|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
moda com pl Recesja -> miedź czy nie mieć (akcji)? (1 wejść) (1) Gości
Ulubione: 0
|
|
|
TEMAT: moda com pl Recesja -> miedź czy nie mieć (akcji)?
|
|
|
|
moda com pl Recesja -> miedź czy nie mieć (akcji)?
|
|
|
Wiem, sprawdzalem. Ale srebro w ilosciach znaczacych, nawet bardzo. Zloto- chyba 30 kg/rok? Rok 2006 to 1700 kg
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
|
Wiem, sprawdzalem. Ale srebro w ilosciach znaczacych, nawet bardzo. Zloto- chyba 30 kg/rok? Rok 2006 to 1700 kg prawie dwie metryczne tony! I to bez potrzeby uzywania czarnych niewolnikow, mordowania i rabunku. Ja tylko jednej rzeczy nie rozumiem: dlaczego rzad nie da jakichs przywilejow dla zlotnikow, jubilerow polskich. W meksyku jest caly przemysl przetworstwa wlasnego srebra. tak wiec polskie zloto i srebro z KGHM powinno opuszczac kraj co jedynie jako produkt przetworzony. Dlaczego NBP nie wypusci sztab lokacyjnych z wlasna pieczecia i listem gwarancyjnym? f
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
Wiem, sprawdzalem. Ale srebro w ilosciach znaczacych, nawet bardzo. Zloto- chyba 30 kg/rok? Rok 2006 to 1700 kg prawie dwie metryczne tony! I to bez potrzeby uzywania czarnych niewolnikow, mordowania i rabunku. Ja tylko jednej rzeczy nie rozumiem: dlaczego rzad nie da jakichs przywilejow dla zlotnikow, jubilerow polskich. W meksyku jest caly przemysl przetworstwa wlasnego srebra. tak wiec polskie zloto i srebro z KGHM powinno opuszczac kraj co jedynie jako produkt przetworzony. Dlaczego NBP nie wypusci sztab lokacyjnych z wlasna pieczecia i listem gwarancyjnym? f Wypuszcza Mennica nie NBP, ale tylko zloto 10,00 g http://www.sklep.mennica.com.pl/prod.php?idg=54&idp=975 niestety wszystko wykupili. Twoja kolekcja sreber to naprawde doskonaly pomysl i jedynie dzieki takim zacnym ludziom, te swiadectwa kultury materialnej, sztuki jubilerskiej przetrwaja kolejne zakrety historii. Jak weszla moda na nowoczesna bizuterie ze zlota , czyli do 3g panie przynosily do jubilera ladne wyroby artystyczne z ktorych mily pan wydlubywal kleszczami kamienie, wyrzucajac je do kosza, nastepnie wazyl pozostalosc i wycenial jako zlom oferujac gotowy wyrob fabryczny, lsniacy, nowoczesny, ale bez sladu reki rzemieslnika. Przykre tez jest, gdy przeczytalem reklame skupu _meta_li, ze skupuja zastawy srebrne do rafinacji jedynie wtedy gdy kazda sztuka zastawy ma stempel proby. W szkole podstawowej tez byla taka akcje, ze uczniowie mieli przyniesc rozne wyroby z mosiadzu, mozdzierze, swieczniki, naczynia , elementy itd. A potem trafily one do kotla i odlewano jakies monumenty. Nie wiem skad sie brala taka moda, zeby wyceniac wyroby o dzisiejszej wartosci muzealnej jako zlom _meta_li. Zatem ratuj bracie kulture, te cenne antyki przed przetopieniem w gaski rafinowanego srebra. I mam nadzieje ze turysci przybywajacy do zamku nie moga sie zdecydowac czy rozpoczac zwiedzanie od zapoznania sie z twoja kolekcja. Darius A pamietasz nasze zdjecia sprzed lat http://www.remonet.pl/menpar/MenPar.htm
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
