na wypadające włosy wypadanie wlosow (1 wejść) (1) Gości
Ulubione: 0
|
|
|
TEMAT: na wypadające włosy wypadanie wlosow
|
|
|
|
na wypadające włosy wypadanie wlosow
|
|
|
Urodzilam Justynke 4 miesiace temu, a od ok. miesiaca strasznie wypadaja mi wlosy. Wiem, ze to sprawka hormonow, biore witaminy, ale boje sie, ze niedlugo nie bede mogla pokazac sie na ulicy. Prosze o rady i wyprobowane sposoby. Dziekuje. Ania
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
|
wlosy. Wiem, ze to sprawka hormonow, biore witaminy, ale boje sie, ze niedlugo nie bede mogla pokazac sie na ulicy. Prosze o rady i wyprobowane sposoby. Dziekuje. Ania Witaj! Ja miałam ten sam problem, karmiłam piersią i niesamowicie wypadały mi włosy. Obecnie niestety nie karmie już piersią i problem z włosami zakoñczył sie. Staraj się dobrze odżywiać, łykac witaminy, a z czasem problem minie. Głowa do góry !! Trzymaj sie! Kinga_S i KUBA (prawie 11mies.)
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
wlosy. Wiem, ze to sprawka hormonow, biore witaminy, ale boje sie, ze niedlugo nie bede mogla pokazac sie na ulicy. Prosze o rady i wyprobowane sposoby. Dziekuje. Watek czesto pojawiajacy sie na grupie... Wlosy beda Ci wypadac garsciami 3-8 miesiac. Ja w pewnym momencie przestalam sie czesac, bo przy wlosach za pas ilosc wylazacych klakow mogla niejednego doprowadzic do zalamania. Potem nagle przestana bez zadnych dzialan prewencyjnych. I wtedy zaczna... gwaltownie odrastac. Ja jestem 19 miesiecy po porodzie, wlosy wciaz dlugie, choc stopniowo podcinam i wyraznie widac, ktore odrosly mi po tym 8 miesiacu. I mam teraz znacznie bujniejsza czupryne niz wczesniej  ) Ja polecam przestac sie tym zajmowac, tylko uwazac aby sie wanna po kapieli nie zatkala. Klara & Adas (19m)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sie. Nie moge sie tu zgodzic. Na bazie moich doswiadczen: ja przez 1,5 roku bardzo intensywnie karmilam piersia a wypadanie skonczylo sie w 8 miesiacu. Potem bylo gwaltowne odrastanie. Teraz dalej karmie piersia i moze ze _3_ wlosy dziennie znajduje na grzebieniu a mam je bardzo dlugie, wiec trudno przegapic. Co do odzywek i witamin dedykowanych wlosom to sie nie wypowiem, bo nigdy nie uzywalam. Klara & Adas (19m)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witam  dzisiaj przeczytalam artykulik, ponizej przytaczam jego kawalek moze sie przyda  fragmenty artykulu pt  iekna mama : <<<<< Synka karmiłam piersią tylko przez cztery miesiące. Dla mnie było to tylko cztery miesiące a dla moich włosów A¯ cztery miesiące. Nie wiedziałam, co począć, gdy zaczęły wypadać jak szalone. Zastanawialiśmy się z mężem czy aby któregoś dnia nie obudzę się całkiem łysa. Na dodatek strasznie się przesuszały i traciły połysk - hormony - myślałam. Ciąża, poród, karmienie to nie byle co tylko prawdziwa hormonalna burza. Nie miałam jednak zamiaru czekać aż kochane hormony do koñca pozbawią mnie włosów na głowie - zaczęłam działać. Nie będę wspominać ile szamponów i odżywek wypróbowałam. Ciągle to nie było to - większość z nich oddałam koleżankom żeby się nie zmarnowały. Szczególnie nie godne polecenia są odżywki tzw.: bez spłukiwania . Nic dobrego. Pierwszym moim wspaniałym odkryciem była amerykañska odżywka - maska WAX. Jak zapewnia producent, nadaje się do włosów zniszczonych, wypadających i mocno osłabionych np. przez chemioterapię. Odżywka ma konsystencję gęstego kremu dzięki czemu po nałożeniu nie spływa z włosów. Preparat należy stosować przez 6 tygodni co trzy - cztery dni. Nakłada się go na umyte włosy i pozostawia na 20 minut. Najlepiej owinąć wtedy głowę ciepłym ręcznikiem, albo wziąć kąpiel. Pod wpływem ciepła i pary