objawy bardzo wczesnej ciąży leki w ciąży (Macmiror) PROŚBA (1 wejść) (1) Gości
Ulubione: 0
|
|
|
TEMAT: objawy bardzo wczesnej ciąży leki w ciąży (Macmiror) PROŚBA
|
|
|
|
objawy bardzo wczesnej ciąży leki w ciąży (Macmiror) PROŚBA
|
|
Witam ! Mam nadzieję, że mnie nie zlinczujecie, że piszę tutaj. Jestem w 11 tygodniu ciąży. Wczoraj gin przepisał mi lek Macmiror ze względu na to, że w badaniu cytologicznym wyszły niewielkie zmiany zapalne . Nie mam żadnych objawów (typu upławy czy swędzenie, kompletnie NIC), ale lekarz mówi, że może być stan zapalny bezobjawowy . Na ulotce leku napisano tylko, że w ciąży stosować za zgodą lekarza. I wszystko byłoby ok, gdybym nie poszperała w sieci i nie znalazła tego: http://g_link_i.com/?l=f2so4z W tej sytuacji trochę się przeraziłam. Proszę o informację czy którakolwiek z Was stosowała ten lek w ciąży (szczególnie tak wczesnej) i czy nie było żadnych problemów? Sprawa jest pilna i chyba zrozumiałe, że dla mnie bardzo ważna. Ufać lekarzowi? Skonsultować to z innym (ale z kim? nie mam nikogo zaufanego, mieszkam w Warszawie). Nie byłam leczona tym lekiem, ale mogę przytoczyć treść ulotki z portalu www.mp.pl (http://www.mp.pl/leki/desc.php?id=589) skrót p.o. zdaje się oznacza (łac.) per od , czyli doustnie. Jak coś jeszcze znajdę, to podeślę. Nifuratel nifuratel chemotherapeuticum G01AX Działanie: Syntetyczny chemioterapeutyk o działaniu rzęsistkobójczym, przeciwgrzybiczym i przeciwbakteryjnym. Jest szczególnie skuteczny w zakażeniach Candida albicans, Escherichia coli, Proteus mirabilis, Streptococcus spp., Staphylococcus spp. Dobrze wchłania się po podaniu p.o.; wydalany z moczem w postaci _meta_bolitów. Wskazania: Zakażenia pochwy i sromu wywołane przez bakterie, grzyby lub zarażenia rzęsistkiem pochwowym przebiegające z objawami klinicznymi. Zakażenia układu moczowo-płciowego (zapalenie cewki moczowej, pęcherza moczowego, zakażenia w przebiegu nietrzymania moczu). Zakażenia Giardia intestinalis oraz Entamoeba histolytica. Przeciwwskazania: Nadwrażliwość na lek. Interakcje: Jednoczesne stosowanie nifuratelu oraz spożywanie alkoholu powoduje złe samopoczucie, nudności oraz wymioty. Nifuratel i nystatyna nasilają wzajemnie swoje działanie przeciwgrzybicze. Działanie niepożądane: Po podaniu p.o. objawy dyspeptyczne, osutka. Lek nie wpływa na zdolność do prowadzenia pojazdów mechanicznych. Ciąża i laktacja: Nie stosować p.o. w I trymestrze ciąży. W II i III trymestrze i w okresie karmienia piersią należy dokładnie rozważyć korzyści i ryzyko wynikające z leczenia p.o. nifuratelem. Preparaty stosowane miejscowo - zachować ostrożność podczas stosowania u kobiet w ciąży; można stosować w okresie karmienia piersią. na podstawie uwag Medagro 2005 Dawkowanie: P.o. Zapalenie pochwy i sromu: dorośli 200 mg 3 razy na dobę przez 7 dni przy jednoczesnym leczeniu miejscowym (1 glob. lub 2-3 g maści dopochwowo na noc), w przypadku leczenia wyłącznie p.o. stosować dawkę przynajmniej 800 mg/d, leczeniu powinien poddać się również partner osoby chorej; dzieci 10 mg/kg mc./d w 2 dawkach podzielonych przez 10 dni, zaleca się równoczesne leczenie miejscowe (1-2 g maści dopochwowo na noc przez 10 dni). Zakażenia układu moczowego: dorośli zwykle 600-1200 mg/d przez 1-2 tyg.; dzieci 10-20 mg/kg mc./d w 2 dawkach podzielonych, czas trwania leczenia ustala się indywidualnie. Amebioza jelitowa: dorośli 400 mg 3 razy na dobę przez 10 dni; dzieci 10 mg/kg mc. 3 razy na dobę przez 10 dni. Lamblioza: dorośli 400 mg 2-3 razy na dobę przez 7 dni; dzieci 15 mg/kg mc. 2 razy na dobę przez 7 dni. Miejscowo: dopochwowo 1 glob. raz na dobę lub 2,5 g maści 1-2 razy na dobę. Uwagi: Podczas leczenia należy powstrzymać się od stosunków płciowych. Zdrówka,
