Szukaj w Portalu:

Menu główne
Start
Fryzury damskie
Fryzury męskie
Fryzury okazjonalne
Moda
Zdrowie
Uroda
Z życia gwiazd
Forum

Niepamietasz hasla ? 
Zostan naszym uzytkownikiem 

Typy bukmacherskie
Zaklady sportowe, typy

Zaklady sportowe

Zaklady bukmacherskie

Praca
Ciekawe oferty dla kazdego

Tworzenie stron www

Profesjonalnie i szybko

paznokcie sklep
Bardzo dobry sklep

Pielegnacja wlosów
Portal Ceneo

Salony piękności
Dla modnych kobiet

Klimatyzacja
Oraz wentylacja

Depilacja laserowa
Salon urody

Pozycjonowanie

Stron www

Menu górne
Fryzury
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.    Zapomniałeś hasło?
na wypadające włosy wypadanie wlosow (1 wejść) (1) Gości
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: na wypadające włosy wypadanie wlosow
Hebzik (Gość)
Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Data urodzin:
na wypadające włosy wypadanie wlosow  
Urodzilam Justynke 4 miesiace temu, a od ok. miesiaca strasznie wypadaja mi wlosy. Wiem, ze to sprawka hormonow, biore witaminy, ale boje sie, ze niedlugo nie bede mogla pokazac sie na ulicy. Prosze o rady i wyprobowane sposoby. Dziekuje. Ania

Report do moderatora   Loguj się Loguj się  
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Kinga_S (Gość)
Data urodzin:
wlosy. Wiem, ze to sprawka hormonow, biore witaminy, ale boje sie, ze niedlugo nie bede mogla pokazac sie na ulicy. Prosze o rady i wyprobowane sposoby. Dziekuje. Ania Witaj! Ja miałam ten sam problem, karmiłam piersią i niesamowicie wypadały mi włosy. Obecnie niestety nie karmie już piersią i problem z włosami zakoñczył sie. Staraj się dobrze odżywiać, łykac witaminy, a z czasem problem minie. Głowa do góry !! Trzymaj sie! Kinga_S i KUBA (prawie 11mies.)

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Klara (Gość)
Data urodzin:
wlosy. Wiem, ze to sprawka hormonow, biore witaminy, ale boje sie, ze niedlugo nie bede mogla pokazac sie na ulicy. Prosze o rady i wyprobowane sposoby. Dziekuje. Watek czesto pojawiajacy sie na grupie... Wlosy beda Ci wypadac garsciami 3-8 miesiac. Ja w pewnym momencie przestalam sie czesac, bo przy wlosach za pas ilosc wylazacych klakow mogla niejednego doprowadzic do zalamania. Potem nagle przestana bez zadnych dzialan prewencyjnych. I wtedy zaczna... gwaltownie odrastac. Ja jestem 19 miesiecy po porodzie, wlosy wciaz dlugie, choc stopniowo podcinam i wyraznie widac, ktore odrosly mi po tym 8 miesiacu. I mam teraz znacznie bujniejsza czupryne niz wczesniej ) Ja polecam przestac sie tym zajmowac, tylko uwazac aby sie wanna po kapieli nie zatkala. Klara & Adas (19m)

Klara (Gość)
Data urodzin:
sie. Nie moge sie tu zgodzic. Na bazie moich doswiadczen: ja przez 1,5 roku bardzo intensywnie karmilam piersia a wypadanie skonczylo sie w 8 miesiacu. Potem bylo gwaltowne odrastanie. Teraz dalej karmie piersia i moze ze _3_ wlosy dziennie znajduje na grzebieniu a mam je bardzo dlugie, wiec trudno przegapic. Co do odzywek i witamin dedykowanych wlosom to sie nie wypowiem, bo nigdy nie uzywalam. Klara & Adas (19m)

