Szukaj w Portalu:

Menu główne
Start
Fryzury damskie
Fryzury męskie
Fryzury okazjonalne
Moda
Zdrowie
Uroda
Z życia gwiazd
Forum

Niepamietasz hasla ? 
Zostan naszym uzytkownikiem 

Typy bukmacherskie
Zaklady sportowe, typy

Zaklady sportowe

Zaklady bukmacherskie

Praca
Ciekawe oferty dla kazdego

Tworzenie stron www

Profesjonalnie i szybko

paznokcie sklep
Bardzo dobry sklep

Pielegnacja wlosów
Portal Ceneo

Salony piękności
Dla modnych kobiet

Klimatyzacja
Oraz wentylacja

Depilacja laserowa
Salon urody

Pozycjonowanie

Stron www

Menu górne
Fryzury
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.    Zapomniałeś hasło?
moda com pl Recesja -> miedź czy nie mieć (akcji)? (1 wejść) (1) Gości
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: moda com pl Recesja -> miedź czy nie mieć (akcji)?
Agaton (Gość)
Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Data urodzin:
moda com pl Recesja -> miedź czy nie mieć (akcji)?  
Wiem, sprawdzalem. Ale srebro w ilosciach znaczacych, nawet bardzo. Zloto- chyba 30 kg/rok? Rok 2006 to 1700 kg

Report do moderatora   Loguj się Loguj się  
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
fatso (Gość)
Data urodzin:
Wiem, sprawdzalem. Ale srebro w ilosciach znaczacych, nawet bardzo. Zloto- chyba 30 kg/rok? Rok 2006 to 1700 kg prawie dwie metryczne tony! I to bez potrzeby uzywania czarnych niewolnikow, mordowania i rabunku. Ja tylko jednej rzeczy nie rozumiem: dlaczego rzad nie da jakichs przywilejow dla zlotnikow, jubilerow polskich. W meksyku jest caly przemysl przetworstwa wlasnego srebra. tak wiec polskie zloto i srebro z KGHM powinno opuszczac kraj co jedynie jako produkt przetworzony. Dlaczego NBP nie wypusci sztab lokacyjnych z wlasna pieczecia i listem gwarancyjnym? f

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Darius (Gość)
Data urodzin:
Wiem, sprawdzalem. Ale srebro w ilosciach znaczacych, nawet bardzo. Zloto- chyba 30 kg/rok? Rok 2006 to 1700 kg prawie dwie metryczne tony! I to bez potrzeby uzywania czarnych niewolnikow, mordowania i rabunku. Ja tylko jednej rzeczy nie rozumiem: dlaczego rzad nie da jakichs przywilejow dla zlotnikow, jubilerow polskich. W meksyku jest caly przemysl przetworstwa wlasnego srebra. tak wiec polskie zloto i srebro z KGHM powinno opuszczac kraj co jedynie jako produkt przetworzony. Dlaczego NBP nie wypusci sztab lokacyjnych z wlasna pieczecia i listem gwarancyjnym? f Wypuszcza Mennica nie NBP, ale tylko zloto 10,00 g http://www.sklep.mennica.com.pl/prod.php?idg=54&idp=975 niestety wszystko wykupili. Twoja kolekcja sreber to naprawde doskonaly pomysl i jedynie dzieki takim zacnym ludziom, te swiadectwa kultury materialnej, sztuki jubilerskiej przetrwaja kolejne zakrety historii. Jak weszla moda na nowoczesna bizuterie ze zlota , czyli do 3g  panie przynosily do jubilera ladne wyroby artystyczne z ktorych mily pan wydlubywal kleszczami kamienie, wyrzucajac je do kosza, nastepnie wazyl pozostalosc i wycenial jako zlom  oferujac gotowy wyrob fabryczny, lsniacy, nowoczesny, ale bez sladu reki rzemieslnika. Przykre tez jest, gdy przeczytalem reklame skupu _meta_li, ze skupuja zastawy srebrne do rafinacji jedynie wtedy gdy kazda sztuka zastawy ma stempel proby. W szkole podstawowej tez byla taka akcje, ze uczniowie mieli przyniesc rozne wyroby z mosiadzu, mozdzierze, swieczniki, naczynia , elementy itd. A potem trafily one do kotla i odlewano jakies monumenty. Nie wiem skad sie brala taka moda, zeby wyceniac wyroby o dzisiejszej wartosci muzealnej jako zlom _meta_li. Zatem ratuj bracie kulture, te cenne antyki przed przetopieniem w gaski rafinowanego srebra. I mam nadzieje ze turysci przybywajacy do zamku nie moga sie zdecydowac czy rozpoczac zwiedzanie od zapoznania sie z twoja kolekcja. Darius A pamietasz nasze zdjecia sprzed lat http://www.remonet.pl/menpar/MenPar.htm

