|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
badanie ciąży NFZ oszczędza na kobietach w ciąży (1 wejść) (1) Gości
Ulubione: 0
|
|
|
TEMAT: badanie ciąży NFZ oszczędza na kobietach w ciąży
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
badanie ciąży NFZ oszczędza na kobietach w ciąży
|
|
coraz gorzej w tym kraju .... To się nazywa polityka prorodzinna . Po prostu żałosne...  ( Iwonka
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,1903251.html ehhhh ... coraz gorzej w tym kraju .... Mama mojej przyjaciółki prowadzi szkołę rodzenia. W zeszłym roku za każdą kobietę płacili im około 16 zł. Teraz za tą samą usługę zaproponowali 3,60. Wtedy już ledwo starczało na zapewnienie wszystkim zajęć w ramach szkoły. Oczywiście muszą zawiesić działalność, mało jest kobiet, które stać na opłacanie szkoły rodzenia. Tym bardziej przy 25% bezrobociu w naszym mieście. Narazie zbieramy oszczędności i prywatnie chodzę do lekarza. Po tym jak widzę jak finansowana jest opieka medyczna, nie ma się łudzić, że ta opieka będzie sprawowana na dobrym poziomie. Najgorsze jest to, że jak lekarze próbowali pokazać jak to naprawdę wygląda, to w mediach odwrócili wszystko i całą winę zwalili właśnie na lekarzy, że niby opuścili swoich pacjentów. A jak tu leczyć za te pieniądze, które oferuje NFZ. Mam nadzieję, że w końcu wyciągną wnioski i stworzą sprawnie działałający system opieki medycznej - przede wszystkim klarowny i jasny, tak by każdy wiedział, co może oczekiwać w ramach ubezpieczenia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,1903251.html Pięknie. Także w poradni K nie jest już tak dobrze. Nie robi się już wszystkich badań przeznaczonych dla ciężarnych (...) Ja od poczatku ciazy chodze do prywatnego lekarza (wybranego z mysla o prowadzeniu ciazy i odebraniu porodu przez uznanego specjaliste) i za badania place od poczatku. Dzieki Bogu stac nas na to, ale moja kuzynka, ktora chodzi do lekarza z poradni K, wspominala mi ostatnio, ze w miesiacu moze on jej dac skierowanie na tylko 1 badanie. Jezeli badanie trzeba powtorzyc - placi sama. szkoła to wydatek około 500 zł, a poród rodzinny - 700 zł. Wiecie co, sama place sobie zus (dzialalnosc gosp.), ale w chwili obecnej juz zupelnie nie widze sensu placenia na ubezpieczenie zdrowotne, bo i tak za wszystko bede musiala zaplacic  BTW: czy ktos sie orientuje, tak dla porownania,ile kosztuje porod i opieka okoloporodowa w prywatnej klinice plozniczej? pozdrawiam Kasia
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
okoloporodowa w prywatnej klinice plozniczej? Zależy gdzie, ale w dużych miastach jest to wydatek rzędu 5 tys. zł. Ja tu jednak przełamię tą czarnowidzącą serię - chodzę do lekarza z kotraktem z NFZ. Wszystko mam w ramach ubezpieczenia. Na nic do tej pory nie musiałam czekać.Może to kwestia przychodni? Za poród rodzinny szpital chciał od nas darowiznę - 300 zł. BTW - w Szczecinie są przychodnie Medycyny Rodzinnej, i tak jakoś się złożyło, że lekarze POZ nie mieli problemu z podpisaniem kontraktów. Ciekawe dlaczego  A.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pierwszy raz jak weszłam do lekarza odrazu zapytał mnie czy potrzebuję zwolnienie do pracy, uważał że każda ciężarna powinna sobie odpoczywać bo jeszcze zdąży się napracować. I to ma byc pozytyw? A.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
 Kinga Rusin wypuscila swoja pierwsza linie kosmetyków markowanych swoim nazwiskiem. Producenci zapewniaja, ze linia Pat&Rub by Kinga Rusin to nowoczesne kosmetyki produkowane wylacznie z surowców z upraw ekologicznych, wolnych od zanieczyszczen.  Od niedawna znana jest już płeć nienarodzonego jeszcze dziecka prezenterki telewizyjnej programu Automaniak - będzie to córeczka. Martyna pochwaliła się swoją wesołą nowiną na żywo w programie Dzień Dobry TVN. Martyna Wojciechowska jest już w szóstym miesiącu ciąży!  Z faktami nikt jeszcze nie wygrał... oprócz Chucka Norrisa. Znany aktor zaskarżył Penguin Group oraz Ian Spectora - autora sławnej książki o nim samym - The Truth About Chuck Norris o wykorzystywanie jego osoby jak i nieprawdziwych faktów na jego temat. Proces został wniesiony w amerykańskim Okręgowym Sądzie Stanowym Pierwszej Instancji w Manhattan. |
|
|
|
|
|
 |
Pomóz nam
rozwijac portal, wstaw obrazek na bloga kopiujac
znajdujacy sie pod nim kod:
|
|
 |
 |
Kliknij aby wstawic skrót najnowszych
artykulów na swoja strone. |
|
 |
|
|
|
Copyright
2005/2008 ModaiFryzury.org: fryzury,
moda, uroda, kosmetyki, fasion, trendy, bielizna, bizuteria Pompy głębinowe zakłady sportowe Lomza Promocyjne gadźety drivers SEO-LINKkredyt samochodowy Producent spodni dziecięcych Czekoladowy prezent pobierowo Biżuteria
|
|
|