|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cwiczenia na odchudzanie odchudzanie zimnymi pokarmami (1 wejść) (1) Gości
Ulubione: 0
|
|
|
TEMAT: cwiczenia na odchudzanie odchudzanie zimnymi pokarmami
|
|
|
|
cwiczenia na odchudzanie odchudzanie zimnymi pokar
|
|
Wiec w przypadku tik-taka zrobionego, powiedzmy, z gipsu z dodatkiem mannitolu, poziom dwoch kalorii bylby osiagniety przy zawartosci cukru od 0,0005 g (jesli to sacharoza) do 0,00125 g (jesli to mannitol) na pastylke. W takim ukladzie z kilograma sacharozy moznaby zrobic dwa miliony tik-takow Jestem pod wrażeniem, serio. Czy wiesz może jeszcze, jaka minimalna dawka sacharozy/mannitolu wywołuje jeszcze uczucie słodkości, a jaka już nie? Bo to ciekawe. Czy te 0,0005 g sacharozy byłoby wyczuwalne przez przeciętnego ludzia? Znowu na oko zaryzykuję stwierdzenie, że nie, ale upiearć się nie będę.
|
|
|
|
|
|
|
Ostatnio edytowany: 2008/01/29 22:46 przez admin.
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
cwiczenia na odchudzanie odchudzanie zimnymi pokarmami
|
|
|
BTW akurat wlasnie tiktaki byly u nas na cwiczeniach z jakiejs ekologii czy czegos takiego. Profesor spalil tiktaka w bombie kalorymetrycznej i byl caly szczesliwy ze udowodnil iz tiktak ma wiecej niz dwie kalorie... Ciekawe czy jeszcze to cwiczenie jest na zajeciach (UW)... Profesor prowadzi³ æwiczenia? Naprawdê? A uwa¿asz, ze ka¿dy profesor jest niedostêpnym snobem?
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
|
Profesor prowadzi³ æwiczenia? Naprawdê? Witam! Co do prowadzenia cwiczen przez profesorow: o ile na biologii takie cos moze i bywa rzadkie (ale wielokrotnie cwiczenia prowadzili profesorowie razem z roznej rangi pomocnikami), o tyle na fizyce i matematyce bylo to niemal regula (oczywiscie prowadzenie jednej z wielu grup cwiczeniowych) ... Po drugie - nie pamietam juz dokladnie ile wyszlo cal ze spalenia tego tiktaka, ale bylo to chyba kilkadziesiat. Na pewno mniej niz kcal. Nie wiem tez jaki jest sklad % tych substancji ktore wymienil Pawel i ktore z nich w jakim stopniu czlowiek przyswaja. W kazdym razie: te 2 cal z reklamy na pewno nie sa prostym przemianowaniem kcal na cal. A - Pawle - wlasnie chodzi o to, ze gips jest zlym przykladem. Spalony w bombie kalorymetrycznej bedzie mial zero kalorii. A np. papier toaletowy pewnie cos kolo 4kcal na gram. Tak jak cukier w cukierniczce. Zalozymy sie ktory z nas dluzej pozyje zywiac sie odpowiednio - papierem i cukrem? pozdrawiam Pawel Poreba
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cwiczenia na odchudzanie odchudzanie zimnymi pokar
|
|
|
Po drugie - nie pamietam juz dokladnie ile wyszlo cal ze spalenia tego tiktaka, ale bylo to chyba kilkadziesiat. Na pewno mniej niz kcal. Nie wiem tez jaki jest sklad % tych substancji ktore wymienil Pawel i ktore z nich w jakim stopniu czlowiek przyswaja. W kazdym razie: te 2 cal z reklamy na pewno nie sa prostym przemianowaniem kcal na cal. Ha! To mi się światopogląd zawalił... Zawsze wmawiałem wszystkim dookoła, że chodzi o pomylenie jednostek na tej reklamie... A tu takie rozczarowanie (no i co tu dużo gadać, mój autorytet chwieje się jak WTC pewnego wrześniowego poranka ubiegłego roku).