fatso (Gość)
Data urodzin:
czesc Expert, nikt mnie nie kocha, nawet moja Mondrusia wybrala jakis tam egzamin habilitacyjny  w Polsce zamiast celebracji moich 60-tych urodzin w marcu ub roku. Wiec postanowilem zaznac rozkoszy przy pomocy samogwaltu: w niedziele wygralem na ebayu zestaw potezny sreber rodem z meksyku, za jedne 1500 funtow. W poniedzialek pojechalismy wraz z pasierbica go odebrac na Victoria.Byl u falszywego lorda na poddaszu czynszowego mieszkania, znosilem sam w wielkiej walizie. We wtorek jubel urodzinowy, uzylo sie kociolka srebrnego osmalonego od spodu jaks smierdzaca nafta. W danym momencie zestaw 204 uncjowy wart byl(w zlomie) nieco ponizej sumy wydanej. Obecnie jest wart ok £ 168 wiecej, sam na siebie zarabia. fatso

fatso (Gość)
Data urodzin:
Wiem, sprawdzalem. Ale srebro w ilosciach znaczacych, nawet bardzo. Zloto- chyba 30 kg/rok? Rok 2006 to 1700 kg prawie dwie metryczne tony! I to bez potrzeby uzywania czarnych niewolnikow, mordowania i rabunku. Ja tylko jednej rzeczy nie rozumiem: dlaczego rzad nie da jakichs przywilejow dla zlotnikow, jubilerow polskich. W meksyku jest caly przemysl przetworstwa wlasnego srebra. tak wiec polskie zloto i srebro z KGHM powinno opuszczac kraj co jedynie jako produkt przetworzony. Dlaczego NBP nie wypusci sztab lokacyjnych z wlasna pieczecia i listem gwarancyjnym? f Wypuszcza Mennica nie NBP, ale tylko zloto 10,00 g http://www.sklep.mennica.com.pl/prod.php?idg=54&idp=975 niestety wszystko wykupili. Twoja kolekcja sreber to naprawde doskonaly pomysl i jedynie dzieki takim zacnym ludziom, te swiadectwa kultury materialnej, sztuki jubilerskiej przetrwaja kolejne zakrety historii. Jak weszla moda na nowoczesna bizuterie ze zlota , czyli do 3g  panie przynosily do jubilera ladne wyroby artystyczne z ktorych mily pan wydlubywal kleszczami kamienie, wyrzucajac je do kosza, nastepnie wazyl pozostalosc i wycenial jako zlom  oferujac gotowy wyrob fabryczny, lsniacy, nowoczesny, ale bez sladu reki rzemieslnika. Przykre tez jest, gdy przeczytalem reklame skupu _meta_li, ze skupuja zastawy srebrne do rafinacji jedynie wtedy gdy kazda sztuka zastawy ma stempel proby. W szkole podstawowej tez byla taka akcje, ze uczniowie mieli przyniesc rozne wyroby z mosiadzu, mozdzierze, swieczniki, naczynia , elementy itd. A potem trafily one do kotla i odlewano jakies monumenty. Nie wiem skad sie brala taka moda, zeby wyceniac wyroby o dzisiejszej wartosci muzealnej jako zlom _meta_li. Zatem ratuj bracie kulture, te cenne antyki przed przetopieniem w gaski rafinowanego srebra. I mam nadzieje ze turysci przybywajacy do zamku nie moga sie zdecydowac czy rozpoczac zwiedzanie od zapoznania sie z twoja kolekcja. Darius A pamietasz nasze zdjecia sprzed lat http://www.remonet.pl/menpar/MenPar.htm Expercie, bylem niedawno na zamku krolewskim w W-wie, po raz pierwszy w zyciu. Srebra Krolewskie calkiem calkiem, takze te prywatnie wystawiane. Pomyslalem o tym co piszesz wyzej a takze o tym, ze brak nowoczesnych dziel sztuki zlotniczej. Otoz Roztruhan polski nie daje mi spokoju. Taki sam jaki taszczyl po pijaku sam Kmicic za ucha gdy sie pko ksieciu Radziwillowi w Potopie zbuntowal. Chcialbym taki dzban tureckiej proweniencji ufundowac i wystawic. Mam juz mistrza, zlota raczke co i wiersz kurewski napisze i dzbanuszki angielskie nadwerezone blitzem tez juz mi wyklepal. Srebro mam, bursztyny, krzemienie polne sie zbierze. Po jednej stronie Orzel Bialy a po drugiej Pogon. Musi tam wchodzic ze szesc butelek wina ale nie za duzo bo sie pijak zarwie. czy masz gdzies moze jakies wzorce w obrazkach w internecie na ktorych by sie mozna bylo wzorowac? fatso