wodnej włosy lepiej wchłaniają substancje lecznicze. Po upływie wyznaczonego czasu spłukujemy odżywkę. Maska WAX zawiera w swym składzie odżywcze henny i białka skutecznie regenerujące uszkodzenia włosa oraz wzmacniającą witaminę C.Muszę przyznać, że ta odżywka wspaniale regeneruje włosy. Po kilku tygodniach są one zdrowsze, lepiej nawilżone i miękkie. Bardzo dobrze się układają - wreszcie nie musiałam godzinami walczyć z nimi przy pomocy szczotki i suszarki.A przede wszystkim rosną! To nie żarty... Substancje zawarte w odżywce WAX pobudzają włosy do wzrostu. Rosły mi całe miliony - miliardy nowych włosów. Co tam te kilka tysięcy, które już wypadło ważne, ze rosną nowe. Maskę WAX można kupić w dwóch rodzajach - dla włosów blond i ciemnych. Produkowana jest w dużym i małym opakowania (po około 17,00 i 20,00 zł). Po długich poszukiwaniach odpowiedniego szamponu ( nie takiego, który owszem regeneruje, ale tylko na reklamie) kupiłam w koñcu Seba Med. - szampon firmy Sebapharma. Przeznaczony do włosów suchych, zniszczonych oraz wrażliwej skóry głowy. Do nabycia w aptece, 200ml kosztuje 17,00zł.Kosmetyk zawiera naturalne proteiny z mleka. Ma delikatny, ładny zapach. Mogę bez wahania stwierdzić, że włosy stają się przyjemne w dotyku już po pierwszym myciu. Ma się wrażenie jakby włosy były lekkie, delikatne. Wspaniale regeneruje. To naprawdę dobry kosmetyk, który stosuję nadal. Dzięki temu nie mam wreszcie problemów z przesuszonymi, połamanymi i rozdwajającymi koñcówkami. Do włosów słabych i zniszczonych polecam również: Szampon Elseve Regenium - L'Oreal (cena około 10,00 zł) Szampon Timotei z ekstraktem z miodu - (cena około 8,00 zł) Nawilżający szampon do włosów suchych Advance Techniques - Avon (cena około 10,00 zł) Serum na zniszczone koñcówki - Avon (cena około 22,00 zł) Szampon i maska regenerująca - Gliss Kur (cena szamponu około 14,00 zł, cena maski około 18,00zł) Ampułki DERCOS - wzmacniające, do włosów wypadających - Vichy (cena za 12 ampułek około 128,00 zł) autor-Kamila Pluta Wizażystka i charakteryzatorka - Ukryj cytowany tekst -- Pokaż cytowany tekst -
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie moge sie tu zgodzic. Na bazie moich doswiadczen: ja przez 1,5 roku bardzo intensywnie karmilam piersia a wypadanie skonczylo sie w 8 miesiacu. (ciach) W Twoim przypadku tak było a u mnie mimo karmienia nadal wypadały mi włosy garsciami, mimo że bardzo dobrze sie odżywiałam i zażywałam witaminy z minerałami. Nie karmie juz 3 tyg. i jest poprawa. Nie ma reguły że minie 8 mies. i włosy nagle przestana wypadać. Każdy organizm jest inny i inaczej reaguje. Pozdrawaim Kinga_S
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
 Kinga Rusin wypuscila swoja pierwsza linie kosmetyków markowanych swoim nazwiskiem. Producenci zapewniaja, ze linia Pat&Rub by Kinga Rusin to nowoczesne kosmetyki produkowane wylacznie z surowców z upraw ekologicznych, wolnych od zanieczyszczen.  Od niedawna znana jest już płeć nienarodzonego jeszcze dziecka prezenterki telewizyjnej programu Automaniak - będzie to córeczka. Martyna pochwaliła się swoją wesołą nowiną na żywo w programie Dzień Dobry TVN. Martyna Wojciechowska jest już w szóstym miesiącu ciąży!  Z faktami nikt jeszcze nie wygrał... oprócz Chucka Norrisa. Znany aktor zaskarżył Penguin Group oraz Ian Spectora - autora sławnej książki o nim samym - The Truth About Chuck Norris o wykorzystywanie jego osoby jak i nieprawdziwych faktów na jego temat. Proces został wniesiony w amerykańskim Okręgowym Sądzie Stanowym Pierwszej Instancji w Manhattan. |
|
|
|
|
|
 |
Pomóz nam
rozwijac portal, wstaw obrazek na bloga kopiujac
znajdujacy sie pod nim kod:
|
|
 |