Szukaj w Portalu:

Menu główne
Start
Fryzury damskie
Fryzury męskie
Fryzury okazjonalne
Moda
Zdrowie
Uroda
Z życia gwiazd
Forum

Niepamietasz hasla ? 
Zostan naszym uzytkownikiem 

Typy bukmacherskie
Zaklady sportowe, typy

Zaklady sportowe

Zaklady bukmacherskie

Praca
Ciekawe oferty dla kazdego

Tworzenie stron www

Profesjonalnie i szybko

paznokcie sklep
Bardzo dobry sklep

Pielegnacja wlosów
Portal Ceneo

Salony piękności
Dla modnych kobiet

Klimatyzacja
Oraz wentylacja

Depilacja laserowa
Salon urody

Pozycjonowanie

Stron www

Menu górne
Fryzury
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.    Zapomniałeś hasło?
dieta odchudzanie Po co jest dieta? (dlugie) (1 wejść) (1) Gości
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: dieta odchudzanie Po co jest dieta? (dlugie)
Haftowanie (Gość)
Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Data urodzin:
dieta odchudzanie Po co jest dieta? (dlugie)  
Mam pytanie, a moze problem. Dieta (niezaleznie jaka) nieodzownie kojarzy sie w naszym spoleczenstwie z odchudzaniem i zbijaniem wagi. 9 na 10 Polakow jak sie im powie jestem na diecie powie: Zgupiales/as przeciez nie masz sie z czego odchudzac, z kosci na osci itp. Osobiscie mnie to irytuje, ale co zrobic. Rozumiem tez, ze dieta jest sposobem na zrowie i dlugowiecznosc. Ale dlaczego tak naprawde czlowiek decyduje sie na diete w przypadku gdy jest zdrowy? Pominmy przypadki chorobowe, gdzie stosowanie diety jest konieczne aby zyc. Jakie sa powody ze ludzie stosuja diete? Czy nie uwazacie ze w 90% jest to chec zrzucenia kilogramow? Osobiscie nie znam osoby bedacej na diecie z czystego rozsadku. Oczywiscie na tej grupie moze byc takich osob wiele - w koncu to grupa dieta . Mysle, ze trzebaby postawic drastyczny znak nierownosci przy slowach dieta i odchudzanie. Dana dieta wg mnie jest sposobem zycia lub nawet zaszyta jest gleboko w swiadomosci co tak naprawde zaciera sie roznica pomiedzy zyciem na diecie i bez diety . Dieta to sposob, a nawet integracja, zespolenie z egzystencja, normalnym zyciem. Tu moze powiem cos dziwnego, ale czlowiek swiadomy jest po prostu nie swiadomy tego ze jest na diecie. Ja czesto stosuje slowa dieta stawiajac ja jako slowo w cudzyslowie ( dieta ) bo dla mnie dieta to zadna dieta, tylko zycie i tyle - aby zyc pije plyny, aby zyc oddycham, aby zyc jem pozywienie - jest to tak naturalne, ze nie ma dla mnie pojecia dieta i nie dieta - moze to wyjasnie nieco inaczej: ide sobie ulica i patrze lezy kawalek odlamanej galezi drzewa .... teoretycznie mozna by z takiej galezi zrobic cos do jedzenia i nazwac to jedzeniem, moze nawet byloby smaczne jakby to przyrzadzic, ale do czego zmierzam ... ide dalej, wchodze do marketu spozywczego i ide przy polkach z jedzeniem (to znaczy dla kogos innego to jest jedzenie) ktore tak naprawde dla mnie jest taka sama odlamana galezia drzewa, ktora widzialem wczesniej idac po ulicy, a wiec teoretycznie nie jest jedzeniem. Wychodzac z takiego zalozenia nie moge byc na diecie nie jedzac rzeczy niejadalnych (w mojej egzystencji, w moim zyciu). Nie wiem czy mnie rozumiecie, ale ja siebie doskonale rozumiem. Reasumujac, czy mozemy mowic ze jestesmy na jakiejs diecie skoro nigdy nie jedlismy jakiegos typu jedzenia? Czy jestesmy na diecie tylko wtedy gdy cos kiedys w zyciu jedlismy a teraz tego nie jemy? No i po co tak naprawde jest pojecie diety? Czy jest to haczyk wymyslony na ludzi, po co i przez kogo? Czy jest to sposob na zrzucenie wagi = odchudzanie? Czy jest to po prostu takie puste slowo, ktore uzywamy gdy nie wiemy o czym mowimy? Czy dieta to cwanie zorganizowana akcja majaca na celu nabijanie pieniedzmi portfeli ludzi zwiazanych z przemyslem dietetycznym? Ostatnie pytanie - jakie jest pochodzene slowa dieta i czy ktos wie od kiedy w historii sptykamy sie z dieta? Pawel

Report do moderatora   Loguj się Loguj się  
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Krystyna*Opty* (Gość)
Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Data urodzin:
dieta odchudzanie Po co jest dieta? (dlugie)  
Ostatnie pytanie - jakie jest pochodzene slowa dieta i czy ktos wie od kiedy w historii sptykamy sie z dieta? Pewnie od kiedy pojawiły się choroby... ; ) A od kiedy chorujemy? Podobno od samego początku, wiesz, to słynne jabłko... Dieta - (łac.diaeta, z gr. diaita = sposób życia) jakościowo lub ilościowo ograniczone odżywianie, zalecane zwłaszcza podczas choroby. Dieta jest modyfikacją żywienia normalnego. Pytanie - co jest dzisiaj normalne??? Dla mnie moja dieta jest moim modelem żywienia, nieodzownym do utrzymania dobrego stanu w jakim jestem, jest jak klucz do właściwego zamka, a więc przestaje być dietą, a staje się stałym sposobem odżywiania organizmu. Krystyna

Report do moderatora   Loguj się Loguj się  
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Idź do góry Odpowiedz
Polish Version by JoomlaPL.com Team