|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
najsmieszniejsze dowcipy Czy w mBanku trzeba oddzielnie zamawiać karte visa? (1 wejść) (1) Gości
Ulubione: 0
|
|
|
TEMAT: najsmieszniejsze dowcipy Czy w mBanku trzeba oddzielnie zamawiać karte visa?
|
|
|
|
najsmieszniejsze dowcipy Czy w mBanku trzeba oddzielnie zamawiać karte visa?
|
|
|
I co z tym arbitrem? Dostał Twoją skargę, czy tylko na gruopie się na ten temat wymądrzasz? A to to chyba nie do mnie - oprócz epok pomyliły Ci się jeszcze osoby. Zapewniam Cię jednak, że jak będę mieć powód to do arbitra trafię.
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
|
Zapewniam Cię jednak, że jak będę mieć powód to do arbitra trafię. Dobra. To do wszystkich: kto tu wspominał o arbitrze. Przyznać się, do k... nędzy: złożył w końcu skargę do arbitra, czy tylko chciał sobie popier... na forum grupy?
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
|
A to to chyba nie do mnie - oprócz epok pomyliły Ci się jeszcze osoby. Zapewniam Cię jednak, że jak będę mieć powód to do arbitra trafię. Dobra. To do wszystkich: kto tu wspominał o arbitrze. Przyznać się, do k... nędzy: złożył w końcu skargę do arbitra, czy tylko chciał sobie popier... na forum grupy? Po pierwsze - rynsztokowe słownictwo nic nie da, jak argumentów brak. Po drugie poczytaj, kto zaczął wątek i o czyją reklamację chodziło. Po trzecie - IMHO Twój pogląd, że nie należy korzystać z r e g u l a m i n o w e g o sposobu składania reklamacji (telefon) nadal uważam za śmieszny. Tym bardziej zabawne jest mniemanie, że jest to błąd klienta. Jak dla mnie EOT.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie udało Ci się wysłać listu poleconego na określony adres? Udało się, ale muLinia twierdzila ze nic o takiej przesyłce nie wie, nie chciało mi się reklamować jej na poczcie, bo i tak wyszłoby że doszła, a nie miałem już siły użerać się z muBankiem i jego nikompetencją. Niech mają moje konto i niech sobie podbijają statystyki o 1 klienta wiecej ... Nie bardzo rozumiem: wysłałeś reklamcję pisemną, nie polegając na mLinii, a później znowu zcząłeś polegać na mLinii i reklamację nieskutecznej reklamacji załatwiać przez mLinię, a nie pisemnie? Gdzie tu konsekwencja? Podkreślam ze nie chodzi o mLinie a o MuLinie - linie mubanku aka multibank ... Cala sprawa wygladala tak ... skladalem telefonicznie zlecenie zamkniecia konta, z pozytywnym skutkiem, bo po miesiacu dostalem spam z banku mimo ze w umowie nie zyczylem sobie przetwarzania w celach marketingowych ... kolejne telefony i zlecenia zamkniecia konta nic nie daly, potem poleconym do banku to samo zlecenie. I za kolejne 3 miesiace znowu spam w skrzynce pocztowej ... wtedy znowu zadzwonilem ale i tak nic nie wskoralem, konto nadal tam mam, choc spamu juz mi nie przyslali  ). Pisac spam mam na mysli ulotki w skrzynce niewirtualnej w domu  . pzdr, Dentarg
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cala sprawa wygladala tak ... skladalem telefonicznie zlecenie zamkniecia konta, z pozytywnym skutkiem, bo po miesiacu dostalem spam z banku mimo ze w umowie nie zyczylem sobie przetwarzania w celach marketingowych ... kolejne telefony i zlecenia zamkniecia konta nic nie daly, potem poleconym do banku to samo zlecenie. I za kolejne 3 miesiace znowu spam w skrzynce pocztowej ... wtedy znowu zadzwonilem ale i tak nic nie wskoralem, konto nadal tam mam, choc spamu juz mi nie przyslali ). Pisac spam mam na mysli ulotki w skrzynce niewirtualnej w domu . Od kilku dni w tym wątku staram się chętnym do posłuchania rad uświadomić, że należy postępować tak, aby nie mieć sobie samemu nic do zarzucenia. Przez kilka osób jestem traktowany jak człowiek z innej epoki. A tymczasem Tobie w postępowaniu, które przedstawiłeś, można zarzucić błąd za błędem. - Po pierwsze: skoro zawierałeś umowę na piśmie, to nie może być mowy o jej telefonicznym rozwiązaniu! Wyjdź na ulicę, krzyknij głośno hej, jest tu prawnik-cywilista? i spytaj go o to. Kodeks cywilny nie przewiduje możliwości ustnego rozwiązania umowy zawartej pisemnie, a regulamin banku przewidujący telefoniczne składanie reklamacji nie ma tu nic do rzeczy. Tak więc Twoje telefoniczne zlecenie zamknięcia konta było nieważne z mocy prawa! - Po drugie: skoro pierwsze podejście telefoniczne było nieskuteczne - bez względu na powód bezskuteczności - powinieneś był dalej wysuwać żądania wyłącznie pisemnie. Szczególnie, że czynności, jaką chciałeś wykonać... nie