|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dieta trzustkowa jak wrocic do stanu ogolnej rownowagi? (1 wejść) (1) Gości
Ulubione: 0
|
|
|
TEMAT: dieta trzustkowa jak wrocic do stanu ogolnej rownowagi?
|
|
|
|
dieta trzustkowa jak wrocic do stanu ogolnej rownowagi?
|
|
Witam, Od prawie dwoch miesiecy przechodzimy z narzeczona przez kłopoty związane z jej trzustką. Był pierwszy atak (diastazy 700 jednostek), skonczylo sie na pogotowiu. Nastepny atak (po rowno miesiacu) byl powazny i skonczyl sie w szpitalu, hospitalizacja trwala prawie dwa tygodnie, a dowiozłem ją do szpitala z miejscowości odleglej o ok. 100km podobno w stanie ciężkim (diastazy na poziomie 10000 - nie przesadzilem z zerami, lekarz sie tez dziwil - jednostek). Po wyjsciu ze szpitala zdecydowana trzustkowa dieta, w miedzyczasie narzeczona rzucila kategorycznie palenie. Niestety kilka dni temu w nocy znowu atak (diastazy 2490 jedn.) - nie był to błąd żywieniowy, prawdopodobnie chodziło o to, ze sie zdenerwowala - rzekomo to tez moze byc przyczyna naglej emisji enzymow. Czekamy teraz jak zbawienia zabiegu majacego na celu usuniecie kamieni z woreczka zolciowego, bo rzekomo one sa jednym z potencjalnych skladnikow etiologii ostrego zapalenia trzustki, a na USG wyszly calkiem wyrazne. W miedzyczasie doszly jeszcze fluktuacje z szaloną rodziną, ktora okazala sie czychac na tego typu okolicznosci i zamiast pomoc - tylko wszystko zaognila i skomplikowala. W kazdym razie w chwili obecnej - oglednie mowiac - jestesmy dość zdołowani. Na to nalozyl sie brak urlopu i dosc stresujaca praca w duzych ilosciach. Ja w trakcie jak sie wszystko działo biegałem i łatwiłem co bylo trzeba z podniesiona adrenalina. Teraz jak odpuscilo - czuje sie jakby mnie ktos bił od tygodnia. Jestem do niczego. Bóle głowy, po 8h snu jestem skołowany i niewyspany, ogólne obnizenie nastroju i powolnosc, ale gdy tylko pojawia sie stres - duza nerwowosc i chyba nieadekwatne do bodźca reakcje. Jem normalnie, nie pije alkoholu. Mialem kiedys (3 lata temu) epizod depresyjny i przyjmowalem cos trojpierscieniowego, zreszta z dobrym skutkiem, ale wiem ze to nie to. Nie jest tak zle, ale czuje ze powinienem sobie pomoc zamiast sie meczyc i wychodzic z tego tygodniami. Tym bardziej, ze chcialbym byc podporą, a nie dodatkowym kłopotem. Czy mozna nie na recepte kupic sobie jakis zestaw leków/ ziółek i zrobic sobie mala kuracje stawiajaca na nogi? Moze magnez? Wole nie isc do specjalisty bo jeszcze by sie skonczylo na jakichs trojpierscieniowcach abo co  , a pamietam ze seks potem jest zaden :| Zreszta mulą, a ja musze pracowac, dbać, chuchać, jeno powietrze ze mnie uszło... pozdrawiam, klops
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
Witam, Od prawie dwoch miesiecy przechodzimy z narzeczona przez kłopoty związane z jej trzustką. Był pierwszy atak (diastazy 700 jednostek), skonczylo sie na pogotowiu. Nastepny atak (po rowno miesiacu) byl powazny i skonczyl sie w szpitalu, hospitalizacja trwala prawie dwa tygodnie, a dowiozłem ją do szpitala z miejscowości odleglej o ok. 100km podobno w stanie ciężkim (diastazy na poziomie 10000 - nie przesadzilem z zerami, lekarz sie tez dziwil - jednostek). Po wyjsciu ze szpitala zdecydowana trzustkowa dieta, w miedzyczasie narzeczona rzucila kategorycznie palenie. Niestety kilka dni temu w nocy znowu atak (diastazy 2490 jedn.) - nie był to błąd żywieniowy, prawdopodobnie chodziło o to, ze sie zdenerwowala - rzekomo to tez moze byc przyczyna naglej emisji enzymow. Czekamy teraz jak zbawienia zabiegu majacego na celu usuniecie kamieni z woreczka zolciowego, bo rzekomo one sa jednym z potencjalnych skladnikow etiologii ostrego zapalenia trzustki, a na USG wyszly calkiem wyrazne. W miedzyczasie doszly jeszcze fluktuacje z szaloną rodziną, ktora okazala sie czychac na tego typu okolicznosci i zamiast pomoc - tylko wszystko zaognila i skomplikowala. W kazdym razie w chwili obecnej - oglednie mowiac - jestesmy dość zdołowani. Na to nalozyl sie brak urlopu i dosc stresujaca praca w duzych ilosciach. Ja w trakcie jak sie wszystko działo biegałem i łatwiłem co bylo trzeba z podniesiona adrenalina. Teraz jak odpuscilo - czuje sie jakby mnie ktos bił od tygodnia. Jestem do niczego. Bóle głowy, po 8h snu jestem skołowany i niewyspany, ogólne obnizenie nastroju i powolnosc, ale gdy tylko pojawia sie stres - duza nerwowosc i chyba nieadekwatne do bodźca reakcje. Jem normalnie, nie pije alkoholu. Mialem kiedys (3 lata temu) epizod depresyjny i przyjmowalem cos trojpierscieniowego, zreszta z dobrym skutkiem, ale wiem ze to nie to. Nie jest tak zle, ale czuje ze powinienem sobie pomoc zamiast sie meczyc i wychodzic z tego tygodniami. Tym bardziej, ze chcialbym byc podporą, a nie dodatkowym kłopotem. Czy mozna nie na recepte kupic sobie jakis zestaw leków/ ziółek i zrobic sobie mala kuracje stawiajaca na nogi? Moze magnez? Wole nie isc do specjalisty bo jeszcze by sie skonczylo na jakichs trojpierscieniowcach abo co  , a pamietam ze seks potem jest zaden :| Zreszta mulą, a ja musze pracowac, dbać, chuchać, jeno powietrze ze mnie uszło... pozdrawiam, klops
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
|
Czy mozna nie na recepte kupic sobie jakis zestaw leków/ ziółek i zrobic sobie mala kuracje stawiajaca na nogi? Moze magnez? Wole nie isc do specjalisty bo jeszcze by sie skonczylo na jakichs trojpierscieniowcach jaki jest poziom cholesterolu i trojglicerydow? zakladam, ze narzeczona nie ma skolnnosci do naduzywania alkoholu? P.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Czy mozna nie na recepte kupic sobie jakis zestaw leków/ ziółek i zrobic sobie mala kuracje stawiajaca na nogi? Moze magnez? Wole nie isc do specjalisty bo jeszcze by sie skonczylo na jakichs trojpierscieniowcach jaki jest poziom cholesterolu i trojglicerydow? zakladam, ze narzeczona nie ma skolnnosci do naduzywania alkoholu? o mamusiu. nie wiem. pewnie wyjde na sobka, ale pytanie dotyczylo glownie mnie - upraszam wybaczenia sformulowania pokretnego. narzeczona trzyma sie duzo lepiej, wydaje mi sie, ze to z powodu niezlych rokowan (po rozprawieniu sie z kamykami) o jakich wszedzie mozna czytac. zreszta samych cierpien natury somatycznej ma nieboga tyle, ze nie czas jej słuchac tego co psychika podpowiada. inaczej u mnie. wracajac do pytania: nie, narzeczona nie ma sklonnosci do naduzywania alkoholu. od 1.5 miesiaca nie uzywa wrecz wcale. wczesniej w ilosciach drink - dwa drinki/ tydzien. pozdrawiam, klops
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
 Kinga Rusin wypuscila swoja pierwsza linie kosmetyków markowanych swoim nazwiskiem. Producenci zapewniaja, ze linia Pat&Rub by Kinga Rusin to nowoczesne kosmetyki produkowane wylacznie z surowców z upraw ekologicznych, wolnych od zanieczyszczen.  Od niedawna znana jest już płeć nienarodzonego jeszcze dziecka prezenterki telewizyjnej programu Automaniak - będzie to córeczka. Martyna pochwaliła się swoją wesołą nowiną na żywo w programie Dzień Dobry TVN. Martyna Wojciechowska jest już w szóstym miesiącu ciąży!  Z faktami nikt jeszcze nie wygrał... oprócz Chucka Norrisa. Znany aktor zaskarżył Penguin Group oraz Ian Spectora - autora sławnej książki o nim samym - The Truth About Chuck Norris o wykorzystywanie jego osoby jak i nieprawdziwych faktów na jego temat. Proces został wniesiony w amerykańskim Okręgowym Sądzie Stanowym Pierwszej Instancji w Manhattan. |
|
|
|
|
|
 |
Pomóz nam
rozwijac portal, wstaw obrazek na bloga kopiujac
znajdujacy sie pod nim kod:
|
|
 |
 |
Kliknij aby wstawic skrót najnowszych
artykulów na swoja strone. |
|
 |
|
|
|
Copyright
2005/2008 ModaiFryzury.org: fryzury,
moda, uroda, kosmetyki, fasion, trendy, bielizna, bizuteria Saint Paint Studio - www.1955-world-series.bryka.info - Typy bukmacherskie Zakłady bukmacherskie bukmacherskie zakład - Ciąża - Sprawdz jak działa pozycjonowanie strony ! - Pozycjonowanie - |
|
|