetyki, fasion, trendy, bielizna, bizuteria L-karnityna - GĹodĂłwkanadproźa apteka łazienka branze zakłady sportowe Daniawyroby gumowe Karty kredytowe ojDADAna Przekwitanie meble
|
|
|