|
|
|
|
|
|
|
Ostatnio edytowany: 2008/01/29 22:47 przez admin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zaciekawiony tematem zważyłem cukier i wychodzi, że jedno średniej wielkości ziarnko cukru waży około 0,0015 g (na podstawie próbki składającej się z 100 ziarenek, waga laboratoryjna), czyli 2 kalorie to 1/3 ziarnka cukru (albo jedno b. małe ziarnko) A widzicie ,ze metoda na oko ma wystarczajaca dokładność? Napisałem, że na oko dwie cal, to ma pół ziarenka fruktozy, a okazało się że tyle ma 1/3 ziarenka sacharozy. Jak mnie wyrzucą z pracy, to sie jako wróżka wagowa zatrudnię. pozdrawiam serdecznie, Andrzej Garapich gara@_WYWAL_TO_plusgsm.pl Kto w młodości był socjalistą ten na starość będzie świnią
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witam, Jesli chodzi o uwage PP: gips jest zlym przykladem , to moj post nie byl komentarzem do twojego, z tej prostej przyczyny, ze jak go pisalem, to twojego jeszcze nie bylo. A gips byl celowo, bo chodzilo o przypisanie 100% wartosci kalorycznej slodzikowi, jaki by on nie byl. Nie mam pod reka ksiazek z podanymi limitami smaku slodkiego dla roznych substancji, mysle, ze latwo cos takiego znalezc w jakichs fizjologiach. Co do tik-takow, to spokojnie mozna zrobic takie, ktore beda wsciekle slodkie, a rownoczesnie ich wartosc kaloryczna bedzie zerowa, znane sa slodziki nie angazujace sie w zaden _meta_bolizm i wydalane praktycznie w 100%. Jeszcze tylko trzeba znalezc aromat o podobnych wlasciwosciach i obojetny wypelniacz, i juz mozna kosic kase. Ponizej podaje pare przykladow rozmaitych slodzikow z relacja ich slodkosci do sacharozy i wartosciami kalorycznymi, o ile dalo sie je znalezc (niektore slodziki reklamowane sa jako low calories , co niekoniecznie oznacza nizsza wartosc kaloryczna niz sacharoza, ale jesli mozna uzyc czegos w ilosci kilkaset razy mniejszej od zwyklego cukru, to kalorie mozna w praktyce zignorowac. Pech ze slodzikami jest taki, ze niektore pozostawiaja rozne dziwne posmaki oprocz slodkiego, niektore ulegaja zmianom podczas przechowywania zywnosci, inne sa niebywale slodkie, ale uczucie slodyczy pojawia sie z opoznieniem. Do jeszcze innych ludzie nie maja zaufania (jak sacharyna), bo kiedys paru gosci wykazalo na szczurach efekt kancerogenny, tyle, ze z uzyciem kosmicznych dawek, potem w badaniach populacyjnych na ludziach zadnej szkodliwosci nie stwierdzono, ale trudno to teraz sprzedac (choc sacharyna jest dopuszczona prawie wszedzie). pozdrawiam, Pawel sacharoza: slodkosc : 1 (kalorycznosc: 4 kcal/g) sorbitol: 0.6 (2,6 kcal/g) aspartam: 200 ( low calorie sweetener ) sacharyna: 300-500 (0 kcal/g) acesulfam K: 130-200 (0 kcal/g) neohesperydyna DC: 1500-1800 (w praktyce 400-600) ( low calorie sweetener ) sukraloza: 600 (0 kcal/g) taumatyna: 2000-3000 ( low calorie sweetener ) alitam: 2000-3000 ( low calorie sweetener ) cyklamat: 30-50 (0 kcal/g) stewiozyd: 100-150 (0 kcal/g)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
 Kinga Rusin wypuscila swoja pierwsza linie kosmetyków markowanych swoim nazwiskiem. Producenci zapewniaja, ze linia Pat&Rub by Kinga Rusin to nowoczesne kosmetyki produkowane wylacznie z surowców z upraw ekologicznych, wolnych od zanieczyszczen.  Od niedawna znana jest już płeć nienarodzonego jeszcze dziecka prezenterki telewizyjnej programu Automaniak - będzie to córeczka. Martyna pochwaliła się swoją wesołą nowiną na żywo w programie Dzień Dobry TVN. Martyna Wojciechowska jest już w szóstym miesiącu ciąży!  Z faktami nikt jeszcze nie wygrał... oprócz Chucka Norrisa. Znany aktor zaskarżył Penguin Group oraz Ian Spectora - autora sławnej książki o nim samym - The Truth About Chuck Norris o wykorzystywanie jego osoby jak i nieprawdziwych faktów na jego temat. Proces został wniesiony w amerykańskim Okręgowym Sądzie Stanowym Pierwszej Instancji w Manhattan. |
|
|
|
|
|
 |
Pomóz nam
rozwijac portal, wstaw obrazek na bloga kopiujac
znajdujacy sie pod nim kod:
|
|
 |
 |
Kliknij aby wstawic skrót najnowszych
artykulów na swoja strone. |
|
 |
|
|
|
Copyright
2005/2008 ModaiFryzury.org: fryzury,
moda, uroda, kosmetyki, fasion, trendy, bielizna, bizuteria Odźywki Na Masę edinburgh accommodation ateismos.net Jak tapetować okapyGemini 5 Homes for sale in southwest Florida Zaproszenie Muj wydafca
|
|
|