Szukaj w Portalu:

Menu główne
Start
Fryzury damskie
Fryzury męskie
Fryzury okazjonalne
Moda
Zdrowie
Uroda
Z życia gwiazd
Forum

Niepamietasz hasla ? 
Zostan naszym uzytkownikiem 

Typy bukmacherskie
Zaklady sportowe, typy

Zaklady sportowe

Zaklady bukmacherskie

Praca
Ciekawe oferty dla kazdego

Tworzenie stron www

Profesjonalnie i szybko

paznokcie sklep
Bardzo dobry sklep

Pielegnacja wlosów
Portal Ceneo

Salony piękności
Dla modnych kobiet

Klimatyzacja
Oraz wentylacja

Depilacja laserowa
Salon urody

Pozycjonowanie

Stron www

Menu górne
Fryzury
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.    Zapomniałeś hasło?
objawy bardzo wczesnej ciąży leki w ciąży (Macmiror) PROŚBA (1 wejść) (1) Gości
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: objawy bardzo wczesnej ciąży leki w ciąży (Macmiror) PROŚBA
-Dorota- (Gość)
Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Data urodzin:
objawy bardzo wczesnej ciąży leki w ciąży (Macmiror) PROŚBA  
Witam ! Mam nadzieję, że mnie nie zlinczujecie, że piszę tutaj. Jestem w 11 tygodniu ciąży. Wczoraj gin przepisał mi lek Macmiror ze względu na to, że w badaniu cytologicznym wyszły niewielkie zmiany zapalne . Nie mam żadnych objawów (typu upławy czy swędzenie, kompletnie NIC), ale lekarz mówi, że może być stan zapalny bezobjawowy . Na ulotce leku napisano tylko, że w ciąży stosować za zgodą lekarza. I wszystko byłoby ok, gdybym nie poszperała w sieci i nie znalazła tego: http://g_link_i.com/?l=f2so4z W tej sytuacji trochę się przeraziłam. Proszę o informację czy którakolwiek z Was stosowała ten lek w ciąży (szczególnie tak wczesnej) i czy nie było żadnych problemów? Sprawa jest pilna i chyba zrozumiałe, że dla mnie bardzo ważna. Ufać lekarzowi? Skonsultować to z innym (ale z kim? nie mam nikogo zaufanego, mieszkam w Warszawie). Nie byłam leczona tym lekiem, ale mogę przytoczyć treść ulotki z portalu www.mp.pl (http://www.mp.pl/leki/desc.php?id=589) skrót p.o. zdaje się oznacza (łac.) per od , czyli doustnie. Jak coś jeszcze znajdę, to podeślę. Nifuratel nifuratel chemotherapeuticum G01AX Działanie: Syntetyczny chemioterapeutyk o działaniu rzęsistkobójczym, przeciwgrzybiczym i przeciwbakteryjnym. Jest szczególnie skuteczny w zakażeniach Candida albicans, Escherichia coli, Proteus mirabilis, Streptococcus spp., Staphylococcus spp. Dobrze wchłania się po podaniu p.o.; wydalany z moczem w postaci _meta_bolitów. Wskazania: Zakażenia pochwy i sromu wywołane przez bakterie, grzyby lub zarażenia rzęsistkiem pochwowym przebiegające z objawami klinicznymi. Zakażenia układu moczowo-płciowego (zapalenie cewki moczowej, pęcherza moczowego, zakażenia w przebiegu nietrzymania moczu). Zakażenia Giardia intestinalis oraz Entamoeba histolytica. Przeciwwskazania: Nadwrażliwość na lek. Interakcje: Jednoczesne stosowanie nifuratelu oraz spożywanie alkoholu powoduje złe samopoczucie, nudności oraz wymioty. Nifuratel i nystatyna nasilają wzajemnie swoje działanie przeciwgrzybicze. Działanie niepożądane: Po podaniu p.o. objawy dyspeptyczne, osutka. Lek nie wpływa na zdolność do prowadzenia pojazdów mechanicznych. Ciąża i laktacja: Nie stosować p.o. w I trymestrze ciąży. W II i III trymestrze i w okresie karmienia piersią należy dokładnie rozważyć korzyści i ryzyko wynikające z leczenia p.o. nifuratelem. Preparaty stosowane miejscowo - zachować ostrożność podczas stosowania u kobiet w ciąży; można stosować w okresie karmienia piersią. na podstawie uwag Medagro 2005 Dawkowanie: P.o. Zapalenie pochwy i sromu: dorośli 200 mg 3 razy na dobę przez 7 dni przy jednoczesnym leczeniu miejscowym (1 glob. lub 2-3 g maści dopochwowo na noc), w przypadku leczenia wyłącznie p.o. stosować dawkę przynajmniej 800 mg/d, leczeniu powinien poddać się również partner osoby chorej; dzieci 10 mg/kg mc./d w 2 dawkach podzielonych przez 10 dni, zaleca się równoczesne leczenie miejscowe (1-2 g maści dopochwowo na noc przez 10 dni). Zakażenia układu moczowego: dorośli zwykle 600-1200 mg/d przez 1-2 tyg.; dzieci 10-20 mg/kg mc./d w 2 dawkach podzielonych, czas trwania leczenia ustala się indywidualnie. Amebioza jelitowa: dorośli 400 mg 3 razy na dobę przez 10 dni; dzieci 10 mg/kg mc. 3 razy na dobę przez 10 dni. Lamblioza: dorośli 400 mg 2-3 razy na dobę przez 7 dni; dzieci 15 mg/kg mc. 2 razy na dobę przez 7 dni. Miejscowo: dopochwowo 1 glob. raz na dobę lub 2,5 g maści 1-2 razy na dobę. Uwagi: Podczas leczenia należy powstrzymać się od stosunków płciowych. Zdrówka,