można załatwić telefonicznie. A Ty, jak pewnie wielu, którzy próbowali mi w tym wątku udowodnić cieniarstwo, jak - pardon - uparty osioł: telefon i telefon. - Po trzecie: kiedy wreszcie zdecydowałeś się załatwić sprawę pisemnie, wysyłając zgodne z regulaminem (i wymogami kodeksu cywilnego) wypowiedzenie, rozliczając się z kart i innych usług, z których korzystałeś, to po jaką cholerę dowiadywałeś się, czy Twoje konto jest zamknięte? Należało z góry założyć, że jest (oczywiście jeśli masz pewność, że Twoje wypowiedzenie było należycie napisane, złożone i rozliczone), a ewentualną kolejną reklamę z banku potraktować jako nękanie i zgodnie z takim założeniem zagrozić bankowi (na piśmie) konsekwencjami płynącymi z bezprawnego wykorzystywania Twoich danych osobowych po zamknięciu konta i wycofaniu zgody na ich dalsze wykorzystywanie. - Po czwarte: żeby było ciekawiej, to nadal (nawet mimo wcześniejszych doświadczeń z nieskutecznością tej drogi) wydzwaniałeś do banku jako jego klient, choć od dawna - bez względu na bezprawnie wysyłaną reklamę - nie byłeś i nie powinieneś się czuć jego klientem. - Po piąte: złożyłeś skargę do arbitra bankowego? Albo do innej instytucji nadzorującej banki? Niekonsekwencja za niekonsekwencją. Tylko że kiedy starałem się o tym właśnie pisać ogólnie, to kilka osób traktowało mnie jak durnia. A ja właśnie o czymś takim pisałem. Dzięki, Dentarg, że na Twoim przykładzie mogłem pokazać, jak nie należy postępować. Teraz możecie sobie wszyscy na mnnie poużywać. Ja w tym wątku i tak już więcej się nie wypowiem. Czekam tylko na kolejne wielkie alarmy tych, co to nic sobie nie mają do zarzucenia, za to bank obsmarowują ile wlezie, bo to niegodziwiec najgorszy i nie ptrafi tak prostej, tak zrozumiałej dyspozycji wykonać. Howgh!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
się ci, którzy narzekają, że są źle traktowani? Też mam czasem do czynieia z takimi źle traktowanymi . Na dobrą sprawę mogą się tak czuć wszyscy niegramotni , którzy nie potrafią wyłuszczyć, o co im chodzi, za to chętnie chwalą się siłą swojego głosu i słownictwem. Jeśli doliczyć do tego idącą zwykle w parze paniczną niechęć do przelewania na papier swoich uwag i żądań, bo wóczas należałoby to zrobić rozsądnie i poważnie - w odróżnieniu od telefonu, w którym czują się bezkarni - a poza tym poświęcić temu więcej czasu, to będziesz miał cały obraz tego, co staje mi przed oczami, gdy czytam posty, w których z samego sposobu zadania pytania, jego treści, a także słownictwa i estetyki (a raczej jej braku) wynika, że człowiek ni bardzo wie, o co pytać, jak pytać, nie bardzo wiadomo, dlaczego od razu pyta, zamiast samemu poszukać, a i tak pewnie nie zrozumie odpowiedzi. Nie pomyślałeś nigdy, że przynajmniej częśc tych niezadowolonych z pbb, to tacy ludzie? Jeszcze raz ludzie sa jacy sa i jesli pojda/zadzwonia do banku i czlowiek w banku nie pomoze im sprawy zalatwic (pod warunkiem, ze jest to sprawa, ktora bank moze sie zajac), to maja pelne prawo powiedziec, ze bank jest do dupy. Bo jest. Bartol
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
 Kinga Rusin wypuscila swoja pierwsza linie kosmetyków markowanych swoim nazwiskiem. Producenci zapewniaja, ze linia Pat&Rub by Kinga Rusin to nowoczesne kosmetyki produkowane wylacznie z surowców z upraw ekologicznych, wolnych od zanieczyszczen.  Od niedawna znana jest już płeć nienarodzonego jeszcze dziecka prezenterki telewizyjnej programu Automaniak - będzie to córeczka. Martyna pochwaliła się swoją wesołą nowiną na żywo w programie Dzień Dobry TVN. Martyna Wojciechowska jest już w szóstym miesiącu ciąży!  Z faktami nikt jeszcze nie wygrał... oprócz Chucka Norrisa. Znany aktor zaskarżył Penguin Group oraz Ian Spectora - autora sławnej książki o nim samym - The Truth About Chuck Norris o wykorzystywanie jego osoby jak i nieprawdziwych faktów na jego temat. Proces został wniesiony w amerykańskim Okręgowym Sądzie Stanowym Pierwszej Instancji w Manhattan. |
|
|
|
|
|
 |
Pomóz nam
rozwijac portal, wstaw obrazek na bloga kopiujac
znajdujacy sie pod nim kod:
|
|
 |
 |
Kliknij aby wstawic skrót najnowszych
artykulów na swoja strone. |
|
 |
|
|
|
Copyright
2005/2008 ModaiFryzury.org: fryzury,
moda, uroda, kosmetyki, fasion, trendy, bielizna, bizuteria Kurs Źeglarski Tanie Latanie Księgowość Poznań odźywki Kursy nurkowania Poznań Wystrój okien12 Groszy mieszkania poznań Jak funkcjonują senniki Gabinety Bajeczki
|
|
|