Bardzo będę wdzięczna za odpowied¼. Ja rok temu zaczynalam na tej diecie: dieta oczyszczająca (owocowo-warzywna Bircher-Bennera) Pomaga nie tylko schudnąć, ale też pozbyć się złogów, zregenerować komórki i oczyścić organizm. stosuje się ją przez 6 tygodni, pod kierunkiem lekarza. dieta polega na całkowitym wyeliminowaniu z pożywienia węglowodanów, produktów wysokobiałkowych i bogatych w tłuszcze. można jeść dowolne ilości niesłodkich owoców, takich jak jabłka, grejfruty czy cytryny oraz wszelkich warzyw z wyjątkiem ziemniaków i pić świeżo wyciskane soki. Niektórzy przez pierwsze dni stosowania takiej diety nie czują się najlepiej, boli ich głowa, zdarzają im się nudności, a nawet wymioty (u mnie nic się nie działo - przyp. cocoa). to normalny objaw, skutek gwałtownego usuwania z organizmu niebezpiecznych toksyn. po kilku dniach dobre samopoczucie wraca. dieta oczyszczająca przywraca witalność i odmładza organizm. może ją stosować w zasadzie każdy przeciętnie zdrowy człowiek niezależnie od wieku. możliwy spadek wagi: do 8 kg w ciągu 6 tygodni ale pozniej ja zmienilam do wlasnych potrzeb (wlaczylam do niej chudy nabial, drob, wedline drobiowa, wase, ograniczylam jednak te owoce na rzecz warzyw

anyway, efekt - od stycznia do maja 14kg mniej

ale trzeba miec naprawde silna wole, zeby pozniej utrzymac te efekty, zeby nie rzucic sie na weglowodany, ktore przeciez tez trzeba jesc. Mnie sie nie udalo :/ Teraz wrocilo 10kg :/ wiec ostroznie. lepiej MM. Louve