czesc Expert, nikt mnie nie kocha, nawet moja Mondrusia wybrala jakis tam egzamin habilitacyjny w Polsce zamiast celebracji moich 60-tych urodzin w marcu ub roku. Wiec postanowilem zaznac rozkoszy przy pomocy samogwaltu: w niedziele wygralem na ebayu zestaw potezny sreber rodem z meksyku, za jedne 1500 funtow. W poniedzialek pojechalismy wraz z pasierbica go odebrac na Victoria.Byl u falszywego lorda na poddaszu czynszowego mieszkania, znosilem sam w wielkiej walizie. We wtorek jubel urodzinowy, uzylo sie kociolka srebrnego osmalonego od spodu jaks smierdzaca nafta. W danym momencie zestaw 204 uncjowy wart byl(w zlomie) nieco ponizej sumy wydanej. Obecnie jest wart ok £ 168 wiecej, sam na siebie zarabia. fatso
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wiem, sprawdzalem. Ale srebro w ilosciach znaczacych, nawet bardzo. Zloto- chyba 30 kg/rok? Rok 2006 to 1700 kg prawie dwie metryczne tony! I to bez potrzeby uzywania czarnych niewolnikow, mordowania i rabunku. Ja tylko jednej rzeczy nie rozumiem: dlaczego rzad nie da jakichs przywilejow dla zlotnikow, jubilerow polskich. W meksyku jest caly przemysl przetworstwa wlasnego srebra. tak wiec polskie zloto i srebro z KGHM powinno opuszczac kraj co jedynie jako produkt przetworzony. Dlaczego NBP nie wypusci sztab lokacyjnych z wlasna pieczecia i listem gwarancyjnym? f Wypuszcza Mennica nie NBP, ale tylko zloto 10,00 g http://www.sklep.mennica.com.pl/prod.php?idg=54&idp=975 niestety wszystko wykupili. Twoja kolekcja sreber to naprawde doskonaly pomysl i jedynie dzieki takim zacnym ludziom, te swiadectwa kultury materialnej, sztuki jubilerskiej przetrwaja kolejne zakrety historii. Jak weszla moda na nowoczesna bizuterie ze zlota , czyli do 3g panie przynosily do jubilera ladne wyroby artystyczne z ktorych mily pan wydlubywal kleszczami kamienie, wyrzucajac je do kosza, nastepnie wazyl pozostalosc i wycenial jako zlom oferujac gotowy wyrob fabryczny, lsniacy, nowoczesny, ale bez sladu reki rzemieslnika. Przykre tez jest, gdy przeczytalem reklame skupu _meta_li, ze skupuja zastawy srebrne do rafinacji jedynie wtedy gdy kazda sztuka zastawy ma stempel proby. W szkole podstawowej tez byla taka akcje, ze uczniowie mieli przyniesc rozne wyroby z mosiadzu, mozdzierze, swieczniki, naczynia , elementy itd. A potem trafily one do kotla i odlewano jakies monumenty. Nie wiem skad sie brala taka moda, zeby wyceniac wyroby o dzisiejszej wartosci muzealnej jako zlom _meta_li. Zatem ratuj bracie kulture, te cenne antyki przed przetopieniem w gaski rafinowanego srebra. I mam nadzieje ze turysci przybywajacy do zamku nie moga sie zdecydowac czy rozpoczac zwiedzanie od zapoznania sie z twoja kolekcja. Darius A pamietasz nasze zdjecia sprzed lat http://www.remonet.pl/menpar/MenPar.htm Expercie, bylem niedawno na zamku krolewskim w W-wie, po raz pierwszy w zyciu. Srebra Krolewskie calkiem calkiem, takze te prywatnie wystawiane. Pomyslalem o tym co piszesz wyzej a takze o tym, ze brak nowoczesnych dziel sztuki zlotniczej. Otoz Roztruhan polski nie daje mi spokoju. Taki sam jaki taszczyl po pijaku sam Kmicic za ucha gdy sie pko ksieciu Radziwillowi w Potopie zbuntowal. Chcialbym taki dzban tureckiej proweniencji ufundowac i wystawic. Mam juz mistrza, zlota raczke co i wiersz kurewski napisze i dzbanuszki angielskie nadwerezone blitzem tez juz mi wyklepal. Srebro mam, bursztyny, krzemienie polne sie zbierze. Po jednej stronie Orzel Bialy a po drugiej Pogon. Musi tam wchodzic ze szesc butelek wina ale nie za duzo bo sie pijak zarwie. czy masz gdzies moze jakies wzorce w obrazkach w internecie na ktorych by sie mozna bylo wzorowac? fatso
