|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
przetłuszczające się włosy (1 wejść) (1) Gości
Ulubione: 0
|
|
|
TEMAT: przetłuszczające się włosy
|
|
|
|
przetłuszczające się włosy
|
|
na mnie dobrze działa timotei ogórkowy używam go od kilku lat próbowałam jakichś innych szamponów, ale włosy od razu były tłuste zauważyłam też, że jakiekolwiek odżywki, nawet te do przetłuszczających się włosów działają na mnie fatalnie acha i jeszcze zauważyłam że trwała działa dobrze na przetłuszczające się włosy przynajmniej u mnie ) U mnie tez zadzialala, ale trwala wysusza, wiec to oczywiste, ze zadziala  Co do odzywek - nawet w zamierzchlej juz dosc przeszlosci, kiedy mialam przetluszczajace sie wlosy, stosowalam chwalony na wizazu Henna Treatment Wax, po prostu po zalecanym czasie trzymania tegoz na glowie mylam wlosy, dzieki czemu byly zdrowe, a nie przetluszczaly mi sie dodatkowo. Po odtluszczeniu wlosow sadzilam, ze juz po zastosowaniu Wax`u myc ich od razu nie musze, ale byly nijakie, wiec wrocilam do mycia zaraz po i nadal te odzywke polecam. T.
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
Mam identyczny problem jak Ty. Co jakiś czas testuję nowe szampony, ale zawsze wracacam do Loreal Elseve Citrus, moje włosy po tym szamponie na drugi dzień wyglądają najlepiej i najmniej się przetłuszczają. Na moje włosy niestety ten szampon nie działa  Anna P.
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
zadziala Oprócz tego, ze wysusza, to jeszcze podnosi włosy, a one wtedy nie przylegają tak ściśle do skóry głowy, przez co mniej się tłuszczą. Kiedy miałam trwałą, myłam włosy raz na tydzień, rozczesywałam też raz na tydzień z okazji mycia (bo miałam zrobioną na długie włosy), inaczej się nie dało  Na co dzień zraszałam spryskiwaczem do bielizny i układałam coś misternego na głowie, jakiś kok z bajerem albo co. Trzymało się jak ta lala, bo tak to z trwałymi jest  Krusz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Doradzcie mi co mam zrobic z moimi wlosami, na drugi dzien po u myciu zaczynaja mi sie przetluszczac od skory, jestem juz bezsilna, czekam na wasze dobre rady. Ja ostrożnie podejdę do tematu od strony wewnętrznej, a nie zewnętrznej (kosmetyki). Otóż skutkiem ubocznym stosowania tabletek antykoncepcyjnych IV generacji jest przesuszenie skóry, włosów i śluzówek. Dla osób, które z natury mają problem z nadmiernym wydzielaniem sebum, taki skutek uboczny jest bardzo miły. U mnie tego typu dolegliwości nie występowały (miałam cerę normalną, włosy mogłam myć spokojnie co 3 dni, za to występował trądzik). Branie tych tabletek spowodowało, że cerę mam suchą i łaknę silnie wszelkich preparatów nawilżających, włosy mogłabym myć raz na tydzień (oczywiście zwykle myję co drugi dzień ze względów higienicznych, ale na spartańskich wyjazdach dopiero po tygodniu widać lekkie ślady przetłuszczania). Trądzik oczywiście zniknął i cerę mam olśniewającą. Niestety każdy medal ma dwie strony i negatywne skutki równiez są, choć wychodzą już one poza tematykę grupy. Napiszę więc tylko o tych skutkach, które bezpośrednio uderzają w moją urodę - znaczne pogłębienie się cellulitu na udach i pośladakch oraz pękające naczynka na nogach. Dlatego (m.in) ja rezygnuję. Żeby było jasne: Nikogo nie namawiam do brania pigułek antykoncepcyjnych, aby się włosy mniej przetłuszczały! Ale jeśli dana osoba: 1. i tak stosuje antykoncepcję hormonalną 2. oprócz przetłuszczających się włosów ma tłustą cerę i trądzik 3. jest świadoma zagrożeń związanych ze stosowaniem IV generacji (polecam w tej kwestii poczytać forum zdrowie kobiety na gazeta.pl bo ginekolog nie zawsze wie lub chce powiedzieć wszystko) 4. nie ma przeciwskazań ani estrogenozależnych skutków ubocznych ...to moze warto spróbować z tabletkami IV generacji i skorzystać z ich skutku ubocznego w postaci wysuszenia skóry (tej na głowie również 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
...to moze warto spróbować z tabletkami IV generacji i skorzystać z ich skutku ubocznego w postaci wysuszenia skóry (tej na głowie również U kogo działa, u tego działa... Wierz mi, nie ma reguły ;- Zuzanka z niejakim doświadczeniem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
skutku ubocznego w postaci wysuszenia skóry (tej na głowie również U kogo działa, u tego działa... Wierz mi, nie ma reguły ;- Reguła jest, ale nie każdy organizm się jej poddaje  Teoretycznie głównym skutkiem ubocznym poszczególnych generacji jest: II generacja - przetłuszczanie się skóry III generacja - znacznie zwiększone ryzyko zakrzepicy IV generacja - przesuszanie się skóry. U mnie się to sprawdziło, ale każdy organizm jest inny i może reagować nietypowo. Tak czy inaczej - jak się komuś mocno przetłuszczają włosy (i skóra) i ta osoba korzysta z hormonalnej antykoncepcji, to warto zastanowić się, czy tabletki, które przepisał gin nie należą przypadkiem do II generacji, a więc mogą być przyczyną problemu. Albo rozważyć IV generację, która może podsuszyć skórę, choć oczywiście nie musi - jak np. u Ciebie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
 Kinga Rusin wypuscila swoja pierwsza linie kosmetyków markowanych swoim nazwiskiem. Producenci zapewniaja, ze linia Pat&Rub by Kinga Rusin to nowoczesne kosmetyki produkowane wylacznie z surowców z upraw ekologicznych, wolnych od zanieczyszczen.  Od niedawna znana jest już płeć nienarodzonego jeszcze dziecka prezenterki telewizyjnej programu Automaniak - będzie to córeczka. Martyna pochwaliła się swoją wesołą nowiną na żywo w programie Dzień Dobry TVN. Martyna Wojciechowska jest już w szóstym miesiącu ciąży!  Z faktami nikt jeszcze nie wygrał... oprócz Chucka Norrisa. Znany aktor zaskarżył Penguin Group oraz Ian Spectora - autora sławnej książki o nim samym - The Truth About Chuck Norris o wykorzystywanie jego osoby jak i nieprawdziwych faktów na jego temat. Proces został wniesiony w amerykańskim Okręgowym Sądzie Stanowym Pierwszej Instancji w Manhattan. |
|
|
|
|
|
 |
Pomóz nam
rozwijac portal, wstaw obrazek na bloga kopiujac
znajdujacy sie pod nim kod:
|
|
 |
 |
Kliknij aby wstawic skrót najnowszych
artykulów na swoja strone. |
|
 |
|
|
|
Copyright
2005/2008 ModaiFryzury.org: fryzury,
moda, uroda, kosmetyki, fasion, trendy, bielizna, bizuteria audyt szkolenia sklepy Pozycjonowanie Stron 21 Akcesoria kominkowe pilka-noznamieszkania do wynajęcia Siemianowice Śląskie pozycjonowanie Akustycznie gąski blu-ray
|
|
|