Szukaj w Portalu:

Menu główne
Start
Fryzury damskie
Fryzury męskie
Fryzury okazjonalne
Moda
Zdrowie
Uroda
Z życia gwiazd
Forum

Niepamietasz hasla ? 
Zostan naszym uzytkownikiem 

Typy bukmacherskie
Zaklady sportowe, typy

Zaklady sportowe

Zaklady bukmacherskie

Praca
Ciekawe oferty dla kazdego

Tworzenie stron www

Profesjonalnie i szybko

paznokcie sklep
Bardzo dobry sklep

Pielegnacja wlosów
Portal Ceneo

Salony piękności
Dla modnych kobiet

Klimatyzacja
Oraz wentylacja

Depilacja laserowa
Salon urody

Pozycjonowanie

Stron www

Menu górne
Fryzury
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.    Zapomniałeś hasło?
dieta karmiącej Dieta karmiącej matki (1 wejść) (1) Gości
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: dieta karmiącej Dieta karmiącej matki
Tomasz Okonek (Gość)
Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Data urodzin:
dieta karmiącej Dieta karmiącej matki  

Owszem, dieta jest moze drastyczna ale nie trzeba jej przestrzegac przez caly okres karmienia, tylko na samym poczštku - poza tym wyrzec sie coli, chipsow, kapusty i ostrych przypraw to nie jest znowu takie nieszczescie!
No właśnie o ten poczštek mi chodzi. Nasz synek bardzo rzadko robi kupki i stšd zaczęliśmy przglšdac isę diecie matki.

Report do moderatora   Loguj się Loguj się  
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Witam Mam małe pytanko : co wolno a czego nie wolno jeść mamie karmišcej piersiš noworodka. Jak powinna wyglšdać dieta . Z góry dziękuję z a odpowiedzi i pozdrawiam. TomekO Zazwyczaj jest tak jak już napisali inni, czyli nie jeść kapusty, grochu itp. Ja na swoim przykładzie mogę stwierdzić: jeżeli kobieta jest alergikiem (tu nie ma znaczenia na co jest uczulona - moja alergia to uczulenie na pleśnie- jest to alergia tzw.wziewna jak widać nie ma związku z układem pokarmowym), powinna jak najdłużej unikać pokarmów alergizujących tj. mleko . Jak najdłużej nie wprowadzać glutenu- nawet do 1-go roku. Ja na nieszczęście miałam pediatrę, która nie bardzo była w temacie, rezultat : dziecko uczuliło się do tego stopnia ,że jest na Nutramigenie , ja muszę być na ścisłej diecie do końca karmienia (jak najdłużej).Dodam tylko, że działo się to na przestrzeni 2-ch miesięcy, a przez pierwsze 3-y miesiące trzymałam ścisłą dietę bezmleczną. Iwona

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Bartec (Gość)
Data urodzin:
Witam Mam małe pytanko : co wolno a czego nie wolno jeść mamie karmišcej piersiš noworodka. Jak powinna wyglšdać dieta . Z góry dziękuję z a odpowiedzi i pozdrawiam. TomekO Po pierwsze GRATULACJE! Napiszę Ci jak wyglądała moja dieta (mniej więcej). Tuż po porodzie - do picia herbata, kawa inka z małą ilością mleka (obserwuj zachowania dziecka, stolce, czy nie ma skazy białkowej), woda min., sok jabłkowy. Do jedzenia niezbyt przyprawione obiady takie jak np. barszcz, pomidorowa, ziemniaki, klopsy (bez cebuli), kotlet, gulasz, ryba, naleśniki. Na chlebek wędlina (tylko nie surowe kieł. takie jak tatarska), jajko gotowane na twardo, dżem, pomidor, ogórek. Nie polecam musztardy, ketchupu, chili, curry, dużo pieprzu. Ostrzegam przed znaczną ilością mleka, jogurtów, kefiru - mój syn, gdy przesadzałam miał na buzi coś w postaci liszaju. Znikałna drugi dzień. Karmiąc piersią nie polecam dań z paczki. Po zupie Knorr'a mały miał kolkę.No i broń Boże nic wzdymającego!!! (kapusta, kukurydza, por, cebula, czosnek zmienia smak mleka) i żadnych cytrusów. Ja do swojej diety inne produkty zaczęłam sobie wprowadzać po 4m. Aco? Zaczęłam od musztardy. Czekałam na efekty, ale synuś poradził sobie (nie miał kolki). No to kawę naturalną rozpuszczalną (ale słabą), później łyżka bigosu itd. Zawsze jednak trzeba obserwować dziecko czy nic się nie dzieje i wprowadzać sobie do diety po jednym produkcie na kilka dni. Ja tak po kroku jem i piję wszystko - bigos, kapuśniak, ogórkową, leczo, pikantny gulasz, czosnek itd. A od miesiąca pozwalam sobie na Knorr'a z paczki! Mały ma się dobrze, jest zdrowy, nie ma uczuleń, uwielbia jeść. Z literatury wiem, iż można pić wino. Serdecznie pozdrawiam. Życzę spokojnych nocy i zdrowia Iwona i 9m Marek

Asia Belowska (Gość)
Data urodzin:
Czesc. dieta podana przez Ole jest drastyczna,wypadaloby nic nie jesc . Karmilam przez 12m zadnej diety nie stosowalam jadlam to na co mialam ochote, owszem unikalam grochu ,fasoli,teraz Adas ma 13m i je juz wszystkie potrawy,ma wilczy apetyt ,rozwija sie prawidlowo. Drastyczne przestrzeganie diety jak i sterylnosci czyni nieraz wiecej szkody niz pozytku. Alicja,Adas13m Nie do konca sie moge z Toba zgodzic ze drastyczne przestrzeganie diety czyni dziecku wiecej szkody. Wszystko zalezy od maluszka i czasem jedzenie wszystkiego przez mame moze przyspozyc mu niepotrzebnych boli brzuszka lub wysypek. Moj maluch niestety przez pierwsze 3 mce zycia bardzo alergicznie reagowal na niektore potrawy. Staralam sie wprowadzac jeden nowy produkt dziennie i potem wiedzialam na co maluch reaguje negatywnie. Teraz praktycznie moge juz jesc prawie wszystko ( karmiac caly czas piersia oczywiscie) Dzieki, miedzy innymi, przestrzeganiu diety Michu byl zawsze bardzo pogodny i nie mial zadnych kolek. Pozdrawiamy serdecznie Asia i Michalek 7m

ja muszę być na ścisłej diecie do końca karmienia (jak najdłużej).Dodam tylko, że działo się to na przestrzeni 2-ch miesięcy, a przez pierwsze 3-y miesiące trzymałam ścisłą dietę bezmleczną. Iwona Dodam tylko tyle, ze maluch potrafi sie uczulic nawet na mleko matki (konkretnie laktoze), jesli jest malym zarlokiem. Magda zostala odstawiona od piersi i na razie dostaje tylko Nutramigen. Mimo stosowania przeze mnie drakonskiej diety, nie udalo sie jej karmic naturalnie. Pozdrawiam Malgorzata Majkowska Magdalenka / 4 m

Tala (Gość)
Data urodzin:
Pozdrawiamy serdecznie Asia i Michalek 7m czesc oczywiscie ze wszystko zalezy od dziecka,jezeli maluszek reaguje wysypka lub alergia to kazda normalna matka przeanalizuje swój jadlospis. do wszystkiego dochodzi sie metoda prob i bledow, pozdrawiam Alicja,Adas13m - Ukryj cytowany tekst -- Pokaż cytowany tekst -

Idź do góry Odpowiedz
Polish Version by JoomlaPL.com Team