|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
żarty matematyczne prędkosc obrotowa smigla - pomiar (1 wejść) (1) Gości
Ulubione: 0
|
|
|
TEMAT: żarty matematyczne prędkosc obrotowa smigla - pomiar
|
|
|
|
żarty matematyczne prędkosc obrotowa smigla - pomiar
|
|
padnie (wraz z Windows). A nie trzeba jak sie to dobrze zrobi na poczatku. Lilo instalujemy na tej partycji co jest Linux, a partycje Windowsa zostawaimy w spokoju. Przy takim podejsciu do sprawy to kiedy aktywna partcja jest ta z linuksem to startuje nam sie Lilo i wybieramy system, a w przypadku kiedy aktywna jest z Windowsem to startuje nam tylko winda. Wtedy jak padnie nam windows to ustawiamy aktywna partycje na windowsa i go reinstalujemy - on oczywiscie nie widzi Linuksa i po instalacji zmieniamy aktywna partycje i wszystko gra  Tomek
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
Andrzej ! Mimo wszystko coś jest nie tak bo ten post ukazał się z datą : 9 października 2003 r godz. 03:59 No to nie wiem, bo u mnie po ściągnięciu z serwera TPI data i godzina jest dobra. Czyli albo Winda albo TPSA, sam nie wiem gdzie większy bajzel, jedno i drugie w czołówce. Za to twój post ma u mnie godzinę 09:51  )))))))))) Pozostawmy to naturze 
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
Skorzystam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Za to twój post ma u mnie godzinę 09:51 )))))))))) Pozostawmy to naturze U mnie mój post widzę z godziną 18:51 - 8 października 2003 czyli dobrze ! Może ktoś to zweryfikuje ?! Chyba jednak u Ciebie jest coś nie tak bo Alex też widzi Twój czas jako syberyjski  ))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Swoją drogą Gates powinien się stresować, widząc jak wygląda i jak działa program pisany przez napaleńców za darmo. I w jakim tempie się rozwija! [...] I się stresuje już od jakiś dwu lat. Nie mogą przeskoczyć, ani wchłonąć (choć Kerberosa i nie tylko podkradli) to obsrywają. Sporo gówna idzie pod adresem Open Source ze strony M$ i okolic. Powiem tylko tyle - o Linuksie nie wiedziałem nic poza tym że istnieje, jest darmowy, jest stabilniejszy, bez porównania lepszy w sieci i coraz więcej zawodowców na niego przechodzi. Wziąłem więc gazetę z kiosku Linux dla początkujących z 3 instalacyjnymi CD za aż 35zł , oczyściłem jedną partycję i odpaliłem instalację. Instalacja trwała może 10 minut w tym czas na zastanowienie dla mnie. Co ciekawsze poddczas instalacji pecet nie resetował się 10 razy odpalając kolejne sterowniki. Po prostu wgrało się i gotowe. Odpaliłem. To co zobaczyłem przeszło moje oczekiwania w pozytywnym tego słowa znaczeniu. System, pełen pakiet biurowy (po polsku), programy sieciowe, gry, narzędzia, dodatki SUPER. A potem stanąłem przed problemem odpalenia SDI. Edytowałem parę linijek w 2 czy 3 plikach (według instrukcji) I CHODZI!!! Tak po prostu! Dalej - pliki windowsowe (office) czyta, partycje windowsowe czyta (tu już trzeba poczytać jak) a do tego praktycznie wszystkie inne bardziej popularne systemy plików! Programów do zabawy i pracy - w sieci multum. Dlaczego to tu piszę? Dlatego że może warto spróbować i mieć w końcu legalny stabilny system. Niestety do nie dla każdego. Jeśli ktoś nie otarł się przynajmniej o DOS-a będzie miał schody do samego nieba. Ale