Report do moderatora   Loguj się Loguj się  
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Klara Bemol (Gość)
Data urodzin:
Mam nadzieję, że mnie nie zlinczujecie, że piszę tutaj. Jestem w 11 tygodniu ciąży. Wczoraj gin przepisał mi lek Macmiror ze względu na to, że w badaniu cytologicznym wyszły niewielkie zmiany zapalne . Nie mam żadnych objawów (typu upławy czy swędzenie, kompletnie NIC), ale lekarz mówi, że może być stan zapalny bezobjawowy . Na ulotce leku napisano tylko, że w ciąży stosować za zgodą lekarza. I wszystko byłoby ok, gdybym nie poszperała w sieci i nie znalazła tego: http://g_link_i.com/?l=f2so4z W tej sytuacji trochę się przeraziłam. Proszę o informację czy którakolwiek z Was stosowała ten lek w ciąży (szczególnie tak wczesnej) i czy nie było żadnych problemów? Sprawa jest pilna i chyba zrozumiałe, że dla mnie bardzo ważna. Ufać lekarzowi? Skonsultować to z innym (ale z kim? nie mam nikogo zaufanego, mieszkam w Warszawie). Możecie pisać na priva: pelangi (małpka) interia (kropka) pl Z góry dzięki i pozrdrawiam, Pelangi nie stosowałam, ale bym skonsultowała z innym, czyli wybrała się gdzieś na badanie tez dostałam w pierwszym trymestrze lek, który nie powienien byc wtedy brany, potwierdziłam w sumie u trzech lekarzy

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Pelangi (Gość)
Data urodzin:
Witam ! Mam nadzieję, że mnie nie zlinczujecie, że piszę tutaj. Jestem w 11 tygodniu ciąży. Wczoraj gin przepisał mi lek Macmiror ze względu na to, że w badaniu cytologicznym wyszły niewielkie zmiany zapalne . Nie mam żadnych objawów (typu upławy czy swędzenie, kompletnie NIC), ale lekarz mówi, że może być stan zapalny bezobjawowy . Na ulotce leku napisano tylko, że w ciąży stosować za zgodą lekarza. I wszystko byłoby ok, gdybym nie poszperała w sieci i nie znalazła tego: http://g_link_i.com/?l=f2so4z W tej sytuacji trochę się przeraziłam. Proszę o informację czy którakolwiek z Was stosowała ten lek w ciąży (szczególnie tak wczesnej) i czy nie było żadnych problemów? Sprawa jest pilna i chyba zrozumiałe, że dla mnie bardzo ważna. Ufać lekarzowi? Skonsultować to z innym (ale z kim? nie mam nikogo zaufanego, mieszkam w Warszawie). Możecie pisać na priva: pelangi (małpka) interia (kropka) pl Z góry dzięki i pozrdrawiam, Pelangi

delf (Gość)
Data urodzin:
 a czy nie mozesz sie wybrac do jakiego laboratorium i pobrac sluzu na szkielko i zbadac pod mikroskopem co tam jest. Ja tak robilam zawsze zanim zaczelam leczenie na cokolwiek dopochwowo. J&J

Bunny (Gość)
Data urodzin:
Mam nadzieję, że mnie nie zlinczujecie, że piszę tutaj. Jestem w 11 tygodniu ciąży. Wczoraj gin przepisał mi lek Macmiror ze względu na to, że w badaniu cytologicznym wyszły niewielkie zmiany zapalne . Nie mam żadnych objawów (typu upławy czy swędzenie, kompletnie NIC), ale lekarz mówi, że może być stan zapalny bezobjawowy . Na ulotce leku napisano tylko, że w ciąży stosować za zgodą lekarza. I wszystko byłoby ok, gdybym nie poszperała w sieci i nie znalazła tego: http://g_link_i.com/?l=f2so4z W tej sytuacji trochę się przeraziłam. Proszę o informację czy którakolwiek z Was stosowała ten lek w ciąży (szczególnie tak wczesnej) i czy nie było żadnych problemów? Sprawa jest pilna i chyba zrozumiałe, że dla mnie bardzo ważna. Ufać lekarzowi? Skonsultować to z innym (ale z kim? nie mam nikogo zaufanego, mieszkam w Warszawie). Brałam w ostatnim miesiącu ciąży, żadnych problemów nie było. Moje lekarka twierdziła, że to najlepszy i najbezpieczniejszy lek jaki mi może dać w moim stanie.

Pelangi (Gość)
Data urodzin:

Ciąża i laktacja: Nie stosować p.o. w I trymestrze ciąży. W II i III trymestrze i w okresie karmienia piersią należy dokładnie rozważyć korzyści i ryzyko wynikające z leczenia p.o. nifuratelem. Preparaty stosowane miejscowo - zachować ostrożność podczas stosowania u kobiet w ciąży;
Dzięki. Ulotka dołączona do leku jest zdecydowanie uboższa. Mam globulki, więc do stosowania miejscowo . Jak widać większe zagrożenie jest przy tabletkach doustnych . Ale to zachować ostrożność też niestety niewiele tłumaczy. Pozdrawiam, Pelangi

Idź do góry Odpowiedz
Polish Version by JoomlaPL.com Team