|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dieta wegetariańska Nowa ksišżka o diecie wegetariańskiej: Dieta wegetariańska, prosta i zdrowa (1 wejść) (1) Gości
Ulubione: 0
|
|
|
TEMAT: dieta wegetariańska Nowa ksišżka o diecie wegetariańskiej: Dieta wegetariańska, prosta i zdrowa
|
|
|
|
dieta wegetariańska Nowa ksišżka o diecie wegetariańskiej: Dieta wegetariańska, prosta i zdrowa
|
|
Dieta wegetariańska, prosta i zdrowa Info z http://www.vege.pl/str.php?dz=74 W tym roku nakładem wydawnictwa Vegan ukazała się nowa książka poświęcona diecie wegetariańskiej. Autorem jest Tomasz Nocuń - lekarz medycyny, prowadzi prywatną praktykę lekarską w Lublinie. Książka w naturalny sposób skupia się na aspektach zdrowotnych diety wegetariańskiej, ale zawiera też elementy związane z etyką. Autor zaleca w niej stosowanie niskotłuszczowej diety wegańskiej (bez żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego, czyli bez mięsa, nabiału i miodu) opartej przede wszystkim na pełnych lub niskoprzetworzonych (np. mąka razowa zamiast białej) produktach roślinnych. Promuje też spożywanie ograniczonej ilości węglowodanów prostych i to najlepiej w postaci owoców. Owoce, w przeciwieństwie do zwykłych słodyczy, zawierają też witaminy i sole mineralne oraz błonnik, który przeciwdziała szybkiemu wchłanianiu cukru, a przez to dużym wahaniom poziomu cukru i insuliny we krwi. Książkę można nabyć wyłącznie droga wysyłkową w wydawnictwie. Kosztuje 24zł. Przy zamówieniu 5 lub więcej egzemplarzy sprzedawana jest po cenie hurtowej - po 18zł. Wysyłka na koszt wydawnictwa. Więcej o książce na vege.pl w dziale książki: http://www.vege.pl/str.php?dz=33&id=268 Pozdr, Pat
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
dieta wegetariańska Nowa ksišżka o diecie wegetariańskiej: Dieta wegetariańska, prosta i zdrowa
|
|
|
Patrycjo, tak trochę z innej beczki, a nie obiła Ci się o oczy książka kucharska z przepisami wege wydana w tym roku przez Claudię , albo jakieś takie podobne pismo? Mnie gdzieś mignęła i nie mogę znale¼ć - oni co roku wydają jakieś tego typu książeczki i są naprawdę fajne, jeśli chodzi o przepisy. Smaczne, dość proste i wychodzą. Kojarzę, że była dość kwadratowego formatu i chyba zielona na okładkach. Sowa - sklerotyczna najwyra¼niej
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
Mnie gdzieś mignęła i nie mogę znaleźć - oni co roku wydają jakieś tego typu książeczki i są naprawdę fajne, jeśli chodzi o przepisy. Smaczne, dość proste i wychodzą. Kojarzę, że była dość kwadratowego formatu i chyba zielona na okładkach. ja nie kupuje zadnego tego typu gazet, wiec nawet nie miala mi okazji mignac... zreszta ja prawie wogole nie kupuje gazet, bo nie mam czasu ich czytac, wiec tylko papier bym marnowala, gdybym je kupowala  pat
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ja nie kupuje zadnego tego typu gazet, wiec nawet nie miala mi okazji mignac... Ale to nie z gazety - widziałam gdzieś (w TV? może) że wyszła taka książka kucharska pod ich szyldem. Mam z ostatnich lat ich dodatki książkowe o makaronie i jakiś taki ogólny - i bardzo dobre przepisy tam są. Desery powalające, choć część jak dla mnie zbyt czasochłonna - po nocach mi się śni tort z bloków czekoladowych, a nie ciasta przekładany masami czekoladowymi. Nie przepadam za czekoladą, ale tego to bym spróbowała, bo się ślinę jak czytam przepis.  Ale to nie były dodatki do gazety, tylko samodzielne pozycje. No nic, może jakoś znajdę, to dam znać. Sowa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