nie dużo większe niż by uczył się Windowsów też nie mając wcześniej pojęcia o nich. Trzeba od razu zainwestować w porządną cegłę napisaną przez autorów którzy potrafią przekazywać wiedzę (100-150zł) ZUPEŁNIE inna jest budowa systemu niż Windowsów, choć oczywiście polecenia przypominają te DOS-owe, ale jest ich więcej i mają więcej funkcji. Dalej - zajmuje śmiesznie mało miejsca i można go odpalić na wszystkim co na procesor 386 lub lepiej. Niech ktoś to spróbuje z nowszymi windowsami, powodzenia Są też wersje (tzw dystrybucje) przypominające Windows CE, o symbolicznych wymaganiach sprzętowych (palmtopy). Znalazłem też fajny programik modelarski do analizy przepływów. Jeszcze nie zainstalowałem ale wgląda na to, że jest dostępne narzędzie do analizy profili Są liczne programy typu CAD ze wszystkich dziedzin techniki i matematyczne. Generalnie z softem nie ma problemu - fałszywy stereotyp. Kiedy pojawi się dobry symulator Windows, żeby wszystkie aplikacje działały pod Linuxem, posiadanie windy przestanie mieć najmniejszy sens nie tylko u osób prywatnych ale też w biznesie. Wygląda na to, że Microsoft jest na prawdę i nie na żarty zagrożony, jeśli nie zdoła przejąć kontroli nad projektem Linux. Zaznaczam, że nie mam do windy uprzedzeń ideologicznych. Po prostu stało się faktem, że łatwo można mieć coś nawet lepszego, i to nawet za darmo, choć akurat to nie jest najważniejsze gdy PC służy do pracy. pozdrawiam i przepraszam za OT, ale może ktoś dzięki temu spróbuje i odżyje , A.Grodecki elektronika modelarska: www.modeltronik.com
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dzięki. Dostałem. Własnie wykopałem w swoich archiwach schemat innego Tacho tym razem na PIC'u i chyba LCD graficznym sciągnięty z francuskiej strony (opisy sa po angielsku). Jest tam całość łącznie z wsadem na PIC i kodem w ASM. Ktoś jest zainteresowany? Zgłoszenia proszę na priv.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
 Kinga Rusin wypuscila swoja pierwsza linie kosmetyków markowanych swoim nazwiskiem. Producenci zapewniaja, ze linia Pat&Rub by Kinga Rusin to nowoczesne kosmetyki produkowane wylacznie z surowców z upraw ekologicznych, wolnych od zanieczyszczen.  Od niedawna znana jest już płeć nienarodzonego jeszcze dziecka prezenterki telewizyjnej programu Automaniak - będzie to córeczka. Martyna pochwaliła się swoją wesołą nowiną na żywo w programie Dzień Dobry TVN. Martyna Wojciechowska jest już w szóstym miesiącu ciąży!  Z faktami nikt jeszcze nie wygrał... oprócz Chucka Norrisa. Znany aktor zaskarżył Penguin Group oraz Ian Spectora - autora sławnej książki o nim samym - The Truth About Chuck Norris o wykorzystywanie jego osoby jak i nieprawdziwych faktów na jego temat. Proces został wniesiony w amerykańskim Okręgowym Sądzie Stanowym Pierwszej Instancji w Manhattan. |
|
|
|
|
|
 |
Pomóz nam
rozwijac portal, wstaw obrazek na bloga kopiujac
znajdujacy sie pod nim kod:
|
|
 |
 |
Kliknij aby wstawic skrót najnowszych
artykulów na swoja strone. |
|
 |
|
|
|
Copyright
2005/2008 ModaiFryzury.org: fryzury,
moda, uroda, kosmetyki, fasion, trendy, bielizna, bizuteria Tanie Latanie pizza Lublin Agencja SEM nowe cadillac ksiąźkiAkustycznie Mała wojna Bez ciemności nie ma snów Antidotum mapa witryny Filmy przygodowe
|
|
|