|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
choroba genetyczna Choroba genetyczna w rodzinie a badania - pytanie moralne (1 wejść) (1) Gości
Ulubione: 0
|
|
|
TEMAT: choroba genetyczna Choroba genetyczna w rodzinie a badania - pytanie moralne
|
|
|
|
choroba genetyczna Choroba genetyczna w rodzinie
|
|
|
Nie wiem czy Yam chce zawrzec związek sakramentalny czy tylko cywilny, ale w tym pierwszym przypadku ma to zasadnicze znaczenie: ślub zawarty bez zamiaru posiadania dzieci (albo z zamiarem ich nieposiadania) jest Ale w tym przypadku nie bedzie zamiaru nieposiadania.
|
|
|
|
|
|
|
Ostatnio edytowany: 2008/01/29 22:03 przez admin.
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
|
Gdyby ubył milion osób w wieku produkcyjnym, to ubyłoby zatrudnionych czy bezrobotnych? Proszę o odpowiedź z uzasadnieniem Ubyłoby i tych, i tych. A dodatkowo ubyłoby też pracodawców, którzy te miejsca pracy tworzą. Ubyłoby też klientów, którzy są warunkiem utrzymania się firm na rynku, co z kolei ładnie generuje nam następnych bezrobotnych. Krótko mówiąc, nagłe wyrwanie z populacji 1mln osób w wieku produkcyjnym czasowo najpierw podniosłoby poziom bezrobocia, a po jakimś czasie wyrównało do stanu poprzedniego. Kira
|
|
|
|
|
|
|
Ostatnio edytowany: 2008/01/29 22:04 przez admin.
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
choroba genetyczna Choroba genetyczna w rodzinie a badania - pytanie moralne
|
|
|
A skąd wzięła się bieda? Przyczyn może być wiele. Podaj jakieś. Ja wiem, że może ich być wiele. A jako jedną z nich - i to nie najmniej ważną - uważam właśnie wielodzietność rodzin wiejskich. Jeżeli uważasz, że nie mam racji - wykaż to. Wielodzietność da się wytłumaczyć prosto - jako nieskrępowane niczym zaspokajanie popędu seksualnego małżonków. Czy równie naturalną przyczynę da się znaleźć dla biedy? Usiłujesz znaleźć jedyną słuszną receptę na biedę? To nie te drzwi. Receptą na biedę jest eliminacja jej źródeł. Czy jest możliwa jedyna recepta na biedę? Ma ona - jak sam zauważyłeś - wiele przyczyn. Wszystkich źródeł biedy wyeliminować się nie da. Ale jeżeli wyeliminowano by z rodzin wiejskich modę na wielodzietność, to znikłaby jedna z najważniejszych IMO jej przyczyn.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
A skąd wzięła się bieda? Przyczyn może być wiele. Podaj jakieś. Ja wiem, że może ich być wiele. Ale mimo to usiłujesz wszystko zwalić na wielodzietność. A jako jedną z nich - i to nie najmniej ważną - uważam właśnie wielodzietność rodzin wiejskich. Jeżeli uważasz, że nie mam racji - wykaż to. O nie. To Ty przezentujesz hipotezę, że wielodzietność powoduje biedę. Na Tobie spoczywa ciężar dowodu. Wielodzietność da się wytłumaczyć prosto - jako nieskrępowane niczym zaspokajanie popędu seksualnego małżonków. Czy równie naturalną przyczynę da się znaleźć dla biedy? Usiłujesz znaleźć jedyną słuszną receptę na biedę? To nie te drzwi. Receptą na biedę jest eliminacja jej źródeł. Czy jest możliwa jedyna recepta na biedę? Ma ona - jak sam zauważyłeś - wiele przyczyn. Wszystkich źródeł biedy wyeliminować się nie da. Ale jeżeli wyeliminowano by z rodzin wiejskich modę na wielodzietność, to znikłaby jedna z najważniejszych IMO jej przyczyn. Jeszcze gorzej. Implikacja wielodzietność = bieda nie oznacza, że zachodzi implikacja brak wielodzietności = brak biedy.
|
|
|
|
|
|
|
Ostatnio edytowany: 2008/01/29 22:04 przez admin.
|
|
|
|
|
|
choroba genetyczna Choroba genetyczna w rodzinie a badania - pytanie moralne
|
|
|
W dniu Thu, 27 Jul 2006 18:29:26 +0200, osoba określana zwykle jako locke pozwoliła sobie popełnić co następuje: A skąd wzięła się bieda? Przyczyn może być wiele. Podaj jakieś. Ja wiem, że może ich być wiele. Ale mimo to usiłujesz wszystko zwalić na wielodzietność. Uważam ją za główną przyczynę ubóstwa wsi - ale nie za jedyną. Receptą na biedę jest eliminacja jej źródeł. Czy jest możliwa jedyna recepta na biedę? Ma ona - jak sam zauważyłeś - wiele przyczyn. Wszystkich źródeł biedy wyeliminować się nie da. Ale jeżeli wyeliminowano by z rodzin wiejskich modę na wielodzietność, to znikłaby jedna z najważniejszych IMO jej przyczyn. Jeszcze gorzej. Implikacja wielodzietność = bieda nie oznacza, że zachodzi implikacja brak wielodzietności = brak biedy. Oczywiście. Problem jest podobny do kwestii - powiedzmy - palenia papierosów. Palenie jest przyczyną chorób, ale osoba niepaląca też może chorować - i to na podobne choroby, jak palacz. Czy więc zatem nie należy rzucać palenia papierosów? Jeżeli wyeliminowano by ze wsi wielodzietność - którą uważam za główną przyczynę ubóstwa wsi - to do ewentualnego wyeliminowania (lub choćby tylko zneutralizowania) pozostałyby przyczyny znacznie mniejszej wagi - czyli mniej kłopotliwe.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
 Kinga Rusin wypuscila swoja pierwsza linie kosmetyków markowanych swoim nazwiskiem. Producenci zapewniaja, ze linia Pat&Rub by Kinga Rusin to nowoczesne kosmetyki produkowane wylacznie z surowców z upraw ekologicznych, wolnych od zanieczyszczen.  Od niedawna znana jest już płeć nienarodzonego jeszcze dziecka prezenterki telewizyjnej programu Automaniak - będzie to córeczka. Martyna pochwaliła się swoją wesołą nowiną na żywo w programie Dzień Dobry TVN. Martyna Wojciechowska jest już w szóstym miesiącu ciąży!  Z faktami nikt jeszcze nie wygrał... oprócz Chucka Norrisa. Znany aktor zaskarżył Penguin Group oraz Ian Spectora - autora sławnej książki o nim samym - The Truth About Chuck Norris o wykorzystywanie jego osoby jak i nieprawdziwych faktów na jego temat. Proces został wniesiony w amerykańskim Okręgowym Sądzie Stanowym Pierwszej Instancji w Manhattan. |
|
|
|
|
|
 |
Pomóz nam
rozwijac portal, wstaw obrazek na bloga kopiujac
znajdujacy sie pod nim kod:
|
|
 |
 |
Kliknij aby wstawic skrót najnowszych
artykulów na swoja strone. |
|
 |
|
|
|
Copyright
2005/2008 ModaiFryzury.org: fryzury,
moda, uroda, kosmetyki, fasion, trendy, bielizna, bizuteria pozycjonowanie stron suchecki.com.pl atrakcyjne ceny - pożyczki - www.szybka-pilka.info - Opony zimowe - Twoje centrum finansowe - banki, finanse - Wyszukiwarka mp3 - www.f-22-raptor.xericsson.info |
|
|