Szukaj w Portalu:

Menu główne
Start
Fryzury damskie
Fryzury męskie
Fryzury okazjonalne
Moda
Zdrowie
Uroda
Z życia gwiazd
Forum

Niepamietasz hasla ? 
Zostan naszym uzytkownikiem 

Typy bukmacherskie
Zaklady sportowe, typy

Zaklady sportowe

Zaklady bukmacherskie

Praca
Ciekawe oferty dla kazdego

Tworzenie stron www

Profesjonalnie i szybko

paznokcie sklep
Bardzo dobry sklep

Pielegnacja wlosów
Portal Ceneo

Salony piękności
Dla modnych kobiet

Klimatyzacja
Oraz wentylacja

Depilacja laserowa
Salon urody

Pozycjonowanie

Stron www

Menu górne
Fryzury
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.    Zapomniałeś hasło?
mia CD Audio to MP3 (1 wejść) (1) Gości
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: mia CD Audio to MP3
mia CD Audio to MP3  
      Ciekawe... myślałem, ĹĹşe ta korekcja lepiej działa. wlasnie mam ochote poklocic sie z jednym gosciem. bo trul mojemu brejdakowi jak glupi, ze na cdrom atapi wychodza trzaski, tylko nagrywarki dobrze zgrywaja. sprawdzilem. nagrywarka yamaha 100 , cdrom toshiba 4x . porownalem binarnie obydwa pliki. poza poczatkiem i koncem (jakies 100bajtow), pliki sa identycznie. a gosciu cos przytruwal o utracie dynamiki itp. jaka tu moze byc utrata dynamiki, skoro pliki sa binarnie identyczne ? Nieprawda ze nagrywarki sa najlepsze. Niektore nawet nie czytaja w tym standardzie! Jest taka fajna strona z porownaniem wszystkich modeli i programow: http://www.tardis.ed.ac.uk/~psyche/cdda/ Natomiast z wlasnego doswiadczenia polecalbym Toshiby - wszystkie niezaleznie od prdkosci reklamowanej w trybie CD-DA pracuja z predkoscia x1 i w efekcie z korekcja plyta sciaga sie z czasem *1.5 ale nigdy nie ma zadnych problemow a jak sie chce to mozna nawet wylaczyc korekcje i tez sie sciaga bez zadnych problemow bo Toshiba ma porzadna sprzetowa korekcje bledow. Podobno nowe Samsungi tez dobrze czytaja CD-DA i szybciej niz Toshiba ale jeszcze nie sprawdzalem. __________________ Leszek Gerwatowski b...@tg.com.pl __________________ ... Press any key to continue or any other key to quit.

