|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
choroba lokomocyjna (1 wejść) (1) Gości
Ulubione: 0
|
|
|
TEMAT: choroba lokomocyjna
|
|
|
|
choroba lokomocyjna
|
|
|
Choroba lokomocyjna - Zdrowy mozg nie potrafi powiazac sprzecznych sygnalow od roznych zmyslow. Narzad rownowagi ( blednik) , znajdujacy sie w uchu, twierdzi bowiem, ze poruszamy sie z duza szybkoscia i czesto zmieniamy kierunek ruchu, podczas gdy oczy wyraznie pokazuja ,ze siedzimy nieruchomo. Ej, chyba odwrotnie... Oczy widza za oknem przesuwajacy sie obraz, czyli ruch. Blednik zas czuje, ze nasze cialo nie porusza sie, siedzi nieruchomo. Czy tak?
|
|
|
|
|
|
|
Ostatnio edytowany: 2008/01/29 21:52 przez admin.
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
choroba lokomocyjna
|
|
|
Czesc Kasiu, mialem to samo, ale gdy chodzilem jeszcze do szkoly. HORROR HORROR HORROR Kazdy wyjazd na wycieczke szkolna zaczynal sie tylko od mysli kiedy . Kiedy zwymiotuje. Pomagalo czasem stanie, zamiast siedzenia, ale juz samo wejscie do autobusu i ten zapach spalin byl okropny, a potem te dodatkowe wibracje silnika. Ale kiedys na wakacjach spotkalem lekarke, ktore dowiedzawszy sie o problemach dala mi kilka pa_style_k Validolu, do ssania kiedy jest mi niedobrze. I od tego momentu juz moglem jezdzic autobusem, a nawet wyjezdzalem na obozy jadac 5 godzin samochodem ciezarowym. Mysle ze pomoglbym przeprowadzic testy i badania przyczyn choroby lokomocyjnej. Na pewno jest to blednik, ale dodatkowo moze sklad spalin, moze sklad powietrza w pojezdzie, moze czestotliwosc wibracji pochodzacych od silnika. Co wiecej. Od razu wyczuwalem roznice miedzy jazda autobusem z silnikiem diesla, a autobusem typu trolejbus. Wszystko podobne, hamowanie, szyby, fotele, a jednak silnik nie wibrowal i nie bylo czuc spalin. Prosze zatem przesylam opisy swoich doznan zwiazanych z choroba lokomocyjna a umieszcze je na stronie www i moze wspolnie znajdziemy przyczyny tej choroby. Dariusz
|
|
|
|
|
|
|
Ostatnio edytowany: 2008/01/29 21:53 przez admin.
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
choroba lokomocyjna
|
|
|
Ej, chyba odwrotnie... Oczy widza za oknem przesuwajacy sie obraz, czyli ruch. Blednik zas czuje, ze nasze cialo nie porusza sie, siedzi nieruchomo. Czy tak? Niby tak, a jednak nie. W tramwaju, trolejbusie, pociagu, objawy moga byc zmniejszone lub niezauwazalne. A w autobusie czy samochodzie silny nawrot dolegliwosci i moze to trwac i dziesiatki lat. Dariusz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
choroba lokomocyjna
|
|
Witam W moim przypadku objawy choroby lokomocyjnej prawie zanikly gdy mialam jakies 17-18 lat. Mimo to tez nie moge czytac w samochodzie i nigdy nie odwaze sie na jazde na jakiejs odlotowej karuzeli. Mam pytanie do doswiadczonych: zanosi mi sie na lot samolotem, jakich objawów moge sie spodziewac i jak im zaradzic? Pozdrawiam Kasia S. - Ukryj cytowany tekst -- Pokaż cytowany tekst - Mam troche doswiadczen zwiazanych z ta dolegliwoscia i obserwacji innych tez. Mysle,ze w pociagach,tramwajach ta choroba atakuje mniej,bo nie ma tam tak wiele przyspieszen,zakretow. Najgorzej jest w DOBRYCH samochodach,ktore szybko ,miekko jezdza no i czesto hamuja.A juz SZCZYT dolegliwosci jest jadac serpentynkami w gorach. Nawet aviomarin nie pomogl mi. Nieraz w szybkiej windzie tez wyczuwam ta dolegliwosc. No i mysle,ze to silna koncentracja kierowcy nie pozwala na atak tej dolegliwosci.. Podobno czytanie w trakcie jazdy samochodem tez sprzyja nasileniu sie objawow, co zaprzeczaloby ,ze przyczyna sa szybko zmieniajace sie obrazy(w windzie tez obrazow nie ma a przy hamowaniach robi sie byle jak-oczywiscie jadac w wysokich budynkach i z szybkimi windami Tyle moich obserwacji. pozdrawiam H ANF