Darius (Gość)
Data urodzin:
Wiem, sprawdzalem. Ale srebro w ilosciach znaczacych, nawet bardzo. Zloto- chyba 30 kg/rok? Rok 2006 to 1700 kg prawie dwie metryczne tony! I to bez potrzeby uzywania czarnych niewolnikow, mordowania i rabunku. Ja tylko jednej rzeczy nie rozumiem: dlaczego rzad nie da jakichs przywilejow dla zlotnikow, jubilerow polskich. W meksyku jest caly przemysl przetworstwa wlasnego srebra. tak wiec polskie zloto i srebro z KGHM powinno opuszczac kraj co jedynie jako produkt przetworzony. Dlaczego NBP nie wypusci sztab lokacyjnych z wlasna pieczecia i listem gwarancyjnym? f Wypuszcza Mennica nie NBP, ale tylko zloto 10,00 g http://www.sklep.mennica.com.pl/prod.php?idg=54&idp=975 niestety wszystko wykupili. Twoja kolekcja sreber to naprawde doskonaly pomysl i jedynie dzieki takim zacnym ludziom, te swiadectwa kultury materialnej, sztuki jubilerskiej przetrwaja kolejne zakrety historii. Jak weszla moda na nowoczesna bizuterie ze zlota , czyli do 3g  panie przynosily do jubilera ladne wyroby artystyczne z ktorych mily pan wydlubywal kleszczami kamienie, wyrzucajac je do kosza, nastepnie wazyl pozostalosc i wycenial jako zlom  oferujac gotowy wyrob fabryczny, lsniacy, nowoczesny, ale bez sladu reki rzemieslnika. Przykre tez jest, gdy przeczytalem reklame skupu _meta_li, ze skupuja zastawy srebrne do rafinacji jedynie wtedy gdy kazda sztuka zastawy ma stempel proby. W szkole podstawowej tez byla taka akcje, ze uczniowie mieli przyniesc rozne wyroby z mosiadzu, mozdzierze, swieczniki, naczynia , elementy itd. A potem trafily one do kotla i odlewano jakies monumenty. Nie wiem skad sie brala taka moda, zeby wyceniac wyroby o dzisiejszej wartosci muzealnej jako zlom _meta_li. Zatem ratuj bracie kulture, te cenne antyki przed przetopieniem w gaski rafinowanego srebra. I mam nadzieje ze turysci przybywajacy do zamku nie moga sie zdecydowac czy rozpoczac zwiedzanie od zapoznania sie z twoja kolekcja. Darius A pamietasz nasze zdjecia sprzed lat http://www.remonet.pl/menpar/MenPar.htm Expercie, bylem niedawno na zamku krolewskim w W-wie, po raz pierwszy w zyciu. Srebra Krolewskie calkiem calkiem, takze te prywatnie wystawiane. Pomyslalem o tym co piszesz wyzej a takze o tym, ze brak nowoczesnych dziel sztuki zlotniczej. Otoz Roztruhan polski nie daje mi spokoju. Taki sam jaki taszczyl po pijaku sam Kmicic za ucha gdy sie pko ksieciu Radziwillowi w Potopie zbuntowal. Chcialbym taki dzban tureckiej proweniencji ufundowac i wystawic. Mam juz mistrza, zlota raczke co i wiersz kurewski napisze i dzbanuszki angielskie nadwerezone blitzem tez juz mi wyklepal. Srebro mam, bursztyny, krzemienie polne sie zbierze. Po jednej stronie Orzel Bialy a po drugiej Pogon. Musi tam wchodzic ze szesc butelek wina ale nie za duzo bo sie pijak zarwie. czy masz gdzies moze jakies wzorce w obrazkach w internecie na ktorych by sie mozna bylo wzorowac? fatso Moze zaczac od tego http://allegro.pl/item293476375_stary_dzban_z_zoltego_szkla_i_srebra_... A tutaj srebrne lustereczko z UK http://allegro.pl/item296362883_cudne_stare_srebro_cukiernica_art_dec... Czy to znaczy ze srebro na allegro jest duzo drozsze niz w UK i kierunek to wyspy Polska allegro ? Tak wynika z Teorii Nominalizmow. Funt zostal wciagniety do biznesu subprimowego i utracil ochrone niezaleznosci. Bloomberg i inni mowia zatem ze czeka go los dolara, a zatem bardzo szybka utrata sila nabywczej. Czyli zakupy towarow w UK sa tylko wtedy oplacalne, gdy towar zostanie szybko wyslany do Europy i sprzedany, np. w PL. A za zlotowki odkupiony znow tanszy funt i tak w kolo. Niekoniecznie dobrym pomyslem jest skupywanie sreber w UK i tam ich pozostawienie. Bo gdy zdewaluuje sie funt do 4 zl, a potem do 3,5 zl, 3 zl to nominalnie cena wyrobu wzrosnie, tak jak rosna _meta_le, ale sila nabywcza zmaleje i tak mocno. Zlotowka nie jest zatem zbyt mocna. Jest w sam raz, a dalej sie bedzie umacniala. Czyli sytuacja odwrotna. Nie towar a lokata zlotowkowa. Kupno sreber za zlotowke to przy umacniajacej sie zlotowce nie jest dobry interes, bo cena wyrobow nie wzrosnie tak szybko jak szybko sie zlotowka umacnia. A czym drozszy wyrob, tym bedzie trudniej dostac dobra cene i nabywce. I pojawi sie klasyczna dwubiegunowosc rynkowa. W UK srebra beda tansze o polowe niz w PL. Tak juz bylo w Niemczech, ze starocie (typu antyki do remontu) byly na wystawkach jako wyprzedaz, likwidacja garazowa, w cenach symbolicznych, a w Polsce 5 razy drozsze po umyciu, oczyszczeniu, drobnej naprawie. I w Niemczech znow tak jest ze wyroby ze srebra skupuje sie jako zlom do przetopienia, a w Polsce, po polerce, stanowilyby drogie antyki. Zatem to o czym pisales, a mianowicie przerobie srebra w Polsce w wyroby eksportowane, juz nie jest mozliwe, bo taki wyrob jest drozszy w Polsce niz za granica. Bo cena zlomu jest znana i stala w Europie. A wyrob jest 2-3 x drozszy od zlomu, gdy w Europie nadal kupisz zastawy w cenie zlomu, gdy wymagaja renowacji, czyszczenia, naprawy lub sa zdekompletowane. Ciezki rynek, wymagajacy szybkich decyzji przy sprzedazy, a wolnych na kupnie. Darius

Idź do góry Odpowiedz
Polish Version by JoomlaPL.com Team