Report do moderatora   Loguj się Loguj się  
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Jan Stožek (Gość)
Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Data urodzin:
mia CD Audio to MP3  
:        aden grabber PM-owy jaki mia em nie chcia  zdejmowa   cie ek audio. Mo e ten drive :tego nie potrafi? Okaza o si  jednak,  e READCDA2 dla DOS  cie ki audio zdejmuje, ale si   :wyk ada na synchronizacji po zapisie ktĂłrej  kolejnej porcji danych na dysk. W zasadzie na :danym utworze wyk ada si  zwykle w tym samym miejscu, a w sesji DOS pod OS/2 zwykle :zapisuje dalej ni  w DOS... Mo e to mie  co  wspĂłlnego z kaszowaniem CD-ROMu, bo w : :bo pewnie w tym miejscu jest jakas dziura w plytce.         MoĹĹşe jest... płytka rzeczywiście była dość podziobana. :instrukcji kazali to wy  czy  (nie wy  czy em). CDDA dla DOS wyk ada  si  na korekcji zbyt :du ego dr enia (jitter), ale po wy  czeniu korekcji spokojnie dotar  do ko ca utworu. : :to niezupelnie chodzi o drzenie. to chodzi o nierownomiernosc obrotu krazka,         Dosłownie jest to fluktuacja impulsĂłw ... ale pal sześć. :co normalnie jest synchronizowane kwarcem (przez bufor). gdyz plyta nie jest :czytana w sposob ciagly, lecz w porcjach co 20 sektorow po 23?? bajtow. rogram po prostu czyta na zakladke , by kolejne porcje pokrywaly ie na 2ch lub 3ch sektorach.         To musi być juĹĹş jakaś wyĹĹşsza szkoła jazdy... w końcu skoro krąĹĹşek czytany jest cyfrowo, to co za rĂłĹĹşnica, czy jest czytany pół sekundy wcześniej czy później? Tzn, rozumiem, jaki to ma wpływ podczas odtwarzania, ale podczas nagrywania cyfrowego? :       Z programĂłw OS-owych, Leech twierdzi ,  e dysk nie supportuje CD-DA, tak samo :TWAVE (twavedae). Natomiast Alfons poradzi  sobie bez problemu i czyta  a  gwizda o, w orywach osi gaj c 1400 KB/s. Co ciekawe, pliki cyfrowe rĂł nych graberĂłw mia y rĂł ne :zawarto ci, a nawet nieco rĂł ne d ugo ci. Prawd  mĂłwi c, nic z tego nie rozumiem. Czy by : :format audio, nie przewiduje dokladnego trafiania w poczatki sektorow no dobra, pseudosektorow). dlatego poczatek i koniec przy kilkukrotnym :zgrywaniu moze sie miedzy soba roznic, bo w rozne miejsca trafilo.         Aj see. :jak pokazuje parametr Jitter, to jest wlasnie roznica w bajtach, o ile :mu sie przesuwalo przy lykaniu kolejnych porcji. :rozne programy powinny zgrac dokladnie to samo. jesli jakis program zgrywa :cos innego, to lepiej go wyrzucic do kosza.         A jak nie zgrywa w ogĂłle, bo twierdzi, ĹĹşe drajw tego nie umie? :jesli program wyklada sie na jitter, to widocznie na zakladce wystapily :bledy. niby mozesz wylaczyc sprawdzanie jitter'a, ale odradzam. utwor po :zgraniu :jest poszarpany. to slychac juz na sredniej klasy sprzecie. to takie pukanie :i trzeszczenie.         Czyli reasumując, muszę po prostu zmienić czytnik. :       2. Kompresja. : :       L3ENC dla OS/2 tym razem mi poszed , cho  na poprzednim komputerze, 486DX2-66/24 :MB i do   ciasno z dyskami co  si  mu si  sypa o. L3ENC for DOS w oknie DOS-owym by   :wyra nie wolniejszy, wi c da em mu spokĂłj, cho  na starym komputerze jako jedyny przebrn   z :kompresj . : :a ja jeszcze nie sprawdzilem jak dziala osowy. chyba czas najwyzszy         Jak ma dostatecznie mocny komputer, to nawet fajnie. Co prawda, zapomniałem zmierzyć, ile czasu zajęła mu kompresja standardowego, 2-3 minutowego utworu. Ale pracować nadal mogłem - całego systemu nie zajął. Natomiast jak puściłem WarpAMP rĂłwnocześnie z Excelem, to chwilami dostawał czkawki, zwłaszcza w momencie odświerzania sporej części arkusza. Chyba będę musiał mu wyłączyć automatyczne ustalanie priorytetu. :OS2ENC nadal wygenerowa  gwizdy (nie dotar em do ko ca, bo pakowa  sporo :wolniej od L3ENC, ale chyba pocz tek powinien by  prawid owy)? : owinien byc. widocznie os2enc nie jest wart uruchamiania.         MoĹĹşe teĹĹş tak być, ĹĹşe Ĺşle mu poustawiałem parametry - ma ich do cholery, a mi szkoda było na niego czasu, skoro l3enc mi zadziałał. :       Wniosek: bez pentiuma nie podchod . : :to nawet windziarze wiedza         To akurat mnie akurat specjalnie nie dziwi. :/ : a na 486DX4/100 trzeba zjchac do mono, albo do 22kHz. inaczej nie da sie sluchac.         Faktem jest, ĹĹşe VoiceType wymaga P5 i sporo ramu. Ale to, do cholery, jest _analiza_ głosu, a nie proste odtwarzanie. :/ Pozdrawiam serdecznie, (js). mailto:ja...@polbox.pl

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Jan Stožek (Gość)
Data urodzin:
mia CD Audio to MP3  
Witam, ::         Wniosek: bez pentiuma nie podchod . :: :rawda : :       Ale smutna. : ozdrawiam serdecznie, js). : :a co tu jest do zalowania ? sprobuj w sklepie kupic cos gorszego :od p5mmx 166  .         Choćby to, ĹĹşe 486 to miałem, a P5MMX 166 musiałem sobie kupić. Pozdrawiam serdecznie, (js). mailto:ja...@polbox.pl

mia CD Audio to MP3  
(js).

Jan Stožek (Gość)
Data urodzin:
mia CD Audio to MP3  
::rozne programy powinny zgrac dokladnie to samo. jesli jakis program zgrywa ::cos innego, to lepiej go wyrzucic do kosza. : :       A jak nie zgrywa w ogĂłle, bo twierdzi,  e drajw tego nie umie? : :to znaczy ze drajw albo nie rozumie instrukcji sprzetowej READLONG, :albo jest zle podlaczony. np. z razem z twardzielem, ktory nie ma pelnej :implementacji ATAPI.         Problem w tym, ze na kilka programĂłw jakie prĂłbowałem, część czytała, a część nie - to mnie fascynuje. Ale to, co piszesz o kablu, to jest ciekawe - moĹĹşe wystarczy przerzucić CDROM na drugi kanał. :l3enc 1.0 jest do kitu. a pod osa chyba tylko ta wersja jest dostepna.         NIe zwrĂłciłem uwagi na wersję. Pozdrawiam serdecznie, (js). mailto:ja...@polbox.pl

mia CD Audio to MP3  
:l3enc 1.0 jest do kitu. a pod osa chyba tylko ta wersja jest dostepna.    NIe zwrĂłciłem uwagi na wersję. (js). dla chetnych, jeszcze przez kilka dni potrzymam strone  http://avalon.wbc.lublin.pl/~znik/l3enc/ tam jest skompresowany dosyc trudny kawalek. rolling stones gdyby kto pytal

Idź do góry Odpowiedz
Polish Version by JoomlaPL.com Team