|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
www śmieszne filmiki pl gnoma (1 wejść) (1) Gości
Ulubione: 0
|
|
|
TEMAT: www śmieszne filmiki pl gnoma
|
|
|
|
www śmieszne filmiki pl gnoma
|
|
|
p|ętnuję W wyniku dyskusji jaka się przypadkiem wywiązała na a.p.mozilla spróbowałem tego menedżera okien. Nerwy mozna stracić! Zero intuicyjności. Żeby coś przestawić to trzeba albo kogoś zapytać albo trafić przypadkiem. Konkrety: - ikony na pulpicie są tak duże, że mieści się ich chyba 10 maksimum, reszta jest poza ekranem, a ekran w takim wypadku nie chce się skrolowac kółkiem w myszce (tak jak to jest w KDE). Prawy klik na pulpicie aby znaleźć opcję jego konfiguracji: nic nie ma. Dopiero jak się zapytałem to mi powiedziano, że trzeba zrobić prawy klik na ikonie. Faktycznie, działa. Tylko, że ja na pulpicie mam dziesiątki ikon i nie mam zamiaru każdej z osobna przeskalowywać. A i te przeskalowywanie to też takie na oko ; królestwo temu komu się uda przeskalować ikony tak aby wszystkie miały ten sam rozmiar - minimalizacja programu powoduje, że znika po nim wszelki ślad, nie ma go na psaku zadań (po co jest więc ten pasek?). Prawy klik na pasku zadań: nie widać żadnej opcji do jego konfiguracji (szukałem czegoś w rodzaju pokaż miniatury aktywnych programów ) a tam tylko możliwość zmienienia jego tła i coś tam jeszcze. Dalej bałem się szukać jakichkolwiek rzeczy, bo pewnie odkryłbym jeszcze wiele rzeczy z góry narzuconych i niemożliwych do zmienienia przez ZU. Co więcej chyba już nieco wyrosłem ponad poziom ZU, a i tak w tym czymś nazywanym Gnome za cholerę się nie łapię. Uff, już mi trochę ulżyło. Ale teraz chyba przez kilka lat nie wrócę do tego potwora. Wazelina dla Linuxa, że pozwala mi używać tego menedzera okien, ktory naprawde mi odpowiada
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
|
- minimalizacja programu powoduje, że znika po nim wszelki ślad, nie ma go na psaku zadań (po co jest więc ten pasek?). Prawy klik na pasku zadań: nie widać żadnej opcji do jego konfiguracji (szukałem czegoś w rodzaju pokaż miniatury aktywnych programów ) a tam tylko możliwość zmienienia jego tła i coś tam jeszcze. yyyy.... nie masz tasklist? A poza tym dziwne masz problemy...
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
|
A poza tym dziwne masz problemy... No wiesz, jakbys ty wlaczyl menedzer okien i zobaczyl ze masz ikony rozmiarow ~100x100px to tez bys nie wiedzial co zrobic
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
A poza tym dziwne masz problemy... No wiesz, jakbys ty wlaczyl menedzer okien i zobaczyl ze masz ikony rozmiarow ~100x100px to tez bys nie wiedzial co zrobic Bym wiedział. Skasowałbym. Desktop nie służy do trzymania tam ikon. WSZYSTKIE niezbędne ikony wyciąga się na panel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dalej bałem się szukać jakichkolwiek rzeczy, bo pewnie odkryłbym jeszcze wiele rzeczy z góry narzuconych i niemożliwych do zmienienia przez ZU. Nie, po prostu myślisz jak użytkownik zbyt przyzwyczajony do KDE i szukasz rzeczy w takich miejscach i takich nazwach, jak to jest w KDE. Ile minut poużywałeś Gnome? 15? Gnome jest jak Mozilla, na pierwszy rzut oka może odstraszyć, trzeba popracować dłuższy czas z tym środowiskiem, by je docenić.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bym wiedział. Skasowałbym. Desktop nie służy do trzymania tam ikon. WSZYSTKIE niezbędne ikony wyciąga się na panel. Widziałem, że się ktoś przyczepi. Gdzie jest napisane, że pulpit nie służy do trzymania na nim ikon? Od kiedy to jakaś tam reguła ma decydować o tym co trzymam na pulpicie, a nie moje przyzwyczajenia? Pulpit używam jako coś w rodzaju katalogu /tmp: co ściągne z sieci wrzucam na pulpit, to nad czym (obecnie) pracuję wrzucam na pulpit. W efekcie zbiera się często po kilkadziesiąt ikon, które raz na tydzień porządkuję. Jesli gnome ma mnie zmuszać do porządków ran na dzień to niech spada. Mam ważniejsze rzeczy na głowie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
 Kinga Rusin wypuscila swoja pierwsza linie kosmetyków markowanych swoim nazwiskiem. Producenci zapewniaja, ze linia Pat&Rub by Kinga Rusin to nowoczesne kosmetyki produkowane wylacznie z surowców z upraw ekologicznych, wolnych od zanieczyszczen.  Od niedawna znana jest już płeć nienarodzonego jeszcze dziecka prezenterki telewizyjnej programu Automaniak - będzie to córeczka. Martyna pochwaliła się swoją wesołą nowiną na żywo w programie Dzień Dobry TVN. Martyna Wojciechowska jest już w szóstym miesiącu ciąży!  Z faktami nikt jeszcze nie wygrał... oprócz Chucka Norrisa. Znany aktor zaskarżył Penguin Group oraz Ian Spectora - autora sławnej książki o nim samym - The Truth About Chuck Norris o wykorzystywanie jego osoby jak i nieprawdziwych faktów na jego temat. Proces został wniesiony w amerykańskim Okręgowym Sądzie Stanowym Pierwszej Instancji w Manhattan. |
|
|
|
|
|
 |
Pomóz nam
rozwijac portal, wstaw obrazek na bloga kopiujac
znajdujacy sie pod nim kod:
|
|
 |
 |
Kliknij aby wstawic skrót najnowszych
artykulów na swoja strone. |
|
 |
|
|
|
Copyright
2005/2008 ModaiFryzury.org: fryzury,
moda, uroda, kosmetyki, fasion, trendy, bielizna, bizuteria Tylko najlepsze Śmieszne filmy , starannie wybrane! - pozycjonowanie stron suchecki.com.pl atrakcyjne ceny - www.f-22-raptor.xericsson.info - Zamów ACS CATERING Service! - Interesują Cię rowery wycieczki rowerowe? - Kup prezerwatywy w dobrych cenach! - www.szybka-pilka.info |
|
|