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
choroba lokomocyjna
|
|
Witam W moim przypadku objawy choroby lokomocyjnej prawie zanikly gdy mialam jakies 17-18 lat. Mimo to tez nie moge czytac w samochodzie i nigdy nie odwaze sie na jazde na jakiejs odlotowej karuzeli. Mam pytanie do doswiadczonych: zanosi mi sie na lot samolotem, jakich objawów moge sie spodziewac i jak im zaradzic? Mam cale zycie typowa lokomocyjna chorobe. W zyciu karuzele itp. Ale samolotem lata mi sie bez problemow(ponad 30 razy-wiec to juz nie przypadek). Na wszelki wypadek biore jednak Aviomarin przed lotem i radze brac. Przy karuzeli i Aviomarin nie pomaga!!! Pozdrawiam HB - Ukryj cytowany tekst -- Pokaż cytowany tekst - Pozdrawiam Kasia S. Mam troche doswiadczen zwiazanych z ta dolegliwoscia i obserwacji innych tez. Mysle,ze w pociagach,tramwajach ta choroba atakuje mniej,bo nie ma tam tak wiele przyspieszen,zakretow. Najgorzej jest w DOBRYCH samochodach,ktore szybko ,miekko jezdza no i czesto hamuja.A juz SZCZYT dolegliwosci jest jadac serpentynkami w gorach. Nawet aviomarin nie pomogl mi. Nieraz w szybkiej windzie tez wyczuwam ta dolegliwosc. No i mysle,ze to silna koncentracja kierowcy nie pozwala na atak tej dolegliwosci.. Podobno czytanie w trakcie jazdy samochodem tez sprzyja nasileniu sie objawow, co zaprzeczaloby ,ze przyczyna sa szybko zmieniajace sie obrazy(w windzie tez obrazow nie ma a przy hamowaniach robi sie byle jak-oczywiscie jadac w wysokich budynkach i z szybkimi windami Tyle moich obserwacji. pozdrawiam H ANF
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
choroba lokomocyjna
|
|
|
Mam cale zycie typowa lokomocyjna chorobe. W zyciu karuzele itp. Ale samolotem lata mi sie bez problemow(ponad 30 razy-wiec to juz nie przypadek). Na wszelki wypadek biore jednak Aviomarin przed lotem i radze brac. Przy karuzeli i Aviomarin nie pomaga!!! A czemu nie uzywacie Validolu ? Po aviomarynie czulem sie jak walniety obuchem w glowe i reagowalem na wszystko z opoznieniem. Ssiejac pastylke validolu bylem gosc. Ssalem wtedy mi sie chcialo, a nie na godzine przed podroza. Moze ktos sprawdzi na sobie ten Validol, bo dla mnie to byla rewelacja. Dariusz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
 Kinga Rusin wypuscila swoja pierwsza linie kosmetyków markowanych swoim nazwiskiem. Producenci zapewniaja, ze linia Pat&Rub by Kinga Rusin to nowoczesne kosmetyki produkowane wylacznie z surowców z upraw ekologicznych, wolnych od zanieczyszczen.  Od niedawna znana jest już płeć nienarodzonego jeszcze dziecka prezenterki telewizyjnej programu Automaniak - będzie to córeczka. Martyna pochwaliła się swoją wesołą nowiną na żywo w programie Dzień Dobry TVN. Martyna Wojciechowska jest już w szóstym miesiącu ciąży!  Z faktami nikt jeszcze nie wygrał... oprócz Chucka Norrisa. Znany aktor zaskarżył Penguin Group oraz Ian Spectora - autora sławnej książki o nim samym - The Truth About Chuck Norris o wykorzystywanie jego osoby jak i nieprawdziwych faktów na jego temat. Proces został wniesiony w amerykańskim Okręgowym Sądzie Stanowym Pierwszej Instancji w Manhattan. |
|
|
|
|
|
 |
Pomóz nam
rozwijac portal, wstaw obrazek na bloga kopiujac
znajdujacy sie pod nim kod:
|
|
 |
 |
Kliknij aby wstawic skrót najnowszych
artykulów na swoja strone. |
|
 |
|
|
|
Copyright
2005/2008 ModaiFryzury.org: fryzury,
moda, uroda, kosmetyki, fasion, trendy, bielizna, bizuteria stroje piłkarskie Catering Kraków teksty - morwa teksty jak tresować psa supermicro-obudowaJaskinie Paris Hilton filmy Papugi reklama przestrzenna Kredyty gotówkowe
|
|
|