|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
śmieszne gry dla Analiza (dlugie) (1 wejść) (1) Gości
Ulubione: 0
|
|
|
TEMAT: śmieszne gry dla Analiza (dlugie)
|
|
|
|
śmieszne gry dla Analiza (dlugie)
|
|
|
Witam, i proponuje jeszcze jeden fragment Szkicow piorkiem Andrzeja Bobkowskiego. Napisany pod wplywem bardzo niestylowej kapitulacji Francji i, oczywiscie, polskiego wrzesnia. W rozmowie z Tadziem, warszawskim szoferem i serdecznym kompanem romantycznego powrotu na rowerze Bobkowski dokonal ciekawej analizy/podsumowania historii Europy do tego dnia. [...] 29.8.1940 Tadzio zadaje często zupełnie nieoczekiwane pytania i żąda konkretnej odpowiedzi. Te nasze rozmowy są jak partia szermierki, w której ja jestem wytrawnym florecistą, ja znam wszystkie pchnięcia, terce, kwarty, oktawy, podczas gdy mój przeciwnik złapał floret do ręki, wywija nim i kiedy chlaśnie mnie w twarz, uśmiecha się z wyższością i powiada: cacy, ładnie to robisz, ale i tak dostałeś, chociaż nieprzepisowo. Kiedy indziej przypomina mi tę dziewczynę z opowiadania Światopelka-Karpińskiego: Ojciec mial syna, który Świata bożego poza nauką nie widział. W pewnym czasie uznał, że trzeba go rozruszać. Wpuścił więc synalkowi do pokoju śliczną dziewczynę. Chłopak był oczarowany: Masz twarz piękną jak elipsa, oczy twe są jak dwa jej ogniska, i tak dalej w tym guście aż do równania elipsy wlącznie. A dziewczyna powiada mu na to rzeczowo: Dobrze, dobrze, ale za tę elipsę płaci się drożej. Dziś leżeliśmy na piasku. Cisza zupełna. Słońce było wprost gęste i wyciekało z nieba powoli i ciężko, jak morelowa konfitura z puszki. Tadzio nagle usiadł, zgarnął wypłowiałe włosy i wypalił:
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
Witam, i proponuje jeszcze jeden fragment Szkicow piorkiem Andrzeja Bobkowskiego. Napisany pod wplywem bardzo niestylowej kapitulacji Gdzies pan to kupil? Mialem dwa egzemplarze i mi powypozyczali z domowej biblioteczki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
No, no - nie podejrzewalbym Pana o ta pozycje. O komplet Mackiewicza i Sergiusza Piaseckiego, pewnie tez nie. Ale album o Stalinie tez mam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
No, no - nie podejrzewalbym Pana o ta pozycje. A ja Pana o gawędzenie z tym indywiduum  f.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
 Kinga Rusin wypuscila swoja pierwsza linie kosmetyków markowanych swoim nazwiskiem. Producenci zapewniaja, ze linia Pat&Rub by Kinga Rusin to nowoczesne kosmetyki produkowane wylacznie z surowców z upraw ekologicznych, wolnych od zanieczyszczen.  Od niedawna znana jest już płeć nienarodzonego jeszcze dziecka prezenterki telewizyjnej programu Automaniak - będzie to córeczka. Martyna pochwaliła się swoją wesołą nowiną na żywo w programie Dzień Dobry TVN. Martyna Wojciechowska jest już w szóstym miesiącu ciąży!  Z faktami nikt jeszcze nie wygrał... oprócz Chucka Norrisa. Znany aktor zaskarżył Penguin Group oraz Ian Spectora - autora sławnej książki o nim samym - The Truth About Chuck Norris o wykorzystywanie jego osoby jak i nieprawdziwych faktów na jego temat. Proces został wniesiony w amerykańskim Okręgowym Sądzie Stanowym Pierwszej Instancji w Manhattan. |
|
|
|
|
|
 |
Pomóz nam
rozwijac portal, wstaw obrazek na bloga kopiujac
znajdujacy sie pod nim kod:
|
|
 |
 |
Kliknij aby wstawic skrót najnowszych
artykulów na swoja strone. |
|
 |
|
|
|
Copyright
2005/2008 ModaiFryzury.org: fryzury,
moda, uroda, kosmetyki, fasion, trendy, bielizna, bizuteria Sklep Plastyczny - Playstation 3Dowcipy Wystawa podróźe Firma ambient Kursy nurkowania Poznań http://www.marketing-plan-24.com/Rechnungen-erstelgadżety reklamowe Melodie Kurta Weilla i coś ponadto Daj mi drugie życie Kwiaty na żywopłocie Najpiękniejsze kolędy
|
|
|