badania ciąży NFZ a ci±¿a (1 wejść) (1) Gości
Ulubione: 0
|
|
|
TEMAT: badania ciąży NFZ a ci±¿a
|
|
|
|
badania ciąży NFZ a ci±¿a
|
|
|
Miałam wrażenie że w rejonie oszczedzali na skierowaniach na badania. pomiędzy badaniami krwi miałam 1,5 -2 m-ce przerwy, Hm. A po co częściej? No chyba, że miałaś jakieś tragiczne te wyniki z koszmarna anemią. Ja obie ciążę korzystałam z prywatnej ginekolog i ona mi zlecała badania krwi co drugą wizytę. Wyniki miałam dobre, to po co miałam częściej być kłuta i się stresować? Ciąża nie patologiczna, to normalny stan, a nie choroba wymagająca badania krwi co 2 tygodnie. USG miałam robione 3 razy - na początku, żeby ciążę potwierdzić i obejrzeć czy jest tam gdzie powinna, drugie w którymś tam miesiącu żeby ocenić wzrost dziecka i ew. wykryć wady, i trzecia podczas porodu. Bez przesady z tymi badaniami co chwilę. Sowa i 2 zdrowe jak rydze trolle
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
badania ciąży NFZ a ci±¿a
|
|
|
Witam, Jestem po pierwszej wizycie u gin (II ciąża) i wróciłam całkiem głupia. Poprzednio całą ciążę prowadziłam w prywatnej przychodni, gdzie traktowano mnie jak pacjentkę, a nie petenta, odpowiadano na wszelkie pytania, proponowano, sugerowano i wyjaśniano. Teraz warunki finansowe mam gorsze niż poprzednio, nie stać mnie na fajerwerki i wodotryski, więc poszłam do gin z NFZ i jestem mocno zaskoczona. Jeśli ktoś się orientuje, to proszę o pomoc. Które świadczenia dla ciężarnej z NFZ są bezpłatne, a za które trzeba płacić? Ja chętnie zapłacę za dodatkowe, jeśli są potrzebne, ale nie wiem, czego nie finansuje fundusz? Wiem już, że na pierwsze USG trzeba się zapisać (ale wie Pani, czeka się miesiąc) więc umówiłam się prywatnie. Badanie na toxo zrobiłam prywatnie jeszcze przed wizytą, ale mam ochotę zrobić jeszcze cytomegalię. Upomnieć się czy zapłacić? Teraz najważniejszy okres, początek ciąży. Nie chcę niczego przegapić, bo to ważne. A gin mam wrażenie, że nie zaproponuje nic ze swej strony, bo może mnie nie stać, więc co będzie mnie stresować. Pewnie się z nim dogadam jakoś po pewnym czasie, ale ten czas leci nieubłaganie, a ja chciałabym porobić wszystko, co może mieć wpływ na mnie i na moje dziecko. Przy okazji: Czy to tylko ja mam wrażenie, że lekarze z NFZ są jacyś tacy... mało komunikatywni? Czy ja źle trafiłam? Może rozbestwiłam się przy pierwszej ciąży prowadzonej full service i teraz za dużo wymagam? Po tej pierwszej wizycie mam jakieś takie... mieszane uczucia. pozdrawiam,
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
 |
 Kinga Rusin wypuscila swoja pierwsza linie kosmetyków markowanych swoim nazwiskiem. Producenci zapewniaja, ze linia Pat&Rub by Kinga Rusin to nowoczesne kosmetyki produkowane wylacznie z surowców z upraw ekologicznych, wolnych od zanieczyszczen.  Od niedawna znana jest już płeć nienarodzonego jeszcze dziecka prezenterki telewizyjnej programu Automaniak - będzie to córeczka. Martyna pochwaliła się swoją wesołą nowiną na żywo w programie Dzień Dobry TVN. Martyna Wojciechowska jest już w szóstym miesiącu ciąży!  Z faktami nikt jeszcze nie wygrał... oprócz Chucka Norrisa. Znany aktor zaskarżył Penguin Group oraz Ian Spectora - autora sławnej książki o nim samym - The Truth About Chuck Norris o wykorzystywanie jego osoby jak i nieprawdziwych faktów na jego temat. Proces został wniesiony w amerykańskim Okręgowym Sądzie Stanowym Pierwszej Instancji w Manhattan. |
|
|
|
|
|
 |
Pomóz nam
rozwijac portal, wstaw obrazek na bloga kopiujac
znajdujacy sie pod nim kod:
|
|
 |