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wiem, sprawdzalem. Ale srebro w ilosciach znaczacych, nawet bardzo. Zloto- chyba 30 kg/rok? Rok 2006 to 1700 kg prawie dwie metryczne tony! I to bez potrzeby uzywania czarnych niewolnikow, mordowania i rabunku. Ja tylko jednej rzeczy nie rozumiem: dlaczego rzad nie da jakichs przywilejow dla zlotnikow, jubilerow polskich. W meksyku jest caly przemysl przetworstwa wlasnego srebra. tak wiec polskie zloto i srebro z KGHM powinno opuszczac kraj co jedynie jako produkt przetworzony. Dlaczego NBP nie wypusci sztab lokacyjnych z wlasna pieczecia i listem gwarancyjnym? f Wypuszcza Mennica nie NBP, ale tylko zloto 10,00 g http://www.sklep.mennica.com.pl/prod.php?idg=54&idp=975 niestety wszystko wykupili. Twoja kolekcja sreber to naprawde doskonaly pomysl i jedynie dzieki takim zacnym ludziom, te swiadectwa kultury materialnej, sztuki jubilerskiej przetrwaja kolejne zakrety historii. Jak weszla moda na nowoczesna bizuterie ze zlota , czyli do 3g panie przynosily do jubilera ladne wyroby artystyczne z ktorych mily pan wydlubywal kleszczami kamienie, wyrzucajac je do kosza, nastepnie wazyl pozostalosc i wycenial jako zlom oferujac gotowy wyrob fabryczny, lsniacy, nowoczesny, ale bez sladu reki rzemieslnika. Przykre tez jest, gdy przeczytalem reklame skupu _meta_li, ze skupuja zastawy srebrne do rafinacji jedynie wtedy gdy kazda sztuka zastawy ma stempel proby. W szkole podstawowej tez byla taka akcje, ze uczniowie mieli przyniesc rozne wyroby z mosiadzu, mozdzierze, swieczniki, naczynia , elementy itd. A potem trafily one do kotla i odlewano jakies monumenty. Nie wiem skad sie brala taka moda, zeby wyceniac wyroby o dzisiejszej wartosci muzealnej jako zlom _meta_li. Zatem ratuj bracie kulture, te cenne antyki przed przetopieniem w gaski rafinowanego srebra. I mam nadzieje ze turysci przybywajacy do zamku nie moga sie zdecydowac czy rozpoczac zwiedzanie od zapoznania sie z twoja kolekcja. Darius A pamietasz nasze zdjecia sprzed lat http://www.remonet.pl/menpar/MenPar.htm Expercie, bylem niedawno na zamku krolewskim w W-wie, po raz pierwszy w zyciu. Srebra Krolewskie calkiem calkiem, takze te prywatnie wystawiane. Pomyslalem o tym co piszesz wyzej a takze o tym, ze brak nowoczesnych dziel sztuki zlotniczej. Otoz Roztruhan polski nie daje mi spokoju. Taki sam jaki taszczyl po pijaku sam Kmicic za ucha gdy sie pko ksieciu Radziwillowi w Potopie zbuntowal. Chcialbym taki dzban tureckiej proweniencji ufundowac i wystawic. Mam juz mistrza, zlota raczke co i wiersz kurewski napisze i dzbanuszki angielskie nadwerezone blitzem tez juz mi wyklepal. Srebro mam, bursztyny, krzemienie polne sie zbierze. Po jednej stronie Orzel Bialy a po drugiej Pogon. Musi tam wchodzic ze szesc butelek wina ale nie za duzo bo sie pijak zarwie. czy masz gdzies moze jakies wzorce w obrazkach w internecie na ktorych by sie mozna bylo wzorowac? fatso Moze zaczac od tego http://allegro.pl/item293476375_stary_dzban_z_zoltego_szkla_i_srebra_... A tutaj srebrne lustereczko z UK http://allegro.pl/item296362883_cudne_stare_srebro_cukiernica_art_dec... Czy to znaczy ze srebro na allegro jest duzo drozsze niz w UK i kierunek to wyspy Polska