|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tydzień ciąży Tabletki a ciąża (1 wejść) (1) Gości
Ulubione: 0
|
|
|
TEMAT: tydzień ciąży Tabletki a ciąża
|
|
|
|
tydzień ciąży Tabletki a ciąża
|
|
|
ptos <piotrdlug...@poczta.onet.pl skrev i meddelandet /ciach/ Prosze Cie, zwroc uwage w jaki sposob odpisujesz, cytujesz, OK? Idz, zrob sobie Beta HCG (z krwi). Nie ma co dyskutowac w grupie. Miesiaczka powinna sie pojawic, pomiedzy dwoma opakowaniami , ale mozna jej w ogole nie miec! I nie oznacza to ciazy. Sprawa jest powazna, nie trac czasu na dyskusje i tylko idz do lekarza. magda
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
Możesz podać jakieś szczegóły na poparcie tych rewelacji. Chodzi mi o wpływ alkoholu i papierosów na działanie tabletek antykoncepcyjnych. Złośliwa nie potrafiła, może Ty odsłonisz te rąbka takjemnicy . Spożywanie alkoholu nie jest przeciwwskazane, natomiast nie powinno się przyjmować pigułki w okresie bezpośredniego działania alkoholu. Leki i używki wpływają na skuteczność hormonalnej pigułki antykoncepcyjnej Niektóre lekarstwa, takie, jak: * antybiotyki, * leki przeciwbólowe, * nasenne i uspokajające, * leki przeciwgruźlicze, * przeciwpadaczkowe, mogą zmniejszyć skuteczność pigułki. Obecnie wiadomo, jak stwierdza broszura Organonu, że w interakcję z pigułką wchodzą niemal wszystkie grupy leków. Także używki: kawa, alkohol mogą wpływać na osłabienie skuteczności pigułki. Alkohol, szczególnie w większych ilościach, może zmieniać proces wchłaniania i biotransformacji leku, czyli również tabletki antykoncepcyjnej. Stanowczo odradzam popijanie połykanej tabletki alkoholem (tak niektórzy robią)! Niewielka ilość alkoholu w organizmie nie ma wpływu na skuteczność antykoncepcyjną, ale już większa jego ilość oraz stan upojenia alkoholowego na pewno może ją zmniejszać Alkohol osłabia działanie tabletek, dlatego nie należy go raczej w nadmiarze pić. Papierosy absolutnie trzeba odstawić. to pare cytatów które na szybko wyszukałam w sieci. Kiedyś natknełam się na bszerny artykuł dotyczący wchłaniania się tabletki antykoncepcyjnej w czasie gdy organizm jest pod wpływem alkoholu - ale niestety nie mogę go odszukać 
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
|
Tabletki są niezawodne o ile: nie paliłaś papierosów, nie piłaś alkoholu, nie miałaś w tym czasie problemów żółądkowych (biegunki, wymioty) lub nie zażywałaś jakiś leków któe znoszą działa antykoncepcyjnych. Nie palę, alkohol jak najbardziej piłam, poważniejszych problemów żołądkowych nie przypominam sobie, a z leków to tylko antyalergiczne... Nie są aż tak drogie. A pozatym jeśli na szali masz trochę zacisnąć pasa - ale zapewnić sobie jak najlepsze prowadzenie ciąży u innego ginekologa - to raczej się nie zastanawiaj. Pierwsze co powinien Ci zrobić to badanie beta HCG - to zrobiłam na własną rękę ale on twierdzi (w poniedziałek - wyszedł 5 tydzień), że z kalendarza (termin ostatniej miesiączki) wychodzi 3 tydzień... Marzena Fenert -== marz...@fenert.net <==- Ania
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dzięki za odpowiedź... Date rozpoczęcie tabletek, 17.07.04 date w ktorej zapomniałaś wziasc tabletki i oto chodzi, że nie zapomniałam żadnej, przynajmniej nic takiego nie kojarzę, wzięłam całą serię tych tabletek i czekałam na okres. I nic. A 8 dnia zamiast wziąść tabletkę z kolejnego pudełka, kupiłam test ciążowy... Bo jesli po implantacji wzielas malo tabletek to jest szansa, że dziecku nic się nie stało. Pozatym tak czy siak - polecam zmiane ginekologa. Z tym jest problem - musiałabym zmienić na prywatnego i trochę się obawiam ile to będzie kosztować - te różne badania... Pierwsze co powinien Ci zrobić to badanie beta HCG - to zrobiłam na własną rękę ale on twierdzi (w poniedziałek - wyszedł 5 tydzień), że z kalendarza (termin ostatniej miesiączki) wychodzi 3 tydzień... Kolejne - to na pewno USG dopochwowe - aby dokładnie obejrzec na jakim etapie rozwoju jest Twoja ciaza. Podobno Fundusz nie przewiduje USG na początku ciąży i nuszę to zrobić prywatnie...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kolejne - to na pewno USG dopochwowe - aby dokładnie obejrzec na jakim etapie rozwoju jest Twoja ciaza. Podobno Fundusz nie przewiduje USG na początku ciąży i nuszę to zrobić prywatnie... Hmm, chodze do lekarza oplacanego z NFZ, pierwsze USG zrobil mi w 8/9 tygodniu, bo mu powiedzialam ze nie uwierze dopoki nie zobacze mojego malenstwa na wlasne oczy  )) nastepne zrobil mi tak jak planowal czyli po 12 tygodniu (dokladnie to chyba w 14 albo 15), a potem w 23 tygodniu. Wydaje mi sie ze nie oszczedza na badaniach. Nie wiem jak to sie ma wytycznych Funduszu. Pozdrawiam. Aska D. i Kasieńka (~1.11.2004)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kolejne - to na pewno USG dopochwowe - aby dokładnie obejrzec na jakim etapie rozwoju jest Twoja ciaza. Podobno Fundusz nie przewiduje USG na początku ciąży i nuszę to zrobić prywatnie... Ale nie kosztuje aż tak dużo - w Krakowie to koszt ok. 50 zł. Prywatna wizyta u lekarza to koszt ok. 60 zł.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
 Kinga Rusin wypuscila swoja pierwsza linie kosmetyków markowanych swoim nazwiskiem. Producenci zapewniaja, ze linia Pat&Rub by Kinga Rusin to nowoczesne kosmetyki produkowane wylacznie z surowców z upraw ekologicznych, wolnych od zanieczyszczen.  Od niedawna znana jest już płeć nienarodzonego jeszcze dziecka prezenterki telewizyjnej programu Automaniak - będzie to córeczka. Martyna pochwaliła się swoją wesołą nowiną na żywo w programie Dzień Dobry TVN. Martyna Wojciechowska jest już w szóstym miesiącu ciąży!  Z faktami nikt jeszcze nie wygrał... oprócz Chucka Norrisa. Znany aktor zaskarżył Penguin Group oraz Ian Spectora - autora sławnej książki o nim samym - The Truth About Chuck Norris o wykorzystywanie jego osoby jak i nieprawdziwych faktów na jego temat. Proces został wniesiony w amerykańskim Okręgowym Sądzie Stanowym Pierwszej Instancji w Manhattan. |
|
|
|
|
|
 |
Pomóz nam
rozwijac portal, wstaw obrazek na bloga kopiujac
znajdujacy sie pod nim kod:
|
|
 |
 |
Kliknij aby wstawic skrót najnowszych
artykulów na swoja strone. |
|
 |
|
|
|
Copyright
2005/2008 ModaiFryzury.org: fryzury,
moda, uroda, kosmetyki, fasion, trendy, bielizna, bizuteria Crunchless Abs Obudowy kominkowe rowery autosalon WentylacjaLive 86 Zakłady bukmacherskie Daj mi drugie życie The Best of Lady Pank (reedycja) mieszkania poznań
|
|
|