Zuza (Gość)
Data urodzin:
Witam dzisiaj przeczytalam artykulik, ponizej przytaczam jego kawalek moze sie przyda fragmenty artykulu pt iekna mama : <<<<< Synka karmiłam piersią tylko przez cztery miesiące. Dla mnie było to tylko cztery miesiące a dla moich włosów A¯ cztery miesiące. Nie wiedziałam, co począć, gdy zaczęły wypadać jak szalone. Zastanawialiśmy się z mężem czy aby któregoś dnia nie obudzę się całkiem łysa. Na dodatek strasznie się przesuszały i traciły połysk - hormony - myślałam. Ciąża, poród, karmienie to nie byle co tylko prawdziwa hormonalna burza. Nie miałam jednak zamiaru czekać aż kochane hormony do koñca pozbawią mnie włosów na głowie - zaczęłam działać. Nie będę wspominać ile szamponów i odżywek wypróbowałam. Ciągle to nie było to - większość z nich oddałam koleżankom żeby się nie zmarnowały. Szczególnie nie godne polecenia są odżywki tzw.: bez spłukiwania . Nic dobrego. Pierwszym moim wspaniałym odkryciem była amerykañska odżywka - maska WAX. Jak zapewnia producent, nadaje się do włosów zniszczonych, wypadających i mocno osłabionych np. przez chemioterapię. Odżywka ma konsystencję gęstego kremu dzięki czemu po nałożeniu nie spływa z włosów. Preparat należy stosować przez 6 tygodni co trzy - cztery dni. Nakłada się go na umyte włosy i pozostawia na 20 minut. Najlepiej owinąć wtedy głowę ciepłym ręcznikiem, albo wziąć kąpiel. Pod wpływem ciepła i pary wodnej włosy lepiej wchłaniają substancje lecznicze. Po upływie wyznaczonego czasu spłukujemy odżywkę. Maska WAX zawiera w swym składzie odżywcze henny i białka skutecznie regenerujące uszkodzenia włosa oraz wzmacniającą witaminę C.Muszę przyznać, że ta odżywka wspaniale regeneruje włosy. Po kilku tygodniach są one zdrowsze, lepiej nawilżone i miękkie. Bardzo dobrze się układają - wreszcie nie musiałam godzinami walczyć z nimi przy pomocy szczotki i suszarki.A przede wszystkim rosną! To nie żarty... Substancje zawarte w odżywce WAX pobudzają włosy do wzrostu. Rosły mi całe miliony - miliardy nowych włosów. Co tam te kilka tysięcy, które już wypadło ważne, ze rosną nowe. Maskę WAX można kupić w dwóch rodzajach - dla włosów blond i ciemnych. Produkowana jest w dużym i małym opakowania (po około 17,00 i 20,00 zł). Po długich poszukiwaniach odpowiedniego szamponu ( nie takiego, który owszem regeneruje, ale tylko na reklamie) kupiłam w koñcu Seba Med. - szampon firmy Sebapharma. Przeznaczony do włosów suchych, zniszczonych oraz wrażliwej skóry głowy. Do nabycia w aptece, 200ml kosztuje 17,00zł.Kosmetyk zawiera naturalne proteiny z mleka. Ma delikatny, ładny zapach. Mogę bez wahania stwierdzić, że włosy stają się przyjemne w dotyku już po pierwszym myciu. Ma się wrażenie jakby włosy były lekkie, delikatne. Wspaniale regeneruje. To naprawdę dobry kosmetyk, który stosuję nadal. Dzięki temu nie mam wreszcie problemów z przesuszonymi, połamanymi i rozdwajającymi koñcówkami. Do włosów słabych i zniszczonych polecam również: Szampon Elseve Regenium - L'Oreal (cena około 10,00 zł) Szampon Timotei z ekstraktem z miodu - (cena około 8,00 zł) Nawilżający szampon do włosów suchych Advance Techniques - Avon (cena około 10,00 zł) Serum na zniszczone koñcówki - Avon (cena około 22,00 zł) Szampon i maska regenerująca - Gliss Kur (cena szamponu około 14,00 zł, cena maski około 18,00zł) Ampułki DERCOS - wzmacniające, do włosów wypadających - Vichy (cena za 12 ampułek około 128,00 zł) autor-Kamila Pluta Wizażystka i charakteryzatorka - Ukryj cytowany tekst -- Pokaż cytowany tekst -

Kinga_S (Gość)
Data urodzin:
Nie moge sie tu zgodzic. Na bazie moich doswiadczen: ja przez 1,5 roku bardzo intensywnie karmilam piersia a wypadanie skonczylo sie w 8 miesiacu. (ciach) W Twoim przypadku tak było a u mnie mimo karmienia nadal wypadały mi włosy garsciami, mimo że bardzo dobrze sie odżywiałam i zażywałam witaminy z minerałami. Nie karmie juz 3 tyg. i jest poprawa. Nie ma reguły że minie 8 mies. i włosy nagle przestana wypadać. Każdy organizm jest inny i inaczej reaguje. Pozdrawaim Kinga_S

Idź do góry Odpowiedz
Polish Version by JoomlaPL.com Team