najlepiej w postaci owoców. Owoce, w przeciwieństwie do zwykłych słodyczy, zawierają też witaminy i sole mineralne oraz błonnik, który przeciwdziała szybkiemu wchłanianiu cukru, a przez to dużym wahaniom poziomu cukru i insuliny we krwi. Ale bujda... I każdy może to sobie sprawdzić używając prostego glokometru... Owoce zawierają w sobie najprostsze monocukry: fruktozę i glukozę. Nawet słodycze mają sacharozę, która jest dwucukrem, czyli nieco bardziej złożony cukier niż to co w owocach. Zjedzenie owoców daje TAKI SAM ALBO NAWET SZYBSZY PIK GLUKOZOWY co zjedzenie cukierków... Przekonajcie się sami pożyczając od kogoś glukometr i zjadając trochę winogron i nie wierzcie w takie bujdy... p.s. Patrycjo - masz niewłaściwie ustawiony czytnik i kaszanisz polskie ogonki w tytułach swoich postów...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Owoce zawierają w sobie najprostsze monocukry: fruktozę i glukozę. Nawet słodycze mają sacharozę, która jest dwucukrem, czyli nieco bardziej złożony cukier niż to co w owocach. Zjedzenie owoców daje TAKI SAM ALBO NAWET SZYBSZY PIK GLUKOZOWY co zjedzenie cukierków... Przekonajcie się sami pożyczając od kogoś glukometr i zjadając trochę winogron i nie wierzcie w takie bujdy... p.s. Patrycjo - masz niewłaściwie ustawiony czytnik i kaszanisz polskie ogonki w tytułach swoich postów... Ale miją więcej minerełów i witamin niż słodycze 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
 Kinga Rusin wypuscila swoja pierwsza linie kosmetyków markowanych swoim nazwiskiem. Producenci zapewniaja, ze linia Pat&Rub by Kinga Rusin to nowoczesne kosmetyki produkowane wylacznie z surowców z upraw ekologicznych, wolnych od zanieczyszczen.  Od niedawna znana jest już płeć nienarodzonego jeszcze dziecka prezenterki telewizyjnej programu Automaniak - będzie to córeczka. Martyna pochwaliła się swoją wesołą nowiną na żywo w programie Dzień Dobry TVN. Martyna Wojciechowska jest już w szóstym miesiącu ciąży!  Z faktami nikt jeszcze nie wygrał... oprócz Chucka Norrisa. Znany aktor zaskarżył Penguin Group oraz Ian Spectora - autora sławnej książki o nim samym - The Truth About Chuck Norris o wykorzystywanie jego osoby jak i nieprawdziwych faktów na jego temat. Proces został wniesiony w amerykańskim Okręgowym Sądzie Stanowym Pierwszej Instancji w Manhattan. |
|
|
|
|
|
 |
Pomóz nam
rozwijac portal, wstaw obrazek na bloga kopiujac
znajdujacy sie pod nim kod:
|
|
 |
 |
Kliknij aby wstawic skrót najnowszych
artykulów na swoja strone. |
|
 |
Opony - Najnowsze Teledyski w sieci - Ciąża - łatwy kredyt - Suplementy i Odżywki w sklepie M-Z - www.scotland-in-the-high-middle-ages.winshit.info - teksty piosenek |
|
|
Copyright
2005/2008 ModaiFryzury.org: fryzury,
moda, uroda, kosmetyki, fasion, trendy, bielizna, bizuteria przeprowadzki katowice polski program p2p Jacek Dehnel dobierz strój kąpielowy granada hotelesteksty - majka jeżowska powierzchnie biurowe wynajme mieszkanie warszawa black jack animal flex
|
|
|