Posted-By: auto-faq 3.3.1 (Perl 5.008) Archive-name: humor/prhn-faq <FAQ _title_: FAQ pl.rec.humor.najlepsze Version: 2.2 Last-Modified: 2004.03.03 <Spis treści 0. Copylefts i podziękowania. 1. Kto (i za ile) pisze FAQ? 2. Gdzie FAQ jest dostępne? 3. Kto i kiedy wymyślił grupę pl.rec.humor.najlepsze? 4. Do czego służy prhn? 5. Do czego NIE służy prhn? 6. W takim razie gdzie mam wysyłać kawały? 7. Kto może podsyłać artykuły do prhn? 8. Dlaczego moje artykuły wysyłane do prhn nie ukazują sie od razu? 9. Kto ponosi odpowiedzialność za artykuły pojawiające się na grupie? 10. Co to znaczy, ze prhn jest moderowana? 11. Dlaczego prhn jest moderowana? 12. Kto (i za ile) moderuje prhn? 13. Widzę, że moderatorzy wszystko robią w czynie społecznym. Czy mogę im w jakiś sposób wynagrodzić ten trud?... 14. ...i w jaki sposób? 15. W jaki sposób wysyłać artykuły? 16. W jaki sposób nie wysyłać artykułów? 17. W jaki sposób czytać artykuły z prhn? 18. Czy mogę otrzymywać prhn pocztą? 19. Czy prhn jest archiwizowana? 20. Gdzie zgłaszać pytania i poprawki do tego FAQ? </Spis treści 0. Copylefts i podziękowania. FAQ może być w dowolny sposób rozpowszechniane, powielane w mediach, na nośnikach magnetycznych i celulozowych pod warunkiem zachowania treści bez żadnych zmian. Podziękowania w kolejności alfabetycznej otrzymują: Mirosław Jubal Baran, Artur Czesiu Czechowski, Jacek Fedoryński, Łukasz lukie Grochal, Asia Asiaczek Jędrychowska, Marcin Qrczak Kowalczyk, Andrzej Kudlicki, Tomasz Godryk Marcinkowski, Robert Robmar Maron, Peter Mikołaj Mikołajski, Kaja kya Mikoszewska, Tomasz Minkiewicz, Radosław Popławski, Tomasz Surmacz, Romuald Szcześniak, Olgierd Kingsajz Ziółko. Gdyby nie Wy, to FAQ nigdy nie byłoby tak eleganckie, zwięzłe, treściwe, a zresztą nie byłoby go pewnie w ogóle, płacz i zgrzytanie zębów. 1. Kto (i za ile) pisze FAQ? FAQ popełnił jak najbardziej w czynie społecznym Artur Czechowski. Poprawki naniosła w czynie aspołecznym Asia Jędrychowska, a następnie Kaja Mikoszewska w nim pogrzebała i też z tego nic nie miała. 2. Gdzie FAQ jest dostępne? Jedynie słuszna wersja FAQ dostępna jest na
http://www.rotfl.eu.org/prhn/. 10. każdego miesiąca przesyłana jest na pl.answers i pl.rec.humor.najlepsze. Poza tym URL do FAQ można znaleźć w stopce na końcu artykułów pojawiających się na pl.rec.humor.najlepsze. 3. Kto i kiedy wymyślił grupę pl.rec.humor.najlepsze (zwaną dalej prhn)? Grupę prhn wymyśliło samo życie

Ale żeby założyć grupę newsową potrzebna jest inicjatywa. Pierwsza, ginąca w pomroce dziejów propozycja została rzucona przez Tomka Surmacza. Potem sprawa przycichła