allegro ? Tak wynika z Teorii Nominalizmow. Funt zostal wciagniety do biznesu subprimowego i utracil ochrone niezaleznosci. Bloomberg i inni mowia zatem ze czeka go los dolara, a zatem bardzo szybka utrata sila nabywczej. Czyli zakupy towarow w UK sa tylko wtedy oplacalne, gdy towar zostanie szybko wyslany do Europy i sprzedany, np. w PL. A za zlotowki odkupiony znow tanszy funt i tak w kolo. Niekoniecznie dobrym pomyslem jest skupywanie sreber w UK i tam ich pozostawienie. Bo gdy zdewaluuje sie funt do 4 zl, a potem do 3,5 zl, 3 zl to nominalnie cena wyrobu wzrosnie, tak jak rosna _meta_le, ale sila nabywcza zmaleje i tak mocno. Zlotowka nie jest zatem zbyt mocna. Jest w sam raz, a dalej sie bedzie umacniala. Czyli sytuacja odwrotna. Nie towar a lokata zlotowkowa. Kupno sreber za zlotowke to przy umacniajacej sie zlotowce nie jest dobry interes, bo cena wyrobow nie wzrosnie tak szybko jak szybko sie zlotowka umacnia. A czym drozszy wyrob, tym bedzie trudniej dostac dobra cene i nabywce. I pojawi sie klasyczna dwubiegunowosc rynkowa. W UK srebra beda tansze o polowe niz w PL. Tak juz bylo w Niemczech, ze starocie (typu antyki do remontu) byly na wystawkach jako wyprzedaz, likwidacja garazowa, w cenach symbolicznych, a w Polsce 5 razy drozsze po umyciu, oczyszczeniu, drobnej naprawie. I w Niemczech znow tak jest ze wyroby ze srebra skupuje sie jako zlom do przetopienia, a w Polsce, po polerce, stanowilyby drogie antyki. Zatem to o czym pisales, a mianowicie przerobie srebra w Polsce w wyroby eksportowane, juz nie jest mozliwe, bo taki wyrob jest drozszy w Polsce niz za granica. Bo cena zlomu jest znana i stala w Europie. A wyrob jest 2-3 x drozszy od zlomu, gdy w Europie nadal kupisz zastawy w cenie zlomu, gdy wymagaja renowacji, czyszczenia, naprawy lub sa zdekompletowane. Ciezki rynek, wymagajacy szybkich decyzji przy sprzedazy, a wolnych na kupnie. Darius
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
 Kinga Rusin wypuscila swoja pierwsza linie kosmetyków markowanych swoim nazwiskiem. Producenci zapewniaja, ze linia Pat&Rub by Kinga Rusin to nowoczesne kosmetyki produkowane wylacznie z surowców z upraw ekologicznych, wolnych od zanieczyszczen.  Od niedawna znana jest już płeć nienarodzonego jeszcze dziecka prezenterki telewizyjnej programu Automaniak - będzie to córeczka. Martyna pochwaliła się swoją wesołą nowiną na żywo w programie Dzień Dobry TVN. Martyna Wojciechowska jest już w szóstym miesiącu ciąży!  Z faktami nikt jeszcze nie wygrał... oprócz Chucka Norrisa. Znany aktor zaskarżył Penguin Group oraz Ian Spectora - autora sławnej książki o nim samym - The Truth About Chuck Norris o wykorzystywanie jego osoby jak i nieprawdziwych faktów na jego temat. Proces został wniesiony w amerykańskim Okręgowym Sądzie Stanowym Pierwszej Instancji w Manhattan. |
|
|
|
|
|
 |
Pomóz nam
rozwijac portal, wstaw obrazek na bloga kopiujac
znajdujacy sie pod nim kod:
|
|
 |
 |
Kliknij aby wstawic skrót najnowszych
artykulów na swoja strone. |
|
 |
|
|
|
Copyright
2005/2008 ModaiFryzury.org: fryzury,
moda, uroda, kosmetyki, fasion, trendy, bielizna, bizuteria Serwery Wirtualne druk wielkoformatowy Wypoźyczalnia koparek agencja interaktywna Aleksandra Kwaśniewska Rymanow gry onlinewycieczki cypr meble self catering cottages Kredyt mieszkaniowy domy szczecin
|
|
|