wymagania - 3 linie zewn ISDN BRA ( zwyk DDI) - ok 20 linii wewn w tym 4 linie z aparatami systemowymi (1 telefonistki) - najlepiej wersja 19 - możliwość podłączenia do zasilacza awaryjnego - lub zasilacz w centrali Na poczatek dodam, ze jestem fanem elmega, wiec moja wypowiedz w tej kwestii moze byc tendencyjna... ale na pewno jest zgodna z moim przekonaniem

Proponuje: elmeg C88m z dodatkowymi modulami w zaleznosci od tego, o jakich wewnetrznych liniach mowisz (ISDN czy analog): Centralka obsluzy do 32 portow z czego 12 portow (6xS0) moze byc miejskich. Wszystkie porty sa standardowe czyli albo normalne S0 albo analog. Wynika z tego, ze mozesz podlaczyc dowolne telefony i nie musisz sie wiazac z konkretnym modelem systemowym ! Oczywiscie funkcje systemowe sa dostepne na telefonach elmeg CS300 oraz CS310 - sa to normalne telefony ISDN, ale po podlaczeniu do centralki elmeg uruchamiaja funkcje systemowe po kanale D na zwyklym styku S0... to bardzo duza zaleta. Centralka jest programowana z komputera (polskie oprogramowanie konfiguracyjne, finansowe itp.). Z kazdym urzadzeniem elmega (czy to centralka czy telefon) dodawane jest juz w pakiecie oprogramowanie CTI tzn. do telefonii komputerowej... jest to popisowy numer elmega ktory jest jednym z czynnikow, dla ktorych wstapilem w szeregi fanklubu elmega

Prostota instalacji i mnogosc funkcji - to mnie przekonalo. Moze byc interesujace takze to, ze nowe moduly Up0 pozwalaja wyniesc styk S0 na kilometr od centralki po jednej parze przewodow... w centralkach z rynku SOCHO w tym przedziale cenowym to rzeczywiscie jest ewenement. Nie wymienie tutaj wszystkich zalet elmega, bo by mnie palce rozbolaly a i inni oferenci nie byliby zadowoleni. Proponuje kontakt bezposrednii. Zasilanie awaryjne ? Od zawsze stosuje UPS'y. Kiedys robilem test dla klientow i zwykly UPS za 200 PLN podtrzymal caly system w normalnej pracy przez prawie 3 godziny. Jak kupisz UPS za 500 PLN to.... itd. Pozdrowienia