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
Witam ! Mam nadzieję, że mnie nie zlinczujecie, że piszę tutaj. Jestem w 11 tygodniu ciąży. Wczoraj gin przepisał mi lek Macmiror ze względu na to, że w badaniu cytologicznym wyszły niewielkie zmiany zapalne . Nie mam żadnych objawów (typu upławy czy swędzenie, kompletnie NIC), ale lekarz mówi, że może być stan zapalny bezobjawowy . Na ulotce leku napisano tylko, że w ciąży stosować za zgodą lekarza. I wszystko byłoby ok, gdybym nie poszperała w sieci i nie znalazła tego: http://g_link_i.com/?l=f2so4z W tej sytuacji trochę się przeraziłam. Proszę o informację czy którakolwiek z Was stosowała ten lek w ciąży (szczególnie tak wczesnej) i czy nie było żadnych problemów? Sprawa jest pilna i chyba zrozumiałe, że dla mnie bardzo ważna. Ufać lekarzowi? Skonsultować to z innym (ale z kim? nie mam nikogo zaufanego, mieszkam w Warszawie). Możecie pisać na priva: pelangi (małpka) interia (kropka) pl Z góry dzięki i pozrdrawiam, Pelangi
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
Mam nadzieję, że mnie nie zlinczujecie, że piszę tutaj. Jestem w 11 tygodniu ciąży. Wczoraj gin przepisał mi lek Macmiror ze względu na to, że w badaniu cytologicznym wyszły niewielkie zmiany zapalne . Nie mam żadnych objawów (typu upławy czy swędzenie, kompletnie NIC), ale lekarz mówi, że może być stan zapalny bezobjawowy . Na ulotce leku napisano tylko, że w ciąży stosować za zgodą lekarza. I wszystko byłoby ok, gdybym nie poszperała w sieci i nie znalazła tego: http://g_link_i.com/?l=f2so4z W tej sytuacji trochę się przeraziłam. Proszę o informację czy którakolwiek z Was stosowała ten lek w ciąży (szczególnie tak wczesnej) i czy nie było żadnych problemów? Sprawa jest pilna i chyba zrozumiałe, że dla mnie bardzo ważna. Ufać lekarzowi? Skonsultować to z innym (ale z kim? nie mam nikogo zaufanego, mieszkam w Warszawie). Możecie pisać na priva: pelangi (małpka) interia (kropka) pl Z góry dzięki i pozrdrawiam, Pelangi nie stosowałam, ale bym skonsultowała z innym, czyli wybrała się gdzieś na badanie tez dostałam w pierwszym trymestrze lek, który nie powienien byc wtedy brany, potwierdziłam w sumie u trzech lekarzy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
 Kinga Rusin wypuscila swoja pierwsza linie kosmetyków markowanych swoim nazwiskiem. Producenci zapewniaja, ze linia Pat&Rub by Kinga Rusin to nowoczesne kosmetyki produkowane wylacznie z surowców z upraw ekologicznych, wolnych od zanieczyszczen.  Od niedawna znana jest już płeć nienarodzonego jeszcze dziecka prezenterki telewizyjnej programu Automaniak - będzie to córeczka. Martyna pochwaliła się swoją wesołą nowiną na żywo w programie Dzień Dobry TVN. Martyna Wojciechowska jest już w szóstym miesiącu ciąży!  Z faktami nikt jeszcze nie wygrał... oprócz Chucka Norrisa. Znany aktor zaskarżył Penguin Group oraz Ian Spectora - autora sławnej książki o nim samym - The Truth About Chuck Norris o wykorzystywanie jego osoby jak i nieprawdziwych faktów na jego temat. Proces został wniesiony w amerykańskim Okręgowym Sądzie Stanowym Pierwszej Instancji w Manhattan. |
|
|
|
|
|
 |
Pomóz nam
rozwijac portal, wstaw obrazek na bloga kopiujac
znajdujacy sie pod nim kod:
|
|
 |