Szukaj w Portalu:

Menu główne
Start
Fryzury damskie
Fryzury męskie
Fryzury okazjonalne
Moda
Zdrowie
Uroda
Z życia gwiazd
Forum

Niepamietasz hasla ? 
Zostan naszym uzytkownikiem 

Typy bukmacherskie
Zaklady sportowe, typy

Zaklady sportowe

Zaklady bukmacherskie

Praca
Ciekawe oferty dla kazdego

Tworzenie stron www

Profesjonalnie i szybko

paznokcie sklep
Bardzo dobry sklep

Pielegnacja wlosów
Portal Ceneo

Salony piękności
Dla modnych kobiet

Klimatyzacja
Oraz wentylacja

Depilacja laserowa
Salon urody

Pozycjonowanie

Stron www

Menu górne
Fryzury
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.    Zapomniałeś hasło?
tydzień ciąży Tabletki a ciąża (1 wejść) (1) Gości
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: tydzień ciąży Tabletki a ciąża
::: Solana ::: (Gość)
Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Data urodzin:
tydzień ciąży Tabletki a ciąża  
ptos <piotrdlug...@poczta.onet.pl skrev i meddelandet /ciach/ Prosze Cie, zwroc uwage w jaki sposob odpisujesz, cytujesz, OK? Idz, zrob sobie Beta HCG (z krwi). Nie ma co dyskutowac w grupie. Miesiaczka powinna sie pojawic, pomiedzy dwoma opakowaniami , ale mozna jej w ogole nie miec! I nie oznacza to ciazy. Sprawa jest powazna, nie trac czasu na dyskusje i tylko idz do lekarza. magda

Report do moderatora   Loguj się Loguj się  
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Marynatka (Gość)
Data urodzin:
Możesz podać jakieś szczegóły na poparcie tych rewelacji. Chodzi mi o wpływ alkoholu i papierosów na działanie tabletek antykoncepcyjnych. Złośliwa nie potrafiła, może Ty odsłonisz te rąbka takjemnicy. Spożywanie alkoholu nie jest przeciwwskazane, natomiast nie powinno się przyjmować pigułki w okresie bezpośredniego działania alkoholu. Leki i używki wpływają na skuteczność hormonalnej pigułki antykoncepcyjnej Niektóre lekarstwa, takie, jak: * antybiotyki, * leki przeciwbólowe, * nasenne i uspokajające, * leki przeciwgruźlicze, * przeciwpadaczkowe, mogą zmniejszyć skuteczność pigułki. Obecnie wiadomo, jak stwierdza broszura Organonu, że w interakcję z pigułką wchodzą niemal wszystkie grupy leków. Także używki: kawa, alkohol mogą wpływać na osłabienie skuteczności pigułki. Alkohol, szczególnie w większych ilościach, może zmieniać proces wchłaniania i biotransformacji leku, czyli również tabletki antykoncepcyjnej. Stanowczo odradzam popijanie połykanej tabletki alkoholem (tak niektórzy robią)! Niewielka ilość alkoholu w organizmie nie ma wpływu na skuteczność antykoncepcyjną, ale już większa jego ilość oraz stan upojenia alkoholowego na pewno może ją zmniejszać Alkohol osłabia działanie tabletek, dlatego nie należy go raczej w nadmiarze pić. Papierosy absolutnie trzeba odstawić. to pare cytatów które na szybko wyszukałam w sieci. Kiedyś natknełam się na bszerny artykuł dotyczący wchłaniania się tabletki antykoncepcyjnej w czasie gdy organizm jest pod wpływem alkoholu - ale niestety nie mogę go odszukać

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
ptos (Gość)
Data urodzin:
  Tabletki są niezawodne o ile:   nie paliłaś papierosów, nie piłaś alkoholu, nie miałaś w tym czasie   problemów żółądkowych (biegunki, wymioty) lub nie zażywałaś jakiś leków   któe znoszą działa antykoncepcyjnych.   Nie palę, alkohol jak najbardziej piłam, poważniejszych problemów żołądkowych nie przypominam sobie, a z leków to tylko antyalergiczne...   Nie są aż tak drogie. A pozatym jeśli na szali masz trochę zacisnąć pasa -   ale zapewnić sobie jak najlepsze prowadzenie ciąży u innego ginekologa - to   raczej się nie zastanawiaj.       Pierwsze co powinien Ci zrobić to badanie beta HCG -     to zrobiłam na własną rękę ale on twierdzi (w poniedziałek - wyszedł 5   tydzień), że z kalendarza (termin ostatniej miesiączki) wychodzi 3   tydzień...     Marzena Fenert           -== marz...@fenert.net <==-   Ania

ptos (Gość)
Data urodzin:
  Dzięki za odpowiedź...   Date rozpoczęcie tabletek,   17.07.04   date w ktorej zapomniałaś wziasc tabletki   i oto chodzi, że nie zapomniałam żadnej, przynajmniej nic takiego nie kojarzę, wzięłam całą serię tych tabletek i czekałam na okres. I nic. A 8 dnia zamiast wziąść tabletkę z kolejnego pudełka, kupiłam test ciążowy...   Bo jesli po implantacji wzielas malo tabletek to jest szansa, że dziecku   nic się nie stało.   Pozatym tak czy siak - polecam zmiane ginekologa.   Z tym jest problem - musiałabym zmienić na prywatnego i trochę się obawiam ile to będzie kosztować - te różne badania...   Pierwsze co powinien Ci zrobić to badanie beta HCG -   to zrobiłam na własną rękę ale on twierdzi (w poniedziałek - wyszedł 5 tydzień), że z kalendarza (termin ostatniej miesiączki) wychodzi 3 tydzień...   Kolejne - to na pewno USG dopochwowe - aby dokładnie obejrzec na jakim   etapie rozwoju jest Twoja ciaza.   Podobno Fundusz nie przewiduje USG  na początku ciąży i nuszę to zrobić prywatnie...    

Aska D (Gość)
Data urodzin:

Kolejne - to na pewno USG dopochwowe - aby dokładnie obejrzec na jakim   etapie rozwoju jest Twoja ciaza.   Podobno Fundusz nie przewiduje USG  na początku ciąży i nuszę to zrobić prywatnie...
Hmm, chodze do lekarza oplacanego z NFZ, pierwsze USG zrobil mi w 8/9 tygodniu, bo mu powiedzialam ze nie uwierze dopoki nie zobacze mojego malenstwa na wlasne oczy )) nastepne zrobil mi tak jak planowal czyli po 12 tygodniu (dokladnie to chyba w 14 albo 15), a potem w 23 tygodniu. Wydaje mi sie ze nie oszczedza na badaniach. Nie wiem jak to sie ma wytycznych Funduszu. Pozdrawiam. Aska D. i Kasieńka (~1.11.2004)

Marynatka (Gość)
Data urodzin:
  Kolejne - to na pewno USG dopochwowe - aby dokładnie obejrzec na jakim   etapie rozwoju jest Twoja ciaza.   Podobno Fundusz nie przewiduje USG  na początku ciąży i nuszę to zrobić prywatnie... Ale nie kosztuje aż tak dużo - w Krakowie to koszt ok. 50 zł. Prywatna wizyta u lekarza to koszt ok. 60 zł.

Idź do góry Odpowiedz
Polish Version by JoomlaPL.com Team