|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
moda com pl Recesja -> miedź czy nie mieć (akcji)? (1 wejść) (1) Gości
Ulubione: 0
|
|
|
TEMAT: moda com pl Recesja -> miedź czy nie mieć (akcji)?
|
|
|
|
moda com pl Recesja -> miedź czy nie mieć (akcji)?
|
|
|
I jeszcze: kupując takie monety trzeba do tego jakieś certyfikaty (widziałem na aukcjach, że sztabki złota mają takie certyfikaty) autentyczności i próby? Skąd mieć pewność, że nie dostanę jakiejś pozłacanej/posrebrzanej podróby? Pewnosci nie masz nigdy ale kupujac na Allegro od handlarzy z marka co maja duzo punktow, nie ryzykujesz wiele. Nie kupuj numizmatykow, ja sie wlasnie pozbylem moich wszystkich carskich swinek bo chadzaja po rynku falszywki tzw re-strike. takie cos trzeba wiec obejrzec i pomacac. Krugerrand czy Maple Leaf ma wartosc kruszcu gwarantowana pieczecia panstwa. Podobnie jak moje puncowane angielskie dzbanuszki. Co do konkretnej wartosci tych monet na Allegro to powiem tylko tyle, ze Polacy sa zbyt chytrzy. U nas na eBayu w UK srebro lokacyjne osiaga regularnie cene do 40% wyzsza niz spot price na LME(LOndon _meta_l Exchange). Jak to zwykle w detalu. Oni tam handluja co najmniej 1 tona metryczna srebra, ty chcesz sobie kupic 31.1 Gm( 1 uncje troy) lub jej wielokrotnosc. Tak wiec facet co kupil ode mnie cegle bankowa lokacyjna 100 tr oz w listopadzie srebro za PLN 6.3K(kol.Rejczak wydziwial wyzej ze wariat)- moze sobie dzis pogratulowac a jutro bedzie sie smial, ze zarabia na niego ta cegla wiecej niz on sam jako szewc w swoim warsztacie. fatso
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
|
I jeszcze: kupując takie monety trzeba do tego jakieś certyfikaty (widziałem na aukcjach, że sztabki złota mają takie certyfikaty) autentyczności i próby? Skąd mieć pewność, że nie dostanę jakiejś pozłacanej/posrebrzanej podróby? Pewnosci nie masz nigdy ale kupujac na Allegro od handlarzy z marka co maja duzo punktow, nie ryzykujesz wiele. Nie kupuj numizmatykow, ja sie wlasnie pozbylem moich wszystkich carskich swinek bo chadzaja po rynku falszywki tzw re-strike. takie cos trzeba wiec obejrzec i pomacac. Krugerrand czy Maple Leaf ma wartosc kruszcu gwarantowana pieczecia panstwa. Podobnie jak moje puncowane angielskie dzbanuszki. Co do konkretnej wartosci tych monet na Allegro to powiem tylko tyle, ze Polacy sa zbyt chytrzy. U nas na eBayu w UK srebro lokacyjne osiaga regularnie cene do 40% wyzsza niz spot price na LME(LOndon _meta_l Exchange). Jak to zwykle w detalu. Oni tam handluja co najmniej 1 tona metryczna srebra, ty chcesz sobie kupic 31.1 Gm( 1 uncje troy) lub jej wielokrotnosc. Tak wiec facet co kupil ode mnie cegle bankowa lokacyjna 100 tr oz w listopadzie srebro za PLN 6.3K(kol.Rejczak wydziwial wyzej ze wariat)- moze sobie dzis pogratulowac a jutro bedzie sie smial, ze zarabia na niego ta cegla wiecej niz on sam jako szewc w swoim warsztacie. fatso Czym sie rozni ta cegla bankowa od oferowanej przez hute, czy mennice ? I czemu nie chcecie kupic tych MapleLeafow bezposrednio od kanadyjskiej mennicy z dostawa UPS, DHL. Tam cena najnizsza, zakup przez internet, gwarancja i bez posrednikow. Skoro to tez waluta, to pewnie na to cla, vatu, akcyzy zadnej nie ma. Antyk, zabytek to tez nie jest . Zatem w czym problem ?
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
|
fatso Czym sie rozni ta cegla bankowa od oferowanej przez hute, czy mennice ? I czemu nie chcecie kupic tych MapleLeafow bezposrednio od kanadyjskiej mennicy z dostawa UPS, DHL. Tam cena najnizsza, zakup przez internet, gwarancja i bez posrednikow. Skoro to tez waluta, to pewnie na to cla, vatu, akcyzy zadnej nie ma. Antyk, zabytek to tez nie jest . Zatem w czym problem ? Problem w tym, ze ja daje na Allegro, podsuwam pod nos a oni tam w USA zapewne z Polakami nie graja. Kupil u nich ktos? jakos nikt nie podnosi reki, zreszta tu przeciez na grupie sami milionerzy tylko im jak ruskiemu tancioru, jajca tanciewat' mieszajut. A cegla byla dokladnie taka sama: 100 tr oz, slynny smelter house Johnson Mathey, oryginalne pudelko, muriatic acid do sprawdzenia ze czyste srebro pod reka. Facet zaufal i zrobil dobrze ale gdyby to byla cegla rzekomo z KGHM to ja bym ja sam krajal i kwasil. Cyganie podobno w Polsce sprzedaja grubo zlocone piersionki z olowiu, prawda li to? f
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fatso Czym sie rozni ta cegla bankowa od oferowanej przez hute, czy mennice ? I czemu nie chcecie kupic tych MapleLeafow bezposrednio od kanadyjskiej mennicy z dostawa UPS, DHL. Tam cena najnizsza, zakup przez internet, gwarancja i bez posrednikow. Skoro to tez waluta, to pewnie na to cla, vatu, akcyzy zadnej nie ma. Antyk, zabytek to tez nie jest . Zatem w czym problem ? Problem w tym, ze ja daje na Allegro, podsuwam pod nos a oni tam w USA zapewne z Polakami nie graja. Kupil u nich ktos? jakos nikt nie podnosi reki, zreszta tu przeciez na grupie sami milionerzy tylko im jak ruskiemu tancioru, jajca tanciewat' mieszajut. A cegla byla dokladnie taka sama: 100 tr oz, slynny smelter house Johnson Mathey, oryginalne pudelko, muriatic acid do sprawdzenia ze czyste srebro pod reka. Facet zaufal i zrobil dobrze ale gdyby to byla cegla rzekomo z KGHM to ja bym ja sam krajal i kwasil. Cyganie podobno w Polsce sprzedaja grubo zlocone piersionki z olowiu, prawda li to? f Nie w US a w Kanadzie. Maja butik w Ottawie i kupujesz. Jest tez dealer intwernetowy. Wybierasz do koszyka, placisz i przesyla kurierem. Moge kupic cos na probe jak chcesz przestestowac jak to dziala. czemu olow pokrywac zlotem - dla wagi ? Przeciez jest tombak, stopy miedzi, jest bizuteria alu pozlacana z Wloch. Kiedys ogladal;em u importera takie grube pozlacane lancuchy z Wloch i wszystko takie solidne, doskonale do zdjec dla rodziny, czy narzeczonej. W takim ekwipazu latwo zostac krolem dyskoteki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
czemu olow pokrywac zlotem - dla wagi ? Przeciez jest tombak, stopy miedzi, jest bizuteria alu pozlacana z Wloch. Kiedys ogladal;em u importera takie grube pozlacane lancuchy z Wloch i wszystko takie solidne, doskonale do zdjec dla rodziny, czy narzeczonej. W takim ekwipazu latwo zostac krolem dyskoteki. Trzymam w Polsce duzy lancuch na szyje srebrny, gruby i ciezki, ma punce. Usilowalem sprzedac dwa razy na Allegro za 350 zl. Poza jednym oszustem pies z kulawa noga sie nie zglosil. Bo na tym samym Allegro sprzedaje sie jak swieze buleczki tzw pancerki z tombaku, co jedynie srebrzone, za jedne 165 zl. Dla wykidajly w pubie wystarczy a Kulczyk mojego lancucha nie zalozy przeciez. Chyba ze srebro pojdzie 10 razy w cenie do gory to beda nosic Grube Zydy te lancuchy jak w sredniowieczu. f
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
 Kinga Rusin wypuscila swoja pierwsza linie kosmetyków markowanych swoim nazwiskiem. Producenci zapewniaja, ze linia Pat&Rub by Kinga Rusin to nowoczesne kosmetyki produkowane wylacznie z surowców z upraw ekologicznych, wolnych od zanieczyszczen.  Od niedawna znana jest już płeć nienarodzonego jeszcze dziecka prezenterki telewizyjnej programu Automaniak - będzie to córeczka. Martyna pochwaliła się swoją wesołą nowiną na żywo w programie Dzień Dobry TVN. Martyna Wojciechowska jest już w szóstym miesiącu ciąży!  Z faktami nikt jeszcze nie wygrał... oprócz Chucka Norrisa. Znany aktor zaskarżył Penguin Group oraz Ian Spectora - autora sławnej książki o nim samym - The Truth About Chuck Norris o wykorzystywanie jego osoby jak i nieprawdziwych faktów na jego temat. Proces został wniesiony w amerykańskim Okręgowym Sądzie Stanowym Pierwszej Instancji w Manhattan. |
|
|
|
|
|
 |
Pomóz nam
rozwijac portal, wstaw obrazek na bloga kopiujac
znajdujacy sie pod nim kod:
|
|
 |
 |
Kliknij aby wstawic skrót najnowszych
artykulów na swoja strone. |
|
 |
|
|
|
Copyright
2005/2008 ModaiFryzury.org: fryzury,
moda, uroda, kosmetyki, fasion, trendy, bielizna, bizuteria powiększenie biustu Praca wyniki na źywo apteka pozycjonowanie stron Forex księgarnia Kredytylimo philadelphia Mycie cystern Projekty domów nieruchomości szczecin nieruchomości